SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BAL'daki Malatya Takımlarının Fikstürü Belli Oldu

0
Güncellendi - 2021-03-27 00:19:51
BAL'daki Malatya Takımlarının Fikstürü Belli Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) 2020-2021 sezonunun fikstür çekimi gerçekleştirildi. Malatya’yı BAL’da bu sezon Malatya İdmanyurdu, Arguvan Belediyespor, Pütürge Belediyespor ve Darendespor temsil ediyor.

Fikstür ve kura çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde kulüp temsilcilerinin katılımı olmadan gerçekleştirildi.

TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez, fikstür ve kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, “Bölgesel Amatör Futbol Ligi 11.sezonumuz hem Türk futboluna hem amatör camia hem de ülkemize hayırlar getirsin. Dünya, koviğd-19 ile ilgili çok sıkıntı çekti, ülkemizde maalesef hissetti. Görünmeyen bir düşmanla mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi de spor ailesi olarak verdik, vermeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düşmez, TFF’nin her alanda futbolu oynatma düşüncesi olduğunu kaydederek, “Sorumlusu olduğum amatör futbol, kovid-19’un en yoğun olduğu dönemlerde dahil bu maçları nasıl oynatabiliriz diye çalışma yaptık. Bu müsabakaların yapılması noktasında başka hiçbir şey düşünmedik. Devletimizin tüm birimleriyle, hükümetimizle, Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulumuzdan tavsiye almadan hiçbir şey yapmadık. Yetkili bir birim olarak TFF olarak tavsiye kararlarını yok sayarak yol yürümemiz mümkün değil. BAL Ligi apayrı bir statüde işliyor. 2 bin 500’e yakın maç oynatıyoruz. TFF’nin aşırı isteği, devletimizle görüşmemiz kısa, öz ve sıkıştırılmış bir program yapmayı öngördü. TFF’de bu statü onaylandı. Şartlara göre revize ederek yürüyeceğiz. 17-18 Nisan’da ligin başlayacağını açıkladık. Bugün kadar 120 bin maç oynatmış bir ekibin başı olarak konuşuyorum. 30-40 bin maçtan 120 bin maçlara geldik. Bunu beceren ve yapan Türkiye Futbol Federasyonu ve görev verdiği Amatör Kuruldur. Ümidim ve duam inşallah o rakamları çok artıracak günleri istiyoruz. Bu ligi inşallah bitirmek ümidindeyiz” diye konuştu.

Ali Düşmez, konuşmasında, kovid-19 testinin yapılacağını da kaydederek, bunların yapılmasının kulüplerin sorumluluğunda olduğunu, kulüplerin üzerindeki bu yükü azaltmanın çalışması içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Düşmez’in konuşmasının ardından fikstür ve kura çekimi gerçekleştirildi. 9.Bölge 6.Grup’ta yer alan Malatya takımları İdmanyurdu, Arguvan Belediyespor, Pütürge Belediyespor ve Darendespor aynı grupta yer alırken, fikstür şöyle oluştu:

1.hafta 

Pütürge Belediyespor-Arguvan Belediyespor

Darendespor-Malatya İdmanyurdu

2.hafta 

Arguvan Belediyespor-Darendespor

Malatya İdmanyurdu-Pütürge Belediyespor

3.hafta 

Pütürge Belediyespor-Darendespor

Malatya İdmanyurdu-Arguvan Belediyespor

4.hafta 

Arguvan Belediyespor-Pütürge Belediyespor

Malatya İdmanyurdu-Darendespor

5.hafta 

Darendespor-Arguvan Belediyespor

Pütürge Belediyespor-Malatya İdmnanyurdu

6.hafta 

Darendespor-Pütürge Belediyespor

Arguvan Belediyespor-Malatya İdmanyurdu

2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakaları 9 Bölgede, 52 grupta 266 takımın katılımıyla oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi de fikstür çekiminde yer aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Tüm ilimizin takımlarına başarılar diliyorum, her sene bir takımımızın bir üst lige çıkmasını temenni ediyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ilçe belediyeleri de maddi ve manevi olarak yardım yaparak bu takımların başarısında büyük pay sahibi olurlar.
    0
    0
    Yanıtla