SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanın Uçağı Malatya'ya Acil İniş Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

"DEDİK Kİ EMNİYET AÇISINDAN MALATYA'YA İNELİM".. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin uçağı havada arızalanınca Malatya'ya acil iniş yaptı.

Edinilen bilgilere göre, Bakan Pakdemirli, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Cuma günü saat 10.00'da Orman Genel Müdürlüğüne ait uçakla Ankara'dan Şırnak'a hareket etti.

Kalkıştan yaklaşık 40 dakika sonra arızalanan uçak, Malatya Erhaç Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Uçakta motor arızası yaşandığı öğrenildi.

Uçakta 2'si personel olmak üzere 9 kişi yer alırken, Pakdemirli'nin Şırnak temaslarına eşlik edecek AKP Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Uğur Alıcı ile bir koruma da uçaktaki isimler arasındaydı.

Acil iniş haberini alan Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye başkanı Selahattin Gürkan tarafından Bakan Pakdemirli havaalanında karşılandı.

Ankara’dan Şırnak’a açılış için giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindekilerin bulunduğu özel uçak, Malatya semalarındayken arızalandı. Motor fanlarında yaşanan arıza nedeniyle Malatya Havalimanı'na acil iniş yapan uçakta bulunan Bakan Pakdemirli ve beraberindekiler buradaki mescitte cuma namazını kıldı.

Havalimanı çıkışında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Bakan Pakdemirli, “Rabbim beterinden saklasın. Yaklaşık 33 bin fitteyken motor fanlarında yüksek bir gürültü ile karşılaştık. İrtifayı azalttık ancak buna rağmen gürültü geçmeyince dedik ki emniyet açısından Malatya’ya inelim. Şimdi de Şırnak programımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Bakan Pakdemirli ve beraberindekiler daha sonra Kara Havacılık Alayına geçerek, buradan askeri helikopter ile Şırnak'a gitmek için saat 13.50'de yola çıktı.

"GERİ DÖNMEK BİZE YAKIŞMAZ" DEMİŞ

Bakan Pakdemirli Uçakta meydana gelen arza ve uçak içinde yaşananlarla ilgili Şırnak'ta bir açıklamada bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada, “Bu gün Şırnak’a gelirken yolda bir tehlike atlattık. Malatya’ya uçağımız inmek zorunda kaldı. Arkadaşlarımız bize dediler ki geri dönelim tavsiyesinde bulundular. Ben de dedim ki mesele Şırnak ise bize geri dönmek yakışmaz. Belediye Başkanı Mehmet yarka ve Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’a söz verdim. Ne olursa olsun bu gün Şırnak’ta olacağız ve Şırnaklılarla beraber olacağız. Şırnak’a geldik müjdelerimizi açıkladık. Bütün müjdelerimizin Şırnak’a hayırlı uğurlu olsun. Uçuşlumuzun ardından 45 dakika sonra Uçakta koltukta otururken, hafiften gözlerimi dinlendiriyordum. Ama bir ses ile irkildim. Arkadaşlara pilotlara haber vermesini söyledim. Pilotlardan birisi arkaya geldi. Durumu anlatamaya başladı. Pilotun ilk teşhisi, uçağın iniş kapaklarından böyle bir sesin geliyor olabileceğini söyledi. Bende fanın, motorun içinden sanki geldiğini söyledim. Ve o an itibariyle şunu söyledim. Pilotlara söyledim karar sizin. İnmemiz gerekiyorsa en yakın meydana inelim. Bizim programımız var ama program uçaktakilerin canından daha kıymetli değil. Pilotlarda çok kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra Malatya’ya inmek istediklerini söylediler. Uçağın sol fanında, sol motorunda bir arızanın olduğu ortaya çıktı. Böylelikle sağ salim Malatya’ya varmış olduk. Allah beterinden esirgesin. Bizim açımızdan büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldık. Son derece kabinde herkes sakindi” ifadelerini kullandı.

iha- AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Tarım bakanının 4 yardımcısından 2 si Elazığlı. Sultansuyunu yıktırır da, Elazığ a taşıtırda. Biz Malatya lılar uyumaya devam edelim. Sandıkta oyu biz verelim sefasını, hizmetini oy vermeyenler sürsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Hay maşallah Bu ülkede kim ekonomik kriz var dese kürek ile ağzının üstüne vurmak lazım. Ne krizi kardeşim özel uçak ile bir açılışa arızamı verdi in Malatya ya ara orduyu sana helikopter ayarlasınlar neymiş bakan bey açılış yapacak. Sayın bakanım Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 105. Şube Müdürlüğü'nü siz açmazsanız çalışmaz oranın işi rast gitmez kurum batar. Başarılarınız daim olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • TURAN (2 yıl önce)
    Malatya'nın en değerli kurumunu, en değerli varlığını, Sultansuyu Harası'nı yıktırıp, üç beş kişiye özelleştireceksin.... Ama seni yine de Malatya kurtaracak... Düşünenler için her olayda alınacak bir ders vardır...
    0
    0
    Yanıtla