SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Farklı Noktalara Getirebiliriz"

0
Güncellendi - 2020-09-07 06:56:01
A- A+ PAYLAŞ

'DEPREM VE SALGINDA BAŞARILI BİR SINAV VERDİK..' AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde yaptığı açıklamada 6’ıncı bölgeden 4’üncü bölgeye geçen Malatya’nın yeniden 6. Bölge teşviklerinden faydalanması için girişimlere başladıklarını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve İl Başkanı İhsan Koca, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sadıkoğlu, “Bu ziyaret bizim için anlamlı. 6. bölgeden 4’üncü bölgeye alındığımız bu günlerde Malatya’nın sanayi anlamında geriye gideceğinin bilincindeyiz. Bu konuları bu vesile ile istişare edeceğiz. Malatya’nın yeniden 6’ıncı bölge teşviklerine alınması adına girişimlerde bulunacağız” dedi.

AKP İl Başkanı İhsan Koca’da, misafirperverliğinden dolayı Sadıkoğlu ve yönetimine teşekkür ederek Malatya sanayisi için büyük önem taşıyan teşvik konusunu masaya yatıracaklarını dile getirdi.

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise Sadıkoğlu ve yönetiminin göreve geldiklerinden bu yana iş dünyası için koşturduğunu ve sorunları çözme adına gayret içerisinde olduklarını belirterek teşekkür etti.

Malatya’nın Türkiye için önemli bir şehir olduğunu ifade eden Tüfenkci, AKP hükümetleri döneminde Malatya’nın ciddi yatırımlar aldığını söyledi. Malatya’nın her alanda 3-4 kat büyüdüğünü dile getiren Tüfenkci, 2015 yılından itibaren Malatya’nın 6. bölge teşvikleri kapsamına alınması ile birçok yatırımın kente kazandırıldığını ifade etti. Malatya’nın sanayisinin artık güçlü bir hale geldiğini dile getiren Tüfenkci, organize sanayi bölgesinde alt yapının da güçlendirilmesi ile yatırımların da artacağını belirtti.

Malatya için kayısının önemine de değinen Tüfenkci, bu kapsamda yapılan yatırımlar ile de Malatya’nın ticaretinin gelişmesi noktasında farklı bir noktaya gittiğini gördüklerini söyledi. Son yapılan teşvik düzenlemesi ile Malatya’nın 4. Bölge teşviklerine geçtiğini anımsatan Tüfenkci, “Bu yılın sonuna kadar Malatya’nın fonksiyonunu değiştirmeyecek ama bunun mutlaka uzatılması lazım. Girişimlerimizi başlattık, vekillerimizle, sivil toplum kuruluşları ile odalarımızla adımlarımızı hep birlikte atacağız. Malatya’nın bu sanayi hamlesinin akamete uğramaması, yarıda kalmaması gerekir.” diye konuştu.

Malatya’nın son dönemlerde kamu yatırımlarında önemli projeleri aldığını da belirten Tüfenkci, “Birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece çok daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum” dedi.

Malatya’nın Ocak ayında yaşanan Sivrice depremi sonrası hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini de dile getiren Milletvekili Tüfenkci, “Cumhurbaşkanımızın, hükümetinin ortaya koyduğu irade ile başarılı bir sınav verdik. Salgın sürecinde de yine aynı şekilde başarılı bir sınav verdik. Esnafımıza sağlanan kredilerle, KOBİ’lere sağlanan kredilerle esnafın ayakta durmasını ve bu süreci bir nebze olsun rahat geçirmesine verilesi oldu. Bizler el ele verirsek ortak akıl ile çalışırsak Malatya’yı farklı noktalara getirebiliriz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • eskimalatyalı (3 yıl önce)
    akpliler malatyayı emekli ettiniz biryerlere çıkarmak istediğiniiz erzincan,erzurum,muş hele hele adıyaman diye düşünüyorum malatya'yı bir uçtan bir uca gezin görün nereye gelmiş tcdd 5.bölge müd malatyada raylı sistem myo elazığda durum heç eyi değil gardaş Allah!ınıza gurban malatyalılar oylar akpye hizmetler başka bahara diye düşünüyüm
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (3 yıl önce)
    akpliler malatyayı emekli ettiniz biryerlere çıkarmak istediğiniiz erzincan,erzurum,muş hele hele adıyaman diye düşünüyorum malatya'yı bir uçtan bir uca gezin görün nereye gelmiş tcdd 5.bölge müd malatyada raylı sistem myo elazığda durum heç eyi değil gardaş Allah!ınıza gurban malatyalılar oylar akpye hizmetler başka bahara diye düşünüyüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Malatya’yı yapabiliriz getirebiliriz edebiliriz bilirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Doğru hani nerde devlet nerd belediye nerd 1&aydır malatyayı firuncilar oda başkanı v üyeleri yönetiyor pide 170gr 1.5tl ve doğu Anadolu tarım bolgesindeyiz İstanbul bizden ucuza yiyiyor eskiden simit burda 50kurusken istanbulda 1tl idi simdu tersi kimse Malatya insanı için bişey yapmıyor memfaati için yapıyor 16yildir bişey görmedik halende yok devletin Hastanesi'ne gidin bı muayene oaya çalışın yada randevu alın Allah hastalık vermesin muayene gününe kadar insan ölür 1985 yılları gibi oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • ayhan (3 yıl önce)
    Oğuzhan Başkan göreve gelmeden öncede 6. bölgedeydik neden bu kadar yatırımcı istihdam gelmedi Şunu bir kere bilmeliyiz kim bir çivi çakmışsa hakkını vermeliyiz.Tebrikler oğuzhan Başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (3 yıl önce)
    milletvekillerinin sesini duymadık, oguzhan başkan gündeme getirmese belki kimsenin haberi olmayacak. bakalım nolacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Bu kadar kâfi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahraman (3 yıl önce)
    Oğuz Başkan şimdi düşünüyorum da şu kadar kısa sürede bu kadar istihdam sağladık şu kadar yatırımcı getirdik fabrikalar açtırdık diyordun meğerse şimdi anlıyorum hükümetin 6.bölge teşvikinden dolayı iş dünyası akın etmiş onun için şimdi geriye gideceğiz diyorsun yani marifet sende değilmiş Akp yöneticilerinin başarısı imiş acaba sen çok başına buyruk olunca onun için bu teşvik kalkmış olmasın sonuçta seni çalıştıracak olan hükümet yetkilileri hele bir sende düşün
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)
    Oguzhan sizden çok çalışıyor sayın akpli yetkililer
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (3 yıl önce)Vatandaş44 isimli kullanıcı yorumuna
    Elle tutulur ne yaptı?
    0
    0
    Yanıtla