SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Göz Gözeydik, Bana Nişan Aldı Ateş Etti"

0
Güncellendi - 2016-09-05 03:33:25
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gazileri ziyaret etti.

Çalık beraberinde Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve partili yöneticilerle FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit edilen Fuat Bozkurt'un babası Hasan ve annesi Sebahat Bozkurt'u ziyarette bulanarak,  aileyle görüşerek başsağlığı dileklerini iletti. Çalık, “Evlat ile imtihan çok büyük bir imtihan. Allah sabrınızı arttırsın İnşallah.” dedi.

Baba Hasan Bozkurt, “Böyle olması daha hayırlı oldu, kimin neyi varsa ortaya çıktı. Vatan temizleniyor. Eğer gece yapsalardı daha çok can giderdi. Biz namus ve şerefimizle varız” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a selamlarını iletti.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ GAZİSİ GÜN’E ZİYARET

Çalık ve Çakır beraberindeki heyet ile birlikte Malatya’da 2. Ordu Komutanlığının önünde FETÖ'cü askerlerin ateş açması sonucu yaralanan üniversite öğrencisi Enes Gün'e geçmiş olsun ziyaretine giderek, burada bir süre sohbet ettiler. Çalık ve Çakır, 15 Temmuz Demokrasi Gazisi Enes Gün’den olayı ve asıl vurulduğunu dinlediler.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Gün, darbe olduğunu evde otururken haberlerden öğrendiğini anlatarak  "Son dakika haberlerine baktık. TRT'deki bildiri de yayımlanınca dışarı çıktım. Ben sandım ilk dışarı çıkan benim. Tam o sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan televizyon kanalına bağlandı. Polisi aradık, destek lazım olup olmadığını söyledik.  Biz çarşıya, Valiliğinin önüne gittik, orada tank falan olduğunu sanıyordum. Türkiye’nin er yerinde darbe olduğunu sanıyordum. Tank görmedik. Sabah namazını Yeni Cami'de kıldık. Eve doğru döndük, bir dayı yukarı doğru koşuyordu, ‘Dayı ne oluyor’ dedim. Bize, ‘2. Ordu’da polise sıkmışlar’ dedi.  Orada beyaz bir minibüs geçiyordu, içine atladım, 2. Ordu'nun önüne gittik. Çatışma var sandım, kışlaya girmek istedim, polisler izin vermedi. Bende orada milleti sakinleştirdim. Kamyonun üzerine çıktım, bayğı zordu. Asker ateş açmaya başladı. Abim de ön taraftaydı, kamyonun ön tarafında kollarını açarak ‘Vurun, vurun’ diyordu. Abimin ayağının yanına sıkmışlardı. Ona değmedi. Ben arka taraftan giderek abimi kamyonun içerisine düşürdüm. Ben havaya ateş ettiklerini sanıyordum, meğer bize ediyorlarmış. 5-6 tane tek bana sıktı, son 3-4 mermi kala, ben vurulacağımı biliyordum. Son mermide nişan aldığını hissettim. Zaten asker ile göz gözeydik. Karşıdan ateş ettiğini ben görüyordum. Ben protesto ediyordum, onlar öldürmek için ateş açıyordu. En son ateş ettiğinde mermi karnıma değdi, kamyondan düştüm. Düşerken bir şey hissetmedim.” şeklinde anlattı.

Çalık, Enes Gün’ün anne ve babasına teşekkür ederek, “Böyle bir evlat yetiştiren anne ve babanın ellerinden öpüyorum. Ne güzel böyle evlatlar yetiştirmişsiniz’ deyince anne, “Evlatsız yaşarız ama, vatansız yaşayamayız’ cevabını verdi.

O BAYRAK DUVARDA ASILI DURUYOR

Enes Gün, olay esnasında kurşun yarısının üzerine bez olmadığı için bastırılan kanlı Türk Bayrağını evinde duvara astığını belirterek, “Bez yoktu. Sadece bayrak vardı” diyerek, yaralanması sonrasında yaranın üzerine tampon olarak bayrağın kullanıldığını kaydetti.

Çalık, “Böyle vatan ve millet şuurunda, bayrağın şuurunda olan, Allah şuurunda olan gençlerimizi Rabbim bol eylesin İnşallah” diyerek, Gün ailesi ile bir süre sohbet etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

darbe2

darbe3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • SELAHATTIN (7 yıl önce)
    Allah acil sifalar versin enes kardesime
    0
    0
    Yanıtla
  • yuksel (7 yıl önce)
    İmandır insanı cesaretlendiren, yücelten. İmansız bir vücut boş bir beden. Allah böyle imanlı, vatanına milletine sadık Müslümanların sayılarını çoğaltsın inşallah. Enes kardeşimiz milletimize bu hareketinden dolayı onur verdi gurur verdi. 15 temmuzda o satılmış ruhsuzlar. onun bunun çocukları vatanı, milleti, hiçe sayarak ebu cehilleştiler. Tüm Müslümanların bedduasını aldılar. lanetlendiler. Sizin niyetiniz bozuk olursa , O Yüce Allah ın hesabı böyle çetin olur ve Dünyada da burnunuzda fitil fitil getirir. Artık öbür alemde neler çekeceksiniz onu Allah gösterecek. hiç şüphemiz yoktur. Zerre kadar yapılan iyilik de kötülükte karşılığını bulacaktır. Allah; Millet olarak yar ve yardımcımız olsun. Allah Tüm Müslümanları; doğru düşünmeyi, uyanık olamayı, dostunu düşmanını iyi seçmeyi ve haktan yana olmayı nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla