SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Barınaktaki 335 Hayvan Sahiplendirildi

0
Güncellendi - 2019-12-26 02:21:29
Barınaktaki 335 Hayvan Sahiplendirildi
A- A+ PAYLAŞ

 Sokak Hayvanları Bakım Merkezi içerisinde yapılan çalışmalar ve verilen hizmetlerle ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu merkezimizde sokak hayvanlarına yönelik olarak bakım, tedavi ve rehabilite hizmetleri veteriner hekimi arkadaşlarımız tarafından büyük bir titizlikle verilmektedir. Barınağımız sokak hayvanlarına yönelik güzel çalışmalar yürütmektedir. Yıl içerisinde merkezimize gelen 1433 sokak hayvanının tedavileri ve aşıları yapılarak kısırlaştırılmışlardır.

Merkezimizde bulunan personellerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedirler. Hayvan Barınağımız; yapılan bütün çalışmaları ve hayvanların tedavileri sırasında bulundukları ortamların temizliği, hijyen ve düzeni ile örnek olacak bir merkez.

Bölgemize örnek olacak olan bu merkezimiz sokak hayvanlarına yönelik yapmış olduğu çalışmalarda önemli mesafeler kat etmiştir” dedi.

Başkan Gürkan ayrıca, “Büyükşehir Belediyesi olarak başıboş olarak doğaya bırakılan tek tırnaklı at, katır, eşek gibi büyükbaş hayvanların da yine Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı içerisinde gerekli bakım ve tedavileri yapılmaktadır.

Bu hayvanlarla ilgili olarak yeni kapalı bir alanın oluşturulmasına yönelik olarak ilgili arkadaşlarımızla gerekli fikir alışverişinde bulunduk. İleriki aşamada bu hayvanların rehabilite edilebileceği kapalı alanların oluşturulması noktasında çalışmalar yürütülecektir” dedi.

Başkan Gürkan Sokak Hayvanlarının bu merkezde sahiplendirildiğini de belirterek, “ Bu merkezimiz aynı zamanda hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza da yardımcı olmaktadır. Yıl içerisinde 335 hayvan sahiplendirilmiş olup, hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızın merkeze müracaat ederek istedikleri hayvanı sahiplenebileceklerini” ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Vedat (4 yıl önce)
    Ahmet ÇAKIR'a başkanlığı bıraktıktan sonra her gün saygım biraz daha artıyor. Bu müthiş barınağı da Ahmet Çakır yapmıştı. Şehrinin sokak hayvanına bu kıymeti veren adamın şehre ne kadar kıymet verdiğini keşke önce anlasa idik.
    0
    0
    Yanıtla
  • mesut (4 yıl önce)
    başkan yeşilyurt belediye veterinerlik birimi daha önce evcil hayvanlara aşıları konusunda yardımda bulunuyor yapıyordu şimdi ise gidenlere piyasadaki veterinerlere yönlendiriyorr bu konuda evinde bir şekilde sokak hayvanı besliyenlere ne gib yardımda bulunmayı düşünüyorsunuzz
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Geçen sene bi ara tüm bilboardlarda evcil hayvanlara da büyükşehir belediyesi tarafından bakılacağı, aşılarının yapılacağı ilan edilmişti. Uzun uzadıya reklamı yapılmıştı bu yeni ve yerinde hizmetin, fakat her ne olduysa birden evcil hayvanlara bakmamaya ve aşılarını yapmamaya başladı belediye. Şu anda veterinerlerin fahiş fiyatlarına mahkum edilmiş durumda evcil hayvan sahipleri. Tüm bunları da geçtim koskoca malatya'da bir tane bile düzgün çalışan hayvanlar için röntgen cihazı yok. Hayvanınızın başına bir şey gelse mecbur Elazığ'a gitmek zorunda kalıyorsunuz. Hayvan kısırlaştırma zaten berbat durumda, Elazığ hayvan hastanesine Malatya'dan kısırlaştırılmamış o kadar fazla evcil hayvan götürülüyor ki, bunların bi çoğu malesef ölüyor. Belediyenin kısırlaştırdığı hayvanların ise akıbeti bilinmiyor. Kısacası Malatya'da evcil ve sokak hayvanları için bir hayvan hastanesi ihtiyaç var, evet pek önemsenmese de evcil hayvanlarımız ailemizin bir parçası gibi, sokak hayvanları ise Allah'ın bize bir emaneti. Onları ehil olmayan insanların eline mahkum etmemek büyükşehir belediyesinin vazifesi. Umarım en kısa sürede bu ihtiyacın farkına varılır ve hayvan hastanesi kurulur, hatta bir veterinerlik fakültesi kurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar güzel ve yerinde bir yorum yapmışsınız hayvanlar konusunda o kadar eksiğimiz var ki hangisini yazsam bilemedim bir an önce bir şeyler yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla