SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bağrı Yanan Analarımızın Sesi Olmaya Devam Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2021-02-17 06:05:53
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 13 şehidin kaçırıldığı dönemde HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ı aradığını belirterek, “Pervin Buldan’a soruyorum; PKK’nın kaçırdığı evlatlarımızın sağlık durumu ile ilgili bilgileri kimden alıyordunuz, kimlerle konuşuyordunuz?” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara operasyonunun detaylarıyla ilgili Meclis Genel Kurulu'nda bilgi verdi. 13 şehidin kaçırıldığı dönemde AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ı aradığını söyleyen Bakan Soylu, “Pervin Buldan dedi ki, 'Biraz misafir edecekler sonra bırakacaklar.' 10 tane çocuğa acımayan, askerime, polisime acır mı?” dedi. Soylu’nun açıklamasının ardından gözler AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a çevrildi.

Milletvekili Çalık, katıldığı A Haber televizyonunda yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ilk silahlı eylemini 15 Ağustos 1984'te gerçekleştiren bölücü terör örgütü PKK’nın, 37 yıldır yurt içinde ve yurt dışında kan döktüğünü söyledi. Milletvekili Çalık, barış ve huzuru bozmaya yönelik bombalı ve silahlı saldırılarla güvenlik güçlerinin yanı sıra sivilleri de hedef alan PKK'nın, 37 yıldır binlerce çocuğu öksüz ve yetim, kadınları dul, anne ve babaları evlatsız bıraktığını ifade etti.

13 şehidin kaçırıldığı dönemde ailelerle devamlı temas halinde olduklarını belirten Çalık, o dönemde ve sonrasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aileleri kendisinin görüştürdüğünü söyledi. PKK tarafından kaçırılan evlatların durumuyla ilgili HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ı aradığını belirten Çalık, “Terör örgütü PKK tarafından 2015 yılında kaçırılan Malatyalı Semih Özbey’in annesi bir kanser hastasıydı ve diğer annelerimiz gibi yüreği yanıyordu, evladından haber almak istiyordu. Kimin kaçırdığını ve durumunu öğrenmek için o dönem HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ı aradım, annenin, ailenin durumunu konuştum. Pervin Buldan ise, “Kim kaçırmış bakalım size döneceğim” dedi. Sonra tekrar bana dönerek, “Sağlık durumu iyi. Bir süre misafir edilir, bırakılır” dedi. Bende ailemize bu bilgileri verdim” diye konuştu.

Çalık, “Pervin Buldan’a soruyorum; PKK’nın şehit ettiği bu evlatlarımızın durumları hakkında o gün kimlerden bilgi aldınız, kimlerle konuştunuz? PKK ile aranıza neden mesafe koyamıyorsunuz? Size iradelerini emanet eden 6 milyon seçmen kundaktaki bebekleri öldüren, 13 vatan evladının kafasına bir mağarada kurşun sıkan, askere, polise saldıran PKK’nın, sözcüsü olmanız için oy vermedi. Aziz milletimiz ihanetlerinizin farkında, yalanlarınızın farkında. Teröre karşı amasız, fakatsız, lakinsiz ya tavır alacaksınız yada bu eli kanlı terör örgütünün her cinayetinin ortağı olarak hesap vereceksiniz” dedi.

Çalık, “Hala anlamayan var mı Diyarbakır Anneleri'nin neden HDP'nin önünde beklediğini? Şartlar ne olursa olsun her ortamda bağrı yanan analarımızın bizler sesi olmaya devam edeceğiz. Sabır, metanet ve cesaretle ısrarlı duruşunu sürdüren bu annelerimiz terörü yenecek, milletimizde kalleş PKK'ya destek verenleri, siyasi uzantıları ve adını telaffuz etmeyenleri unutmayacaktır. Devletimizin tüm unsurları, sınırlarımız içinde ve dışında hain PKK terör örgütünün kökünü kazıyana ve tek bir terörist kalmayana kadar mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

Malatyalı şehit Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey’in İnsan Hakları Derneği(İHD) ile görüşmesini kendisine aktardığını belirten Çalık, “Baba Gürsel Özbey beni aradı. İHD evlatlarını kendilerine kavuşturacaklarını söylemiş fakat Türkiye’de hiçbir sorunla karşılaşmamak için bir teminat istemiş. Ben bu görüşmeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Cumhurbaşkanımızda İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hemen çağırdı, ‘Evlatlarımızı sınıra kadar getirsinler oradan teslim alalım, hiçbir müdahalede bulunmayalım. Yeter ki evlatlarımızı sağ salim ailelerimize teslim edelim” talimatını verdi. Ben bunun üzerine evladımızın babası Gürsel Özbey ile tekrar görüştüm. Dedim ki, ‘İHD’ye gidip evlatlarımızı getirsinler hiçbir zorlukla karşılaşmayacaklar’ dedim. Şunu da söyledim Gürsel Özbey’e, İHD sadece sizin duygularınızı suistimal etmek için bunu yapıyorlar, getirecek olsalar hiçbir teminata gerek olmadan getirirler. İnşallah gerçek olur ve Semih evladınıza kavuşursunuz dedim. Ne yazık ki İHD’den bir daha ses çıkmadı” ifadelerinde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • serkan (3 yıl önce)
    sayın çalık ben üniversite mezunuyum özel firmalarda çalıştım iflas ettiler ve şuan işkur typden devlet kurumunda 6 aylığına çalışacam ve 2 ay kaldı 2 ay sonra durumuz belli işsiz kalacağız binlerce kişi işsiz kalacak aldığımız asgari ücrete razıyız ama devamlı çalışacağımız bir işimiz olsun typ liler için bir çalışma olacakmı ben işkur typden işe giriyor 2 ay sonra işsiz kalacam suçumuz ne teroristlerin yandaşları ve terörist olan kişiler meclise girip milletvekili oluyor ama bizim gibi devletini seven ve halkına hizmet etmek isteyenlerin suçu ne terörist yandaşları bu ülkenin meclisinden aylık alıyor ama kimse bizi düşünmüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    sayın çalık salgın zamanında typ den kurumlarda işe başlayan kişilerin süreleri 13 nisanda doluyor bu tarihten sonra bunlar tekrar işsiz kalacak madem typ çıkardınız 6 ay çalışma süresi nedir ya yazık 6 ay sonra işsiz olacaklar bari bu salgın yuzunden çalışma sürelerini 2021 in sonu kadar ertelensin yada bir şekilde devamlı olsunlar hep diyorsunuz ya halkımızın yanındayız haydi görelim bu typ lilerde bu halktan insanlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağı şehirli (3 yıl önce)
    Osman ocalani trt ye cikarttiginizda keske bu cocuklari sorsaydiniz yada rica etseydiniz oda abisi denilen katile rica etseydi ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür (3 yıl önce)
    Şakaysa komik değilse daha komik bir açıklama.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    sayın vekil 6 yıl önce nerdeydin ALLAH şehit ailelerine sabır versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Sayın vekilim KUZEY ÇEVREYOLU için hızlandırma yapmanızı rica ediyorum. Trafik için çok önemli olan bu proje çok uzadı artık Yıllardır bitmedi ki bite. Bu işi yanlız siz helledersiniz. Lütfen Bakanımız MALATYAmıza artık öncelik versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey çevre yolu için ayrılan ödenek gerekenin yüzde biri, o yüzden boşa ümitlenme kardeş, bu iktidarın ömrü yetmez o projeye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymn44 (3 yıl önce)
    Sadece öznur hanim niye ilgileniyor diğerleri ne yapıyor....Pervin Buldanin ulaşıp kaçırılan askerden bilgi alıp vermesi nedir ya ...Allah şehit ailelerine sabırlar versin
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    5 senedir nerede idiniz sahi birde sen arayınca pkk hdp yi bir şey yok başkası arayınca teröristle görüşüyorsunuz öylemi.sizler dolmabahçede pkk hdp ile görüşünce yine bir şey yok . pervin budakka soru soraçagınıza madem terörü destekliyor kapatın gitsin ee oda yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil yılmaz (3 yıl önce)
    Şehitlerimizden biride Malatyalı Semih di babası her yere gitti sesinin bir türlü duyuramadı o zaman nerdeydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Bekir (3 yıl önce)
    Çarşambayi bekleyin müjde var diyen vekil degilmi bu
    0
    0
    Yanıtla
  • biz sizden kimsenin sesi olmanızı beklemiyoruz. o işi stk lar yapar. siz devleti yönetiyorsunuz, çözümü siz bulacaksınız. gerçi çözüm süreci de yapmıştınız :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Yok ya...... Bir de aramış teröristleri.... Devlet böyle davranamaz
    0
    0
    Yanıtla