SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Pakdemirli'ye Sultansuyu Soruları

0
Güncellendi - 2021-03-02 18:58:49
Bakan Pakdemirli'ye Sultansuyu Soruları
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde özelleştirmenin kapısını açma olarak değerlendirilen Hippoterapi Merkezi ve sosyal tesislerin 5 yıllık özel sektöre kiralanmasını meclis gündemine taşıdı.

Sultansuyu Tarım İşletmesinde 5 yıllık kiralama işlemini eleştiren ve  Atla tedavi merkezi olarak kurulan Sultansuyu Hippoterapi Merkezi’nin, 2014 yılının Aralık ayında Ankara-Beştepe  ve Bursa-Karacabey hippoterapi merkezleri ile birlikte törenle hizmete açıldığını hatırlatan  CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye diğer hippoterapi merkezleri de kiraya verildi mi? Verilmediyse Sultansuyu’ndaki merkez neden veriliyor? Bu kiralama işlemi kafalarda soru işareti yaratıyor” dedi.

Sultansuyu  Malatya’nın Ortak Paydasıdır, Özelleştirme Adımlarından Uzak Durulmalıdır

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Malatya Akçadağ İlçesi sınırları içerisindeki Sultansuyu Tarım İşletmesinin, 1865 yılında, Sultansuyu Çiftlikatu Hümayun adı ile kurulduğunu, 1928 yılında Sultansuyu Harası adıyla faaliyetlerde bulunduğunu, 1984 yılından itibaren ise TİGEM bünyesinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Ağbaba, Sultansuyu Tarım İşletmeleri’nin Malatya’nın önemli bir değeri ve ortak paydası olduğunu kaydetti.

Kamuoyunun Dikkatinden Kaçırılarak…

Ağbaba, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde “Ekim 2020 tarihinde tesisler içerisindeki Cumhuriyet Dönemi yatay mimari örneklerinden bazı binaların yıkılmak istenmesiyle ilgili bakanlığınıza bir soru önergesi vererek ‘daha önce de özelleştirmesi gündeme gelen Sultansuyu Harasının satışına yeniden ortam hazırlayacak uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiği belirtilmiştim.Bakanlığınıza soru önergesi verdiğimiz tarihlerde Sultansuyu Tarım İşletmesi içindeki sosyal tesislerin neredeyse tamamının iktidar milletvekillerinin bile bilgisi olmadan kamuoyunun dikkatinden kaçırılarak, ihaleye çıkarıldığı, 15 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirildiği belirtilen ihalede; “Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğüne bağlı Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezine ait 55. 000 m2 arazi ve üzerindeki gayrimenkuller, Hipoterapi (At ile Tedavi), sportif at biniş ve sosyal tesis amaçlı kullanılmak üzere kiraya verildiği,kira müddetinin beş yıl olduğu öğrenilmiştir.”ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli’ye Sultansuyu Soruları

Ağbaba Bakan Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti:

"-Sultansuyu Tarım İşletmesi içerisindeki sosyal tesis ve donatıların özel sektör işletmesine kiraya verilmesinin sebebi nedir? TİGEM’in dolayısıyla bakanlığınızın maddi sıkıntıları mı vardır?

-Atlı Terapi Merkezi, atın sırt hareketlerinin kullanılmasıyla engelli bireylerde fiziksel kabiliyetlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla açılan bir merkez olup,terapatik amaçlı ata binmenin psikolojik, fizyolojik, fiziksel ve sosyal alanda birçok yararı olduğu kaydedilmektedir.Bu merkezin özelleştirilmesi sonucu hippoterapi ihtiyacı olan bireylerin tedavi süreçlerinin olumsuz etkileneceği düşünülmüş müdür?

-Atla tedavi merkezi olarak kurulan Sultansuyu Hippoterapi Merkezi, 23 Aralık 2014 tarihinde Ankara- Beştepe ve Bursa- Karacabey hippoterapi merkezleri ile birlikte törenle hizmete açılmıştır.Sultansuyu’ndaki merkez özel firmaya kiralanırken diğer merkezlerde de özelleştirme gerçekleşmiş midir? Gerçekleşmemiş ise neden Sultansuyu’nda ki tesisler kiraya verilmiştir?

-Sultansuyu’ndaki kiralama işlemi 55. 000 m2 arazi ve üzerindeki gayrimenkulleri de kapsamaktadır. Bu şekilde tarım işletmesi içindeki neredeyse tüm sosyal tesisler ve halkın kullanımındaki yeşil alan 1 firmaya kiralanmıştır. Bu kiralama işleminin Malatyalıların yıllardır dile getirdikleri  ‘Sultansuyu özelleştirilecek’ kaygılarını haklı çıkardığı ortadadır. Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin parça parça özelleştirilmesi bakanlığınız tarafından planlanmakta mıdır?”

Bülten- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Sultansuyu bünyesindeki Hippoterapi merkezini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da ziyaret etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Anayurtlu (3 yıl önce)
    Belediye Başkanının da Milletvekilinin de haberi var hepsinin değil ama . Hatta gizli ortaklıklarla ilgili söylentiler çok yaygın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İşin en kötü tarafı, Malatya nın gözbebeği 160 yıllık bu tesis için birileri (Elazığlı bürokrat, bakan yardımcısı) bu tesisi yok etmek için plan yapmışlar ve uygulamaya koymuşlar. Ancak Malatya milletvekillerinin ve belediye başkanlarının hiçbirinin haberi yoktur. Bir Malatya lı vatandaş olarak önerim bu yıkım planları ve özelleştirmeler derhal iptal ettirilmelidir. Şu an Sultansuyu tigem in başındaki müdür gönderilmelidir. Elazığlı bakan yardımcısı bürokrata bakan nezdinde gereken cevap verilmelidir. Sultansuyu harası tekrar vatandaşların kullanımına açılmalıdır. Ayrıca buraya içinde tüm atlı sporların yapılabildiği ve at yarış hipodromunun bulunduğu bir ATLI SPORLAR MERKEZİ yapılmalıdır. Böylece Malatya ya büyük bir artı değer kazandırılmış olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Buraya yazıyorum.sultansuyu tarım işletmesi binaları boşuna yıkılıp yenisi yapılmıyor.büyük olasılıkla binalar yenilenecek,zarar ediyor denilerek özelleştirilecek.böylece alan kişi yada firma yeni bina yapımı için uğraşmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • selami (3 yıl önce)
    Editör sizden ricam ihaleyi alan firmanın ortaklarını araştırın gerçek haber orda
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (3 yıl önce)
    Rant varsa satarlar tıpkı diğer özelleştirmeler gibi. Keşke bizim vekiller 1 defa da bağımsız aday olup ne kadar sevildiklerini test etseler. Malatyada hizmet yok sadece küçük tesislerin yerine birkaç yıl sonra bir daha yapılacak az büyük tesisler yaparlar. Havaalanı terminal yeri gibi .birkaç sene sonra da beylerderesi köprüsü. O köprüyü teslim alanlar ya a alınmasını sağlayanlar allahindan bulur ınş.
    0
    0
    Yanıtla