SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatya Onları Çok Aradı

0
Güncellendi - 2020-04-02 06:13:30
B.Yeni Malatya Onları Çok Aradı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında takımdan ayrılan ileri uç oyuncusu Adis Jahovic ile merkez orta saha oyuncusu Guilherme Costa Marques’i çok aradı.

Sezonun ilk yarısında 17 haftalık bölümde 6 galibiyet, 6 beraberlik, 5’te mağlubiyet yaşayan ve 24 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde 8 mağlubiyet, 1 beraberlik yaşadı ve hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Sezonun ikinci yarısında büyük bir düşüş yaşayan ve Sergen Yalçın’dan boşalan koltuğa önce Kemal Özdeş daha sonra da Hikmet Karaman’ı getiren sarı kırmızılılar, düşüşü bir türlü engelleyemedi. 

2019-2020 sezonunun ilk yarısında rakip ağları 32 kez havalandıran BtcTurk Yeni Malatyaspor’da ileri uç oyuncusu Adis Jahovic ile merkez orta saha oyuncusu Guilherme Costa Marques’in ayrılıkları takımı olumuz etkiledi. Jahovic ve Guilherme’nin gidişlarının ardından hücum gücü düşen Malatya ekibi, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde 6 gol kaydedebildi. 

Devre arası transfer döneminde Antalyaspor ile anlaşan forvet oyuncusu Adis Jahovic, oynadığı 6 karşılaşmada 2 gole imza attı. Jahovic, ligde Yeni Malatyaspor formasıyla çıktığı 18 karşılaşmada 11 gol, 1 asistlik performans sergilemişti. Kuzey Makedonyalı oyuncu Avrupa Ligi Elemeleri’nde ise 4 maçta 3 gole imza atmıştı. 

Takımın en etkili oyuncularından birisi ise Brezilyalı merkez orta saha oyuncusu Guilherme Costa Marques oldu. Guilherme, Süper Lig’de forma giydiği 18 karşılaşmada bin 320 dakika sahada kalırken; 5 gol, 6 asistlik performans sergiledi. 

2018-2019 sezonunda BtcTurk Yeni Malatyaspor’a transfer olan Brezilyalı oyuncu, toplamda 61 karşılaşmada görev alırken, bu karşılaşmalarda 12 gol kaydedip, 13 de asist yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Kocamaniletisim (4 yıl önce)
    Sy Başkan unutmadıysa hala Sergen Hocayı neden gönderdiğini tekrarlayabilir mi acaba malatyaspor camia si büyük bir camia almış olduğu puanlar yetersiz gördük şükür gitti sonrasına puanları aldık şaka gibi sin futbolun f sinden uzaksın ne istiyorsun futboldan bırak git leke sürme başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (4 yıl önce)
    Yahu matyaspor defterini kapatmıştık. Nerden daha tazeliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Takimi şehri düşünmeyen bir hedefi oĺmayan yönetim kocaman istanbul takimlarinin korusu olan bir takimi ne hale getirdi başka takimlara örnek olsun cebine bir mil dolar girdimi kendini kahraman sanan yönetimin yaptiği en güzel iş ALLAH belalarini versin
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (4 yıl önce)
    haber bulamadın diye bunu da ısıtıp ısıtıp önümüze koymayın
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    giden futbolculara üzülmüyorum. üzüldüğüm gidenlerin yerini dolduracak oyuncu alınmaması. yoksa gidene neden gidiyosun denilmez hiç kimse vaz geçilmez değildir. benim üzüldüğüm olay kaliteli futbolcunun ve kaliteli hocaların kıymetini bilmiyoruz. gitmeleri için mahna arıyoruz. erol bulutun ve sergen yalçının kıymetini bu yönetim bilmedi. başına iş açtı. takımı kümeye gönderdiler. diyeceksinizki daha sekiz maç nerden biliyosun düşeceğimizi.. görünen köy klavuz istemez derler. senin rakiplerin olan. ankaragücü. antalya.. konya. kayserispora yenil. ondan sonrada deki biz düşmüyeceğiz buna gülünür. golcun 37.lik umut bulut olursa. sakıp aytaçtan sol begin olursa. şabeke malatya ile dalga geçerse. oynadığın futbol vasat olursa. ne beklenir
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Daha cok arar sezon sonu ptt hayırlı olsun üstün başarı için Adil gevrek i alkışlamıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski Malatyaspor (4 yıl önce)
    Yavhu Editor Arkadaş ne güzel unutmuştuk kendimizi koronaya odaklamîştık ne vardı tekrar bu kabusu hatırlatacak bak şimdi kısır döngüye girdim kızdıkca sinirleniyorum sinirlendikce kızıyorum iyi olmadı bunu hatırlatman Takımı para hırsına sattılar o haram paralar boğazlarînda düğüm ola Malatyanın ahını aldılar onlar iflah olmaz artîk
    0
    0
    Yanıtla
  • Yener (4 yıl önce)
    Malatyaspor yönetiminin vizyonsuzluktan kaynaklanan yanlış transfer hamleleri maalesef takımın dengesini ve ruhunu bozdu. Tıkır tıkır işleyen dişlileri kendi elleriyle kırdılar. Bir takıma ancak böyle kötülük yapılabilirdi. Zaten yönetimde birisi devralsada gitsek modunda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Nice malatyasporumuza Gulhierme ve Adis Jahovic ' ler gelip geçmiştir , emeği geçen her futbolcuya ayrı ayrı teşekkür ediyorum, lakin malatyasporumuza sahip çıkalım, alt yapıdan özümüz den futbolcu yetiştirelim ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Banknotları sandıga nasıl sıgdırdın bizede söyle bizde bilelim bu kadar oyuncuyu nasıl gönderdin bizede söyle bizde bilelim yüregin ince ince sızlamadamı gözlerin gizli gizli aglamadımı taraftara söyle bizede söyle bizde bilelim sana söylemiştik senden yalvarmıştık bırak şu takımı diyeee sen şimdi uzakta varlık içinde bizler takımın yine yanındayız......
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (4 yıl önce)
    Günaydın sayın editör, Good Morning Mr. Direktör. Allah afiyetler versin. İyisinizdir inşallah.....
    0
    0
    Yanıtla