SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Balıkçılara Sıcak Hava Şoku

0
Güncellendi - 2020-09-07 05:39:59
Balıkçılara Sıcak Hava Şoku
A- A+ PAYLAŞ

Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasıyla balıkçılar denize açılırken, balık çeşitleri de tezgahları doldurdu. Malatya'da tezgahlarda çeşitliliğe rağmen sıcak hava nedeniyle balık beklenen ilgiyi görmüyor.

Malatya Kasap ve Balık Pazarında, aylardır boş tezgahlar, av sezonu ile birlikte doldu. Sezonun başlaması ile tezgahları taze ve sıcak çeşit çeşit balıklar süslerken, havalar nedeniyle balıklar beklenen ilgiyi görmüyor. Sezonda umduklarını bulamayan balıkçı esnafı ise hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte talebin artacağını söyledi. Esnaftan Abdurrahman Güleç, "Balık sezonu açıldı. Balıklar da güzel. Fakat hava sıcaklığından, vatandaşlarımızın talebi biraz az.

Satışların sıcaklıklarla birlikte azaldığını belirten esnaf Mehmet Yılmaz ise, "Şu anda balık satışlarımız fazla yok diyebilirim. Hava yüksek olabilirden balık satışlarımız fazla yok.

Korona virüs salgınının yaşandığı bu vatandaşlara bol su balık tüketimini öneren balıkçılar, balık tüketmeleri nedeniyle balıkçı esnafının direncinin yüksek olduğunu ve bu güne kadar hiçbir balıkçı esnafının korona virüse yakalanmadığını ileri sürdü.

Balık fiyatları

yandan, tezgahlarda istavritin kilosu 25 TL, levreğin kilosu 45 TL, uskumrunun 22 TL, hamsinin kilosu 15 TL, alabalığın kilosu 15 TL, Karadeniz somonunun fiyatı 30 TL'den satışa sunuluyor. Balıkçılar, kentte 25 TL'den pişirmek istavritin iki hafta Amerikan kilosunun 15 TL'ye kadar düşmesini de beklediklerini kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız