SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BAL'da 4. Malatya Takımı Darende

0
Güncellendi - 2020-08-29 18:21:42
BAL'da 4. Malatya Takımı Darende
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne (BAL) yükselen son takım Darendespor oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yerel liglerden Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne çıkacak olan takımlarına açıklamış buna göre, bu sezon B Grubu’nu 30 puanla zirvede tamamlayan ve en yakın rakibi Arapgirspor ile arasında 6 puanlık fark bulunan Arguvan Belediyespor direkt BAL’a yükselmişti.

Pandemi süreci nedeniyle yerel liglerden Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne yükselecek olan takımlar açıklandı. Alınan kararla birlikte 2019-2020 sezonunda Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde B Grubu’nda mücadele eden ve 30 puanla birinci sırada yer alan Arguvan Belediyespor, direkt olarak BAL’a yükseldi. A Grubu’nda ise sezonu 34’er puanla tamamlayan Darendespor ile Hekimhan Belediyesi Girmanaspor arasında kura çekimi gerçekleştirildi.

A Grubu’nda sezonu 34 puanla zirvede tamamlayan Darendespor ile yine 34 puana ikinci sırada yer alan Hekimhan Belediyesi Girmanaspor arasındaki kura çekimi Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) binasında yapıldı.

BAL’a çıkacak dördüncü takımın belirleneceği kura çekiminde ilk önce sıra numarası çekildi. Darende birinci sırayı, Hekimhan Belediye Girmanaspor ise ikinci sırayı çekti. Birinci sırayı çeken Darendespor, içerisinde BAL ve yerel lig yazan toplardan BAL yazan topu çekerek, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne yükseldi.

2020-2021 sezonunda Malatya’yı Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde 4 takım temsil etmiş olacak. Geride kalan sezon BAL’da yer alan Malatya İdmanyurdu ile Pütürge Belediyespor’un yanı sıra Arguvan Belediyespor ile Darendespor BAL’da yer alacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ekrem (3 yıl önce)
    darende spor'a bal liginde başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla