SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlıktan Plazma Tedavisi Projesine Onay

0
Güncellendi - 2020-05-14 21:46:45
Bakanlıktan Plazma Tedavisi Projesine Onay
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt’un başkanlığındaki bilim insanlarının koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı geliştirdiği özgün bir tedavi yöntemi olduğu belirtilen “İmmun Plazma” nakli ve “İmmun PRP” projelerinin Sağlık Bakanlığı tarafından Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) olarak onaylandığı açıklandı. Her iki proje için Etik Kurul onayının da alındığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu tedavi yöntemiyle ilgili olarak aldığı bu karar, 13 Mayıs Çarşamba gecesi, 01.30 civarında projenin lideri Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt tarafından sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, twitter ve facebook hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Covid-19 hastalığında Immun Plazma ve yine Dünyada bir ilk olan Immun PRP çalışmamız Sağlık Bakanlığı tarafından Bilimsel Araştırma Projesi olarak da onaylandı. İki projenin de Etik Kurul onayı alındı. Immun PRP hastalarımızda kullanmak için hazırlandı” bilgisini verdi.

İlk AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır kutladı

Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki ekibin koroanvirüs tedavisinde çığır açacağı belirtilen tedavi yöntemiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar için Prof. Dr. Erkurt’u ilk olarak AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır kutladı.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 02.15’de Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt’u etiketleyerek yayınladığı twitter mesajında, “Değerli hocam sizleri kutluyorum. Ülkemiz ve aziz milletimiz sizler gibi kıymetli değerlerimizi hiç bir zaman unutmayacak. Tüm hocalarımıza, sizlere ve kıymetli ekibinize başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Erkurt’tan Milletvekili Çakır, Rektör Kızılay ve Başhekim Beytur’a teşekkür

Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır’ın kutlamasına, “Sayın vekilimiz çok teşekkür ederiz” mesajıyla karşılık verdi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt ayrıca, çalışmalarına destek veren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur’a da teşekkür eden bir twitter mesajı yayınladı.

Rektör Kızılay’dan ilk plazma bağışçısına teşekkür plaketi

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da gece yarısı sosyal medyada yayınladığı mesajlarında, Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt ve ekibinin başarısını aktardıktan sonra, Immun Plazma tedavisinde ilk donör olan Gıyaseddin Bakır’a verilen teşekkür plaketinin fotoğraflarını paylaştı.

Prof. Dr. Kızılay mesajlarında, “Ülkemizde Covid19 hastalarında ilk olarak "Immün plazma tedavisini İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezimizde 5 Nisan'da başlattık. Plazma tedavisi verdiğimiz yoğun bakımda yatan ağır hastamızı şifa ile taburcu ettik. Birçok hastanede Plazma tedavisi devam ediyor. Şimdi de "Immün PRP" çalışmasını Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt hocamızın başkanlığında başlattık. İlk "plazma donörü Gıyaseddin beye teşekkür ediyorum. Hastalarımıza şifa diliyorum, sağlık çalışanlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Prof.Dr. Mehmet Ali Erkurt (sağdaki)

FOTOĞRAF: İlk plazma donörü olan Gıyaseddin Bakır'a plaket verildi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Firat (3 yıl önce)
    Maşaallah Barekallah Allah razı olsun sizlerden
    0
    0
    Yanıtla
  • okan malatya (3 yıl önce)
    mevcut kurulu bir sistemdi varolan birşeydi bunu sanki yeni gibi göstermenin anlamı nedir fasavisu bunlar tribün show reklam inanmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • İşsiz (3 yıl önce)
    Gönül isterdi ki bilim insanlarının hiçbir siyasetçiye teşekkür etmesi gerekmesin, bilim insanları siyaset üstü olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (3 yıl önce)
    Maşallah, coronavirüs illetinin tedavisi bulundu, sıra geldi aşıya, inşallah aşıyı da bulursunuz. Başarılarızın devamını dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (3 yıl önce)
    Haydi maşallah. Coronavirüs sizler sayesinde tedavi edilir hale geldi, sırada aşısı var. Ondan da müjdeli haberi alırız inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44Sevdalisi (3 yıl önce)
    MasaAllah. Rabbim devamini getirsin. Cok güzel haber.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Karaciğer naklinde dünya birincisi olan hastanemiz ile ilgili yapılan bu başarı dünyada ses getirecek bir haber olmasına rağmen yorumcuların sayısının az oluşu ise çok düşündürücü. Oysa ki Malatyaspor ile ilgili bir haber bundan kat kat daha çok yorum alırdı. Geldiğimiz şu seviyeye bir bakın ki ne kadar vahim bir durumdayız...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla