SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Babamın Adına Üniversite Kurulması Bizi Gururlandırdı"

0
Güncellendi - 2019-10-16 00:56:04
A- A+ PAYLAŞ

Merhum 8. Cumhurbaşkanı, hemşehrimiz Turgut Özal’ın oğlu, 21. Dönem (1999-2002) Bağımsız Malatya Milletvekili Ahmet Özal, İstanbul’da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri organizasyonunu ziyaret ederek, hemşehrileri ile hasret giderdi.

İstanbul Yenikapı’daki Malatya Tanıtım Günleri alanında ilk olarak, babası Turgut Özal’ın adını taşıyan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin standını ziyaret eden Ahmet Özal, burada yaptığı açıklamada, “Türkiye’yi ekonomik ve siyasal anlamda değiştiren, dönüştüren, dünyaya açan Malatyalı bir devlet adamı adına bir üniversite kurulması ahde vefa anlamında çok değerli ve anlamlı bir tutumdur” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan vefa duygusunun çok güzel bir örneğini verdi, teşekkür ediyoruz”

Babası adına memleketi Malatya’da bir üniversite kurulmasının Özal ailesinin tüm fertlerini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini söyleyen Malatya Eski Milletvekili Ahmet Özal, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vefa duygusunun çok güzel bir örneğini verdi. Erdoğan’a bu konuda gösterdiği vefa duygusu, çabası ve emekleri için çok teşekkür ediyorum. Özal ailesi olarak gerçekten gurur duyduk ve Özal’ın düşünsel mirasının yaşatılmasına verilen önemin canlılığını koruduğunu görmek benim için çok güzel, çok duygulandırıcı bir husus oldu” diye konuştu.

“Turgut Özal Tıp Merkezi’nin dünya çapında işler yapması Özal’ın vizonuyla örtüşüyor”

İnönü Üniversitesi’ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi’nin babasının Malatya’ya verdiği büyük önemi göstermesinin bir yansıması olarak inşa edildiğini söyleyen Ahmet Özal, “Şimdilerde başta organ nakli olmak üzere birçok alanda dünyanın önemli tıp merkezlerinden biri haline gelmesi, Turgut Özal’ın rüyalarının, ideallerinin gerçekleştirilmesi anlamına geliyor. Turgut Özal’ın adını taşıyan tıp merkezimizin, Türkiye sınırlarını aşarak dünya çapında adını duyurması, Özal’ın Türkiye için çizdiği evrensel vizyonla örtüşmesi de bizim için gurur verici bir gelişmedir” şeklinde konuştu.

“En kısa zamanda ailece üniversitemizi ziyaret edeceğiz”

Annesi Semra Özal ve Özal ailesinin diğer fertleri ile birlikte en kısa sürede Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ni ziyaret edip Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’la görüşmenin planlarını yaptıklarını söyleyen Malatya Eski Milletvekili Ahmet Özal, “Sayın rektörümüzle görüşüp üniversitemizin gelişmesi, büyümesi, dünya üniversiteleri içinde hak ettiği yer alması için neler yapabileceğimizi konuşacağız. Üniversitemiz için her tür desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi standlarını da ziyaret etti 

Malatya Eski Milletvekili Ahmet Özal, Malatya Turgut Özal Üniversitesi standından sonra, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi standlarını ziyaret etti. Bu standlarda, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’la görüşen Ahmet Özal, Malatya Tanıtım Günleri’nde Malatya’nın tanıtımına katkıda bulunanlara ve emek verenlere teşekkür etti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • necmettin (4 yıl önce)
    kişi yaşar ve ölür.geride kalanlar anısını yaşatır.günümüzde isim kullananlar sağ iken köprülre statlara,çocuklarına isim verenler var.çokta önemli değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • nokta (4 yıl önce)
    ahmet bey uzayda yaşıyor galiba bu kadar memnun olunacak işin başından bu zamana bir kelime edilmiyorsa şimdimi öğrenmiş babasına üniversite yapıldığını kafasını kumdan çıkarsın beydağı otobüsüne binsin bir defada baba yadıgarı malatya’ya gelsin halka karışsın yaşasın özümsesin sonra ah malatyam vah malatyam vs vs vs neyse istanbul’da hayatına baksın malatya vefasını yerıne zamanında çok getirdi çok vefa gösterdi kendısı makaraya gelmedi malatya kendine gidecek hali yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (4 yıl önce)
    Üniversiteye gelmeyi planlıyormuş, görende zannederki Mars’a gidecek, çok yazık öyle bir Baba ya böyle bir Aile.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    turgut özal malatya ve türkiye için önemli saygın bir isimdir.özal ailesi için bunu hiç kimse söyleyemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (4 yıl önce)
    Adına üniversite kurulmayan adam mı kaldı ülkede :) En önemli 3 devlet başkanımızdan 2’si Malatya’dan çıktı. Birer üniversite yapmışlar susturmuşlar bizi .
    0
    0
    Yanıtla
  • Diğeri kim
    0
    0
    Yanıtla