SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Barosu Seçimini Yaptı

0
Güncellendi - 2018-10-09 05:59:01
Malatya Barosu Seçimini Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Barosu'nun genel kurulu yapıldı. Başkanlık için 3 aday, yönetim için çarşaf listedeki 20 isim oylandı

Malatya Barosu Genel Kurulu’nda 3 avukatın aday olduğu başkanlığa yeniden Enver Han seçildi. Enver Han, Malatya Barosu’nun tarihinde üçüncü kez seçilen ikinci başkan oldu. Daha öncede Mehmet Görgeç üç dönem üst üste başkanlık yapmıştı.

Malatya Barosu 2018 Yılı Genel Kurulu, Adliye Karşısındaki Malatya Barosu Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Toplam 568 avukatın delege olduğu genel kurulda 467 avukat oy kullandı.

SEÇİLENLER..

Çarşaf liste usulü ile oy kullanılan genel kurulda Av. Enver Han 269 oy olarak üçüncü kez başkan seçilirken, adaylardan Av. Soner Demirci 162 oy, eski başkanlardan Av. Selahattin Sarıoğlu ise 20 oy aldı. Baro'nun başkan dışındaki 10 kişilik Yönetim Kurulu’na Av. Enver Han’ın listesinden 7 avukat, Soner Demirci’nin listesinden ise 3 isim girdi. Sadece başkanlığa aday olan ve  Selahattin Sarıoğlu ise yönetim kurulu için liste yapmadı.

Yönetim Kurulu’na; Onur Demez-341, Emine Erol-279, Şeyda Öztürk Aslan-235 (Demirci’nin listesinden), Gökhan Ulu-216, Sebahattin Şahin-214 (Demirci’nin listesinden), Hasan Düzova-210, Fatih Gök-207, Eray Karataş-203 (Demirci’nin listesinden), Hüseyin Cem Güney-203 ve Memba Kuşçu Oto-198 seçildiler.

Malatya Barosu Disiplin Kurulu’na Koray Sait Gürsoy 251, Ahmet Turan Alpar-231, Mehmet Ercişli-219, Aysun Kısacık Aksüt-194 ve Alper Çitil-185 adlı avukatlar seçildiler.

Malatya Barosu Denetleme Kurulu’na Şahin Tezcan-315, Sema Altuntaş-271 ve Tuncay Demir-207 seçildiler.

Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine ise Feridun Önal-251, Harun Özdemir-196 ve Taner Özhan-185 seçildiler.

"DOSTANE BİR SEÇİM.."

Seçim sonucunda açıklama yapan Baro Başkanı Av. Enver Han, “Malatya Barosu dostane bir seçim yaptı. İki güzide meslek üstadım ile birlikte Malatya Barosunu önümüzdeki 2 yıl için yönetecek kadroları birlikte belirledik. Malatya Barosu hukukun üstünlüğüne inanmış bir baro. Malatya Barosu yargı bağımsızlığını, kuvvetler ayrılığını ve bağımsız savunmayı sonuna kadar savunacaktır. Katılımlarından dolayı bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Genel kurulda başkanlık için aday olan meslektaşlarıma demokratik ve nezaketli yarışlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Adaylardan Av. Soner Demirci, “Demokratik bir seçim oldu. Başkanımız Enver Han kazandı. Malatya Barosu kazandı.” değerlendirmesini yaparken, diğer aday Av. Selahattin Sarıoğlu ise, “Seçimlerin Baromuza ve Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.Ben ağır bir yenilgi aldım, ama her yenilgiden bir ders çıkartacağız.” diye konuştu.

Her üç aday da birbirini tebrik ederek, kucaklaştı.

KİM KAÇ OY ALDI? (İSİMLER ALFABETİK SIRAYA GÖRE)

Baro kurullarına aday olan isimlerin aldıkları oylar şöyle:

YÖNETİM KURULU:

Cumali Oğuzhan Karabay-154

Çiğdem Ağdağ Baydoğan-171

Emine Erol-279

Emrah Pekdoğan-174

Erdoğan Murat Tursun-160

Eray Karataş-203

Ergin Gökçe-120

Fatih Gök-207

Gökhan Ulu-216

Hasan Düzova-210

Hüseyin Cem Güney-203

Mehmet Fatih Kerimoğlu-152

Memba Kuşçu Oto-198

Mustafa Toper-158

Onur Demez-341

Osman Kaya-160

Ömer Şengün-85

Sebahattin Şahin-214

Şahin Çağlar-136

Şeyda Öztürk Aslan-235

DİSİPLİN KURULU:

Ahmet Turan Alpar-231

Alper Çitil-185

Aysun Kısacık Aksüt-194

Emin Çömert-171

Koray Sait Gürsoy -251

Mehmet Ercişli-219

Merve Şahingil-137

Mustafa Kürşat Tokaç-132

DENETLEME KURULU

Maksut Erbaş-206

Sema Altuntaş-271

Şahin Tezcan-315

Tuncay Demir-207

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DELEGELİĞİ

Feridun Önal-251

Fikret Bekiroğlu-150

Harun Özdemir-196

Mehmet Görgeç-154

Necati Karabay-165

Taner Özhan-185.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Baro Başkan adayları (soldan sağa) Selahattin Sarıoğlu, Enver Han ve Soner Demirci

Oylama sonuçları açıklanırken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Batu (5 yıl önce)
    Başkan Enver bey malatya baro başkanı olduğu gibi de tüm protokol da sevilen ve sayilan bir isim gitti yerde isminden sıkça bahsettiren bir güç neden çünkü eşit davranıyor bazı siyasi güçler gibi değil garibanın da yanında mazlumunda inşallah cumurbaşkanı olurda türkiye oldum olalı bir cumur başkanı görür
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Sarıoğlu (5 yıl önce)
    HAK BİLDİĞİM YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİM ELBETTE Malatya Baro Başkanlığı seçimlerinde çok ağır bir yenilgi aldım. Arkadaşlarımın kararlarına tam olarak saygılıyım. Kendi kararlarımın da yine tam olarak arkasındayım. Benim yönümden olmasa da arada bir güven sorunu olduğu kanısındayım. Bu durum, benim bilmediğim bir eksikliğimden kaynaklanmış da olabilir. Allah’tan, hakkımızda hep hayırılısının olmasını istedik; hayırlısının bu olduğuna inanıyorum. ... Hak bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim elbette. Arkadaşlarıma, hemşerilerime en derin saygılarımla sunarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski Dost (5 yıl önce)
    Admin yorumumu neden yayınlamamakta ısrar ediyosun ? içinde küfür yok, kimseyi rebcide etmeden eleştirimi yaptım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski Dost (5 yıl önce)
    Koltuğa sıkı sıkı yapışın, yahu bu memlekette bir meslek gurubu başkanı olan 20/25 yıldan önce koltuğu bırakmaz, hasbelkader millet vekili olan kovulana kadar adaylıktan vazgeçmez, aman kimseye fırsat vermeyin..! Yeter demeyin, benden sonrakilerde kendilerini göstersin istemeyin, etliye sütlüye karışmadan oturun sıcak koltuklarınızda...!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah Taş (5 yıl önce)Eski Dost isimli kullanıcı yorumuna
    Adam 2 rakiple yarışmış, en yakın rakibine 104 oy fark atmış, yönetim kurulunda 10 kişilik listesinden 7 kişi seçilmiş, Barolar Birliği'ne listesindeki 3 delegeside seçilmiş. Demek ki hizmet etmiş, hizmet edecek diye yeniden oy vermişler. Senin derdin ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • Atakan (5 yıl önce)
    Hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla