SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık Sanatçı Alacak

0
Güncellendi - 2021-02-06 01:31:16
Bakanlık Sanatçı Alacak
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanat kurumlarının sanatçı ve destekleyici personel ihtiyaçlarını gidermek üzere 243 personel alımı yapacak. Alıma ilişkin ilan Resmi Gazetede yayınlandı. Alımlar, bakanlığın iki farklı birimince yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Ankara Devlet Çoksesli Müzik Korosu, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğuna 47; Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğüne 77 sanatçı alınacak.

Sözleşme 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçerli olurken, bu tarihten sonra durumu uygun bulunanlar ile ihtiyaç, başarı ve disiplin durumu bakanlık tarafından yapılacak değerlendirmeye göre yenilenebilecek.

Bu sınava başvurular 05 Şubat 2021’de başladı ve 19 Şubat 2021 tarihi saat 17.00’da sona erecek. Başvuru e-posta yoluyla alınacak. Son başvuru bittikten sonra sınav giriş tarih ve saatleri Devlet Opera ve Balesinin web sitesinde yayınlanacak.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiye şu linkten ulaşılabiliyor: https://www.operabale.gov.tr/tr-tr/Sayfalar/announcementdetail.aspx?DetailId=253

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Trabzon ve Van Tiyatro Müdürlüklerinde görev yapmak üzere, sözleşmeli sanatçı (Aktör/Aktrist), Dekoratör (Sahne Tasarımcısı), Kostüm Kreatörü, Sahne Üstü ve Sahne Gerisi Hizmetlerde görev yapacak 119 personel alınacak.

Sınavlar, yapılacak başvuru sayısına göre; sınav tarihleri ve adayların branşlarına göre hangi gün sınava girecekleri www.ktb.gov.tr ve www.devtiyatro.gov.tr adreslerinde ilan edilecek.

Bu sınavın ayrıntılarına ve başvuru formuna http://www.devtiyatro.gov.tr/DevletTiyatro/tr linkinden erişilebiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız