SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Babalarının Paralarıyla mı Yapmışlar?"

0
Güncellendi - 2021-06-29 01:33:07
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Pütürge ilçesinde yaptığı ziyarette depremzedelerin sorunlarının devam ettiğini ifade etti. CHP İl Başkanı Enver Kiraz il yöneticileri ile birlikte Pütürge’de ziyaretler gerçekleştirdi. Hem esnaf ziyareti hem de vatandaşlarla bir araya gelen Kiraz, vatandaşların sorunlarını dinledi.

“DEPREMZEDELER EVLERİ KENDİ PARALARIYLA ALIYOR KİMSE HAYRINA VERMİYOR”

Kiraz, AKP Milletvekillerinin ve yetkililerin özellikle sorunlara göz yumduğunu, binalar önünde açıklama yaparak bütün sorunlarını çözdüklerini ifade ettiklerini ama binaların içerisinde oturan vatandaşlarla bir araya gelmediklerini, onların sorunlarını dinlemediklerini öne sürdü ve " Çünkü bunları görseler sorunların dağ gibi olduğunu bilirler. Daha önce AKP milletvekillerinin yaptığı açıklamalara baktığımızda bütün evlerin lüks şekilde yapılıp teslim edildiğini söylüyorlar sanki kendi babalarının paralarıyla yapmışlar veya devletin parasıyla yapmışlar gibi bir ifadeleri var. Burada yaptıkları bütün deprem konutlarını vatandaşa satmışlar. Satmalarına rağmen ortada ciddi bir belirsizlik var. Örneğin vatandaş kaç lira ödeyeceğini bilmiyor, vatandaşın evini yıkmışlar ama kimisine konut tahsisi yapmamışlar. Evi yıkıldığı için vatandaş mağdur dışarıda kalıyor, kimisinin de konutunu yıkmış yeni evi teslim etmişler ama ne kadar ödeme yapacağını ya da ödemelerin ne olacağı konusunda bir açıklama yapılmamış. Vatandaş birkaç yıl sonra önüne gelebilecek afakî fiyatlar konusunda çok büyük tereddüt yaşıyor ve endişe duyuyor. Bu tereddüt ve endişelerin bir an önce giderilmesi gerekiyor.” dedi.

“TOPLANAN DEPREM PARALARI NEREDE?”

İl Başkanı Kiraz, deprem zamanı toplanan yardım paralarını hatırlatarak, “Biz ilk günden beri söyledik; evi yıkılan vatandaşın TOKİ’den ev yapıp satmakla bu işin çözüldüğünü söylemek mümkün değil. Çünkü evi başına yıkılmış bir vatandaşa yapılması gereken evini yapıp teslim etmek. “Deprem paraları nerede?” diye soruyoruz onlar “biz evleri yaptık vatandaşa verdik” diyorlar ama vatandaşa evleri sattınız. Deprem paraları hala nerede diye sormaya devam ediyoruz, devam da edeceğiz. Özellikle Elazığ’da yaşanan ve Malatya’yı da ciddi şekilde etkileyen Sivrice depreminden bugün depremzedelerin sorunlarının giderilmemiş olması bir beceriksizliğin en somut örneklerinden biridir. Bunu yapsa yapsa AKP iktidarı yapardı. Bunun dışında bir anlayışın bugüne kadar bu sorunları çözmemesi mümkün değildi ama onların bakış anlayışı tamamen rant ve para olduğu için nerede ne rant sağlarız onun peşindeler ve vatandaşı da bu şekilde aldatıyorlar. Şu anda Pütürge’de, Doğanyol’da, Kale’de, Battalgazi’de ve Yeşilyurt’ta evi yıkılan vatandaşlarda gördüğümüz tablo bu. Ve bu tabloyla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu tablonun düzelmesi için vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin gelip burada vatandaşın sorunlarını dinlediği yok bir palavra siyasetle işi götürmeye çalışıyorlar, vatandaşa yutturmaya çalışıyorlar ama hiç kimse bunu yutmuyor.” iddialarında bulundu.

Öte yandan depremzedeler İl Başkanı Enver Kiraz’a, “Ev veriyorlar fiyatı bellisiz, evlerimizi de yıktılar ne olacağını bilmiyoruz. Eğer fiyatları yüksek belirlerlerse, deprem olduğu günden beri nasıl çadırda yaşıyorsak yine çadırda yaşamaya devam ederiz. İlk ödeme 2023’te olacakmış, fiyatta o zaman belirlenecekmiş. Burada herkes asgari ücretle geçiniyor, ödeme kolaylığı sağlanamazsa bizler hiçbir ödeme yapamayız. Biz bedava bir şey istemiyoruz sadece uygun fiyat ve ödeme kolaylığı istiyoruz.” diye dert yandılar.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Abdullah DURAN (2 yıl önce)
    CHP ne zaman vazgeçecek yalan ve yanlış bilgilerle algı oluşturmaya.. İnsanların yıkılan ev enkazlarına ne kadar para ödendi biliyor musunuz?. Ezbere konuşmak ne kadar kolay. Devletin harap virane evlere milyonlarca para ödendi, öyle aileler var ki evlerine karşılık 2 milyon Tl. alanlar bile var. Yapılan ev şekilleri ve kalitesi ile hem Pütürge hem de Doğanyol, Dubleks evlerden kurulu modern site şekline dönüştürülmüş. Enkazını para ile devlete satan, kira yardımını alan vatandaşa TOKİ vasıtası ile uzun vadeli kredi imkanından faydalandırılarak ev sahibi yapılıyor. Peki 1999 depreminde sizin iktidarda olduğunuz bir dönmede bu ülke İzmit-Adapazarı depremi yaşadı. Toplanan paraları memur maaşı olarak ödediniz. Bol kepçeden atıyorsunuz sayın KİRAZ, Sayın AĞBABA.. Bu millet CHP zihniyetinin uyguladığı zulüm ve eziyeti unutmadı, unutturmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • sdt (2 yıl önce)
    enver efendinin partisi olsa onu da bulamazdınız, dünyanın hangi devletinde ücretsiz oluyor böyle şeyler birisi kaynak paylaşsın da bizde bilelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (2 yıl önce)
    Bu kadar kısa sürede ev yapıp teslim eden bir devlet var kimse devletimize laf söyleyemez. Eleştiri yapabilirsin ama bu kadar yapılan hizmetleride görmezden gelmeye kimsenin hakkı yoktur. Pütürge, Doğanyol da insanlarımız yarı açık yarı kapalı kerpiç evlerde yaşamlarını sürdürüyorlardı. Şimdi herkesin başını güvenle sokacağı modern evler yapıldı. Oradaki vatandaşlarımız daha iyilerine layıklar buda ayrı bir konu..
    0
    0
    Yanıtla
  • MURATHAN (2 yıl önce)
    Enver efendinin yaptığı siyaset değil, sokak ağzıyla gıybet. Sen muhalefet değilmisin, vatandaşın envere soracağı soruyu kendisi vatandaşa soruyor. Şu paralar nerde bu paralar nerde. Çık delikanlı gibi şu parayı burda yediler bu parayı burda bitirdiler. Herkes birbirine soru soruyor. O nerde bu nerde. Sen anamuhalefetsin senin işin bu. Böyle iktidara böyle enver, pardon muhalefet.
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    En büyük yaptıkları iş,kendi vatandaşına kurnazlık etmek, yazık.....
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    deprem parası nasıl iç edilir chp liler iyi bilir vatandaşın nerede bu devlet dediği zaman bunlar ikdidardı
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)irfan isimli kullanıcı yorumuna
    Bunlarmı iktidardı Chp en son 1973 yılında iktidardaydı vay be ne Chp imiş hep onlar iktidarmış meğer ???
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz ışık (2 yıl önce)
    yahu sanki chpli il başkanı çok şey biliyor gibi konuşuyor arkadaş ya chp olsaydı acaba yaparmıydı? sadece bu soruyu soruyorum kuru lafla peynir gemisi yürümez enver başkan bırakın artık bu karalama muhabbetini iyice oy kaybediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla