SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başarılı Bir Sezonu Geride Bıraktılar

0
Güncellendi - 2018-11-22 04:00:28
Başarılı Bir Sezonu Geride Bıraktılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü, 2018 yılı faaliyetlerini tamamladı. Kulüp, ferdi branşların yanı sıra takım yarışmalarında da başarılı sonuçlar elde etti.

Yeşilyurt Girme Engelliler Spor Kulübü, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nda mevcut 210 kulüp arasında tüm branşlarda yer alarak büyük bir başarıya imza attı. 2018 yılı içerisinde düzenlenen faaliyetlerde ilk 10'da yer alan kulüp, birçok branşta önemli başarılara imza attı.

Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulüp Başkanı Şerif Büyükdaş, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın destekleriyle birçok branşta ferdi ve takım yarışmalarına katıldıklarını ifade ederek, katıldıkları yarışmalarda önemli dereceler elde ettiklerini belirtti.

Büyükdaş, satranç branşında turnuvalara katıldıklarını kaydederek, "Sporcularımızdan Muhammet Dönmez, Yıldızlar Türkiye birincisi oldu. Büyüklerde ise Tahsin Yurdamlı, Türkiye altıncılığını elde ederken, İsmail Aldemir ise 11'inci oldu" dedi.

Judo'da da sportif yarışmalarda yer aldıklarını dile getiren Büyükdaş, "2018 yılı faaliyet programı kapsamında Denizli'de gerçekleştirilen Bayanlar Judo Şampiyonası'nda sporcumuz Neşe Çolak, Türkiye üçüncüsü oldu. Erkekler'de ise İsmail Karadağ, Türkiye dördüncülüğünü elde etti" dedi.

Büyükdaş, atletizmde de önemli dereceler elde ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Sporcumuz Yusuf Çelik, uzun atlamada Türkiye ikincisi, 100 ve 200 metre koşuda ise Türkiye üçüncüsü oldu. Sporcumuz Mikail Bal, uzun atlamada Türkiye ikinciliğini elde ederken, gülle atmada da Türkiye ikincisi oldu. Sporcularımızdan Muhammed Dönmez ise 100 ve 200 metre koşuda Türkiye ikincisi,  uzun atlamada ise Türkiye üçüncüsü oldu. Sporcumuz Abuzer Karadağ ciritte Türkiye üçüncüsü, Salih Karadeniz, güllede Türkiye şampiyonu ve diskte Türkiye üçüncüsü, Abdurrahim Kılıç ise beş bin metre koşuda Türkiye üçüncüsü oldu. Ferdi branşlarda ise sporcularımız 2 altı, 5 gümüş, 7'de bronz olmak üzere 14 madalya kazandı."

B1 Futbol Takımının 2.Lig'de sezonu dördüncü sırada tamamladığını kaydeden Büyükdaş, "B2,B3 Futsal Takımımız, 1.Lig'de sezonu dördüncü sırada bitirdi. Golboall Takımımız ise yükselme grubuna katıldı. Takımımız, 41 takım içerisinde Türkiye altıncısı olarak yeni kurulan Golboall 4.Ligi'nde yer almayı başarmıştır. Malatya Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü olarak Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nda mevcut 210 kulüp arasında tüm takımları ligde bulunan bir kulüptür. Başarı sıralamasında ise ilk 10 arasında yer alıyoruz. Kulübümüz, Türkiye'de Yeşilyurt'umuzun yüz akı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda bizlere büyük destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız