SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatya'nın Yükselişi Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'de üçüncü sezonunu geçiren BtcTurk Yeni Malatyaspor'un ligdeki yükselişi sürüyor. Sarı kırmızılılar, bu sezon üst üste üçüncü galibiyetini aldı.

Bu sezon ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonuna iyi bir başlangıç yaptı. Lig'de 6 haftalık bölümde 7 puan toplayan sarı kırmızılılar, geride kalan 3 haftada bütün maçlarını kazandı ve puanını 16'ya yükseltti.

Süper Lig'de geride kalan 9 hafta sonunda 5 galibiyet elde eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, 1 karşılaşmada berabere kalırken, 3 karşılaşmayı ise kaybetti. Sarı kırmızılılar, 9 karşılaşmada 22 gol kaydederken, kalesinde ise 10 gol gördü.

Ligde geride kalan 3 hafta sonunda Yukatel Denizlispor'u 5-1, İttifak Holding Konyaspor'u 2-0, İstikbal Mobilya Kayserispor'u ise 4-0'lık skorlarla mağlup eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, yükselişine de devam etti.

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de geride kalan 9 haftada oynadığı karşılaşmalarda aldığı sonuçlar şöyle:

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir: 3-0

Trabzonspor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 2-1

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Aytemiz Alanyaspor: 2-3

MKE Ankaragücü-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 0-4

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Galatasaray: 1-1

Antalyaspor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 3-0

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Yukatel Denizlispor: 5-1

İttifak Holding Konyaspor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 0-2

BtcTurk Yeni Malatyaspor-İstikbal Mobilya Kayserispor: 4-0

İKİ HAFTA DEPLASMANDA MÜCADELE EDECEKLER

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de 10 ve 11'nci hafta maçlarını deplasmanda oynayacak. Sarı kırmızılılar, 10'ncu haftada Kasımpaşa, 11'nci haftada ise Göztepe'ye konuk olacak.

Sarı kırmızılılar, ligin 10'ncu haftasında 3 Kasım Pazar günü 16.30'da İstanbul'da Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Malatya ekibi, 11'nci haftada ise 10 Kasım Pazar günü 14.00'da İzmir'de Göztepe ile karşılaşacak.

Ligde geride kalan 9 hafta sonunda 5 iç saha 4'te deplasman maçına çıktı. Malatya temsilcisi, şuana kadar topladığı 16 puanın 10'unu sahasında alırken, deplasmanda ise hanesine 6 puan yazdırdı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un sol bek oyuncusu Rahman Buğra Çağıran, takım olarak son haftalarda yükselen bir form grafiklerinin olduğunu ifade etti.

Ligde yakaladıkları iyi gidişatı sürdürmek istediklerini dile getiren Çağıran, "İç sahada tek parolamız galibiyet. Kendimizi bu motivasyonla antrenmanlarda hazırlıyoruz. Fiziksel ve zihinsel olarak kendimizi maçlara en iyi şekilde hazırlıyoruz" dedi.

Sarı kırmızılı takımın golcüsü Adis Jahovic ise her hafta olduğu gibi İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasına da aynı şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, "Kayserispor'u iyi analiz ettik. Maça baskılı başladık. Rakibi oynatmamamız gerekiyordu, nitekim öyle de oldu. İyi mücadele ettik ve 3 puanı aldık" diye konuştu.

İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında 8'nci golünü kaydeden Jahovic, "Gol hedefi önemli değil. Her hafta takım 3 puan alsın, zirveye çıksın önemli olan bu. Takım kazandıktan sonra kimin gol attığı önemli değil" ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Geçtiğimiz Pazar günü oynanan İ.M. Kayserispor maçında Jahovic'in golle sonuçlanan penaltı atışı (Ferdi DURDU)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız