SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başıboş Köpekler Saldırdı... "Beni Parçalayacaklardı!..”

0
Güncellendi - 2021-02-08 07:47:16
Başıboş Köpekler Saldırdı...
A- A+ PAYLAŞ

MUHTAR: "GÜNDE AZAMİ 10-15 ŞİKAYET ALIYORUZ"... Malatya’da başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kadın yaralandı. Edinilen bilgiye göre, olay, Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi İsmetpaşa Caddesi Göl Mezarlığı yanında meydana geldi.

Kaldırımda yaya olarak evine gitmekte olan S.Y adlı kadın, yol kenarında bulunan başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlilerinin müdahale ettiği yaralı kadın, tedavisi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Tedavisi yapılan kadın S.Y, “Eve gitmek için her zaman kullandığım yolu kullanıyordum. Devamlı sürü halinde gezen başı boş sokak köpekler birden saldırıya geçtiler. Ne yapacağımı şaşırdım. Kaçmaya çalıştım ancak köpeğin bacağımdan ısırmasıyla yere düştüm. Yere düşmemle birlikte her tarafımdan ısırmaya başladılar. İmdat seslerime çevredekiler yetiştiler. Çevredekiler biraz daha gecikselerdi köpekler beni parçalayacaklardı” dedi.

Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit de, başıboş köpekler konusunda günde 10-15 şikayet aldığını belirterek, “Sayıları gittikçe artan başıboş sokak köpekleri mahallelinin korkulu rüyası oldu. Günde azami 10-15 şikayet alıyoruz. Her köpek saldırısında sanki tek sorumlu muhtarmış gibi bütün sitemler muhtara yapılıyor. Muhtar ancak belediyeyi arıyor. Hatta köpek şikayeti için belediyeyi aradığım için şikayetçi olanlar var. Muhtar sokak köpeklerini toplatmak suç. Sen suç işliyorsun diyenlerde var. Muhtar köpeklerin toplanması için arasa suç aramasa vatandaş tepkisi. Muhtar olarak iki arada bir derede kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

70 yorum yapılmış

  • KAYA (3 yıl önce)
    Malatya sokakları kedi köpekle dolu, kediler hadi zararsız . Ancak köpekler tehlike saçıyor. önlemlerin alınması için illa birisinin köpekler tarafından parçalanması mı lazım. özellikle okul etrafları ara sokak ve caddeler de köpekler gruplar halinde dolaşıyor. Şikayet edilyor , belediyey haber veriliyor sonuç alınmıyor. bir de hayvanseverler tabi bunları şehirlerin merkezlerine alıştıranlar.bunlara alın kediyi köpeği çok seviyorsanız evde besleyin diyoruz , sırf bu sözümüzde bile bize saldırıyorlar. Acilen önlem alınmalı.aksi durumda mutlaka başı boş gezse bile bu köpeklerden birileri sorumlu olmalı . özellikle hayvansevenler sorumlu tutulmalı. eğer köpek saldırısı ile birinin başına bir iş gelirse köpekseverler sorumlu tutulmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Belediyeyi aradık. Başıboş köpeklerin vatandasa saldırıyor diye. Beledıye yetkilileri korkmaniza gerek yok dediler.Butun kopekler kısırlaştırma yapıldı dedi.Çok güldük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gültekin (3 yıl önce)
    Yorumlara baktim arkadaşlar bu konuda ezbere konuşmanın bir anlami yok bilip bilmeden yazılıyor hayvan hakları kanunu var yorum yapmak isteyenlere hatirlatayim 5199 nolu hayvan koruma kanunu var bazi arkadaslar valilik suçlu belediye suçlu demişler ancak oraya yakin oturuyorum kalabalığında gördüm sonradan duydum kopek saldırısını anbulans gelince yeşilyurt belediyesinin hayvan toplama aracıda geldi topladıklarını gördüm ancak tabiki bu çözüm degil topladıkları hayvani geri birakiyorlar mecburen yetkililere seslenmek çözüm degil belediye çalışanda bir insan kanuna karşı gelemez ancak daha üst makamlarca konunun çözülmesi gerekir ozellikle hayvanseverler sokak aralarinda yemleme yapiyor ve kırsaldaki tüm köpekler merkeze iniyor hayvansever arkadaslara tavsiyem hayır isi reklam edilerek yapılmaz hayir yapmak isteyen hayvanseverler bir barinak yapsinlar bence birgün barınağa gidip bir torba yem vermeyenler sokakta köpeğe bir tabak mama verip selfi yapiyorlar yaptiginiz hayir takipçi toplamak icin nekadar abes bir hareket olduğunu farkinda olmadan selfiye devam ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (3 yıl önce)
    Hayvan barınaklarında 10 gün bakılıp salıveriliyorlar.Yaptırım gücünüzü twitterdan da yapın sayin hemsehrilerim.Inanın cok daha etkili olacaktır.Ilgili belediye baskanlarının hesabına yorum yazarsanız hemen cvp alabiliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (3 yıl önce)
    Hayvan barınağında ki görevliler köpekleri aşılayıp tekrar sokaklara bırakıyorlar barınakta fazla hayvan yok hasta yaralı hariç hayvanı barınağa almıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • gültekin (3 yıl önce)
    Belediyenin başı boş ne kadar köpek varsa acilen toplaması gerekir, evinde besleyenlerin de tamam besleyebilirsiniz, ama en az şehir merkezine 50 km uzakta ikamet etmesi gerekir. Bakalım gösterişten uzak nasıl besleyecekmiş.Orada uğraşsın dursunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • gültekin (3 yıl önce)
    Belediyenin tüm sokak köpeklerini toplaması, evinde beslemek isteyenin de şehir dışında oturmalarının mecburi şart olarak sağlanması gerekir. Evinde köpeği dışarı gezdirmeye çıkarıyor, sabah bakıyorsun ki sokaklar köpek pisliği, komşuları rahatsız etmeler, bu aklınca medeni görünen insanlar başı boş yerlere yiyecek arttığı bırakmalar. Besleyen kendi kapısının önüne bırakmıyor ,başkasının kapısına bırakıyor, ondan sonra da hayvan haklarından bahsediyor.Aslında sadece hayvan haklarını bir yerlerden sadece duymuş, Dikkat edin bunu yapanlar kendince medeni gösteriş yapıp, medeniyetten yoksun cahil insanlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • fx.live (3 yıl önce)
    Konya'da sokak köpeklerinin ısırdığı vatandaşa belediye 3 bin lira tazminat ödeyecek. Konya'da başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kişi, belediyeye açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Belediye, vatandaşa 3 bin lira manevi tazminat ödeyecek Karatay ilçesindeki Hacıveyis Camisi önünde 16 Kasım 2019'da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Fatih Boğaz, ısırıldığı ve kuduz tedavisi gördüğü için, yerel idarenin hizmet kusurunun bulunduğu düşüncesiyle Karatay Belediyesi aleyhine tazminat davası açtı 1. İdare Mahkemesince kabul edilen davada, belediye kusurlu bulundu. Mahkemenin kararında, şu ifadelere yer verildi:"İdarenin hizmet kusuru nedeniyle başıboş köpeklerin saldırması sonucunda davacının yaralandığı ve tedavi gördüğü anlaşılmakta olup, sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaşadığı travmanın etkisinin, yaşadığı acı, elem ve üzüntünün kısmen de olsa hafifletilebilmesi amacıyla 3 bin lira manevi tazminata hükmedilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır. Açıklanan nedenlerle davanın kabulüne, idareye başvuru tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte 3 bin lira manevi tazminatın, davalı idare tarafından davacıya ödenmesine karar verildi. NOT; sosyal devlet, kendi eylem ve işlemlerinden kaynaklanan maddi ve.manevi zararları ödemekle yükümlüdür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen (3 yıl önce)
    Bostanbaşı Mahallesi'nde her yerde sürüler halinde köpekler geziyor. İki kere de beni kovaladılar.Okula kendimi zor attım. Çok korktum .Belediyeye mail attım , resmi Instagram sayfasında yazdım . Köpeklerden çok korkuyorum , Yazık bu kadına , kim bilir nasıl korkmuştu. Lütfen artık bu konuya bir çözüm bulunsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (3 yıl önce)
    Köpekleri eğitmeli,seminerler verilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mltyalı (3 yıl önce)
    Yakınca mahallesini bi görün sürü halinde geziyorlar gelen araçlara çocuklara saldırıyorlar kaç defa belediyeyi aradım msj geliyor konunun geregi yapıldı diye ancak köpekler aynı yerde yalan söylüyorlar ne gelen var ne giden belediyeden
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Malatya'da hayvan barınağı olduğu söyleniyor . Bu köpekler neden toplanıp kısırlaştırılmaz? İnsan canı bu kadar mı değersiz. Belediye nerde?
    0
    0
    Yanıtla
  • Defalarca aradık ilgileniyoruz diyorlar Fahri Kayhan da durum aynı gece 1 de işten çıktım sevis güzergahında indim 100 metre gitmeden 12 13 tane kopek saldırdı benkurtuldum da hadi kadını var çocuğu yaşlısı var birileri mi ölmek zorunda cimer e yazmak lazım yoksa belediyeler kale almıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • KENAN (3 yıl önce)
    Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin sayın rektörü ve "eş rektörü"nün asıl meslekleri veteterinerlik bildiğim kadarıyla. MTÜ'deki bu veterinerler, kendilerini ilgilendirmeyen her işin içinde iken, üniversitenin kaynaklarını yanlış işlere harcarken, merak ediyorum Malatya'nın başıboş köpeklerinin ıslahı konusunda neden bir bilimsel proje ve çalışma yapmıyorlar? Başıboş köpeklerin ıslahı ve yönetimi hakkında MTÜ'nün veteriner üst yönetiminin hazırlayacağı bir proje, Malatya halkının rahat etmesini sağlayacaktır. Bu proje sayesinde de MTÜ'nün bir iş yapmış olacağını görmüş oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya li (3 yıl önce)
    Yazıhan Hekimhan Arguvan malatya merkez tecde her taraf ta köpekler sokağa çıkamaz olduk nerede sosyal belediye nerede hayvan hakları savunucuları birazda insanları düşünün belediye kısırlaştırdığını söylüyor kısır halleriyle bu kadar üreyebiliyorlarsa vallahi helal olsun belediye ler topladıkları köpekleri ilçelerinin sınırları dışına götürüp bırakıyor gözümle gördüm Pütürge belediyesi getirip yaygın a bırakıyor ķisirlastirma falan yok hastane acil e giderken köpekten geçilmiyor hastanenin hertarafı köpek sosyal belediye nerede iddia ediyorum kısırlaştırma falan yok üstüne aziyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sesli güldüm hemşehrim kısır halleriyle böyle üreyebiliyorlarsa dedin ya ☺️??
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Bostanbaşı'ndada durum aynı
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    Tecde Reşadiye caminin orda sürüyle dolaşıyorlar birde sözde iyilik yaptığını düşünen bir kesim var ne kadar çöpü artığı varsa yolun ortasına döküp arabayla basıp gidiyor sözde köpek besliyor al götür kendi kapının önünde dök bakalım çocuklar sokağa çıkmaz oldu 50 kere belediyeye söyledik ilgilenen yok ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yiğit Muhtar (3 yıl önce)vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Üstadım belediye geldi karşı binadan bir kaç vatandaş çıkmış ellerinde kamera ile tehdit ettiler alamazsınız diyerek.Oradaki vatandaşlar anlattı.Bundan 20 gün önce oldu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru söylüyorsun muhtarım. Oradaki köpekler o kameraya alan arkadaşların yaşlı ane-babalarına, küçük çocuklarına, hatta kendilerine saldırsa bakalım aynı tepkiyi verebilecekler mi? Bekara karı boşamak kolay.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Son yıllarda bir köpek sevdası aldı gidiyor başını yok evlat yok candostu yok patili bilmem ne sayın belediye başkanları akşam oldu mu evimize gidemiyoruz eski belediye meydanı vali konağı millet bahçesi tecde Yeşilyurt Bostanbaşı her yer köpek kaynıyor biz köpeklerden korkuyoruz keşke korkmasak ama elimizde değil işiniz gücünüz reklam hizmet etmiyorsunuz bari Allah rızası için şu hayvanlardan bizi kurtarın kadının yüreğine inip ölse hayvanseverler mi kurtaracak ailesini İzmir İstanbul’da hayvanlar saldırmıyor diyen arkadaşa cevabım gece yarısı git dal sürü olan bir yere anlarsın anyayı Konya’yı Köpek sevenlerin her ay maaşından para kesilip barınak kurulup orada bakılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Tüm yorumları okuyarak bu yorumu yazıyorum. Bazı vatandaşlar daha doğrusu kendisini bilmez tipler elinde tasmalı pitbullarla yada saldırgan bazı cins köpeklerle şehrin içinde rahat rahat geziyor. Bazende serbest bırakıp gezdiriyorlar. Sokaklarda sürü gezen köpeklerden kaçmak kurtulmak mümkün değil 1 tane bile köpek olsa 1 çocuğa saldırsa çocuğun kaçması kendini koruması mümkünmü. Önüne gelen evinde bahçesinde rahatlıkla köpek besleyip bakamadığındada sokağa salıp kurtulmaya çalışıyor. Sayamayacağımız kadar bir sürü tehlike. Hayvanları herkes sever ama tehlikeli olma noktasında ise önce devletin ve vatandaşın sorumlu olması gerekir. Diyecem ama ne vatandaş sorumlu davranıyor ne gerekli kurumlar işini yapıyor. Başharık Beydağı Paşaköşkü mahallesinin birleşim yerinde Miraç camisinin karşısında gece damperli kamyonla bir sürü köpeği kim salıverir. O bu değil tabiki belediyelerimiz yapıyor. Kimi kime şikayet ediyoruz. Bunu yapanlara istediğiniz kadar şikayette bulunun nafile. Bilerek vatandaşın canına kast etmek istiyorlar. Hergün bir sürü problemleri okuyoruz yorumlar yapılıyor. Yahu kaç tanesine bir sorumlu makam cevap yazıyor yada haber sitelerine açıklamada bulunuyor. Bu haberleri okurken yorumları yazıp okurken patlamamak elde değil. Son söz insana değer vermeyenler hayvanlarada değer vermez. Buna hiç bir partide kurumda aldırmıyor. Kendini hayvan dostu gösteren kişilerde kurumlarda canı yanan aileleri umursamıyor. Tek çare her zaman yaptığımız gibi Yüce Rabbimizden yardım istemek. İnşallah tez zamanda bu sorun biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle haklısınız kimi kime şikayet ediyoruz onlar makam arabalarından inipte yürümüyor ne de olsa Allah’a emanet yaşıyoruz ama ben çok korkuyorum köpeklerden
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (3 yıl önce)
    Yahu bu Sözde gelişmiş şehrin hayvan barınağı yok mu? Tabiki var hem de çok güzel.. Alkardeşim barınağa en azından kenar mahalledeki başı boş köpekleri topla. Biraz halkın sesine kulak verin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (3 yıl önce)
    Şunu söyleyebilirim insan canına zarar veren ne varsa ortadan kaldırılmalı,saldırdığı vakit tesbit edilip itlaf edilmeli. Hayvanseverlik nutukları atanlar benim kadar hayvansever değildir lakin tekrar ediyorum insan canına zarar veren her ne ise ortadan kaldırılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kartal 44 (3 yıl önce)
    Aynen katılıyorum.. Hayvanları seven biri olarak söylüyorum.. Özellikle Tecde Opet tarafında çok fazla köpek var. Ama belediye de işi biliyor. Geçen ay Dalmaç ya cinsi av köpeği ve 4 yavrusu bir günde ekipler ce alındı. Demek ki saldıran ve kangal bozması köpekleri toplamıyorlar..Çoluk çocuk var ve hergün tedirginim. Geçen sabah namazında camiye giden amcaya saldırdılar. Zor kurtardık. Sevgide bir yere kadar.. Belediye lütfen görevini yapsın. Artık toplumsal bir sorun haline geldi...
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    Bostanbaşında hergün volta atıyor 8-12 arasında degişiyor sayıları ve insanalara saldırıyorlar. Mehmet Çınar beyfendi inşaat işlerinden kafanı kaldir da belediyene bir bak, baksın diye koydugun adamlar zira gözleri kör sanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • İNSAN (3 yıl önce)
    İnsan bile bir insanı yaralasa ceza evine girdiği ülkede köpeklerin yaralaması ile barınağa girmemesi sineye çekilebiliyorsa siyaset çok önemli. İnsan köpeği yaralasın da bakın neler oluyor. Çünkü o hayvan. Belediye hangi partiden olursa olsun çaresiz çünkü muhalefet var. Bırakın ısırsın, parçalasınlar. Hatta çoğaltıp sokaklara salın insan yesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral yuksal (3 yıl önce)
    Yesiltepedede durum ayni biktik artik cocuklar korkusundan disari cikamiyor.bencede.artik bircare bulunmali
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yiğit Muhtar (3 yıl önce)Meral yuksal isimli kullanıcı yorumuna
    Bu konuda diğer muhtar arkadaşlarada haber verip bir basın açıklaması yapmalı siyasiler bu konuda bir çözüm bulunmalı şehrin önemli sorunları arasında yer alıyor.Bu konuda sürekli yazıyorum haber yapıyorum vatandaşlarda bu konuda destek vererek konuyu gündemde tutmalıyız.Şimdilik okullar kapalı bu gidişle çocuklar korkudan evden çıkıp okula gidemeyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhtarım zaten görüyorsunuzdur Reşadiye caminin orda da durum çok vahim o köpekler arabalara da saldırıyor insanlar ilk başta panikle ne yaptığını bilemiyor allah etmesin çok ciddi kazalara neden olabilir bu belediye neden ilgilenmez anlamış değilim. Bu durum için gerekirse imza toplayalım veya bir şekilde çözüm bulalım
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    inönü mahalleside köpek dolu.Hayvan sever yorum yapanların biran önce onları sahiplenmelerini bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem Akıncı (3 yıl önce)
    Dikkatinizi çekerim, aynı gün insanla insan arasında bıçaklı silahlı bir kavga olmuş ve iki kişi yaralanmış diye okudum. Ama altındaki yorum sayısı sadce iki. Oysa köpek saldırısı görüyorum ki daha fazla etki bırakmış. Değerli dostlar salt bugün mahallemizde yaşanmış olan bu olay dahi "insanın" insana saldırısı yanında hayvanların insana saldırmasının oranı kıyas edilmeyecek oranda fazladır. Bu hayvan saldırılarını sıradan gösterme şeklinde algılanmasın ama sadce kıyaslanması gerekir diye düşünüyorum EDİTÖR'den: Sayın okur, cinayet, yaralama, silahlı kavga vs. gibi olaylarla ilgili olarak önemli bir bölümü 'kimliğini karartmış' kişilerden gelen yorumları, gerçek olup olmadığını bilmediğimiz soruşturmayı etkileyecek iddialar, maksadını aşan değerlendirme, saptırma ve suçlamalar vs. içermeleri nedeniyle yayınlamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ee.. Bir de o kişinin eşi, çocukları da var. Ondan da açık ve net olarak isimler yazılmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (3 yıl önce)
    evin orda ara sıra yemek verdiğim köpeğe başka bir kadın yemek veriyordu bende tesadüf ordan geçiyorum. köpek yemeği bıraktığı gibi fırladı geldi bacağımı ısırdı. yani demem o ki olaylar her zaman senin düşündüğün gibi gelişmiyor. köpekler tehlikeli canlılar duygusallığın alemi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan Işık (3 yıl önce)
    Önce insanlar sokak hayvanları ile dost olmalı, onları sevmeli, yemek vermeli. İzmir ve İstanbul'da da sokak hayvanları var ama kolay kolay kimseye saldırmaz, oynamaya gelir, biliyor ki hayvan dostu çok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yiğit Muhtar (3 yıl önce)Ozan Işık isimli kullanıcı yorumuna
    Üstadım toplu halde olduklarında saldırıyorlar.isin ilginci bayana saldırılan yerde sürekli yiyecek vardı.Yol uzerinde oldugu icin gelen gecen yem bırakıyordu.2 ay içerisinde 4 uncu olay bu..Elbetteki onlar da can gönül isterki sokaklardan kurtulsunlar.Daha rahat bir yaşam alanları onlar için belirlensin ve insanlar oraya gidip yiyecek versinler.Mahallede azami yüzlerce köpek var.Bu bayana kimsenin olmadığı bir yerde saldırsalardı inanın parçalarlardı kamera görüntüleri elime ulaştı ancak yayınlamak pek doğru olmadığı için yayınlamadım.Sadece kafasına 18 dikiş atılmış..
    0
    0
    Yanıtla
  • İstanbul'da toplu gezen, başı boş köpekler var. Bazıları adamın üzerine geliyor ama oynamaya kalktığında, onlar da oyuna giriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş 44 (3 yıl önce)Ozan Işık isimli kullanıcı yorumuna
    lafa oynayacakmış Boş konuşma gel topla köpekleri istediğin yerde oyna
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım Kartal (3 yıl önce)Ozan Işık isimli kullanıcı yorumuna
    Ozan kardeş daha geçen haberlerde Tuzla sahilde Rodwaider cinsi köpek adam parçaladı. Büyük şehirlerde aynı merak etme. Çok seviyorsan al evinde besle. Emin 0l masraflarını karşılarız. Ha bakamıyorsanızda sokağa salıp milleti parçalamasına müsaade etmeyin. Bakamıyorsanızda sokaklara atıp sefil etmeyin. Yazlık beldelere girmiyorum bile.. Oralar daha beter..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın muhtarim tüm söylediklerinizde sonuna kadar haklisiniz ve ciddi bir sorun .Yüz akı bulvarı shell karsisinda ki boş arazi de belki 15 ,20 köpek ikamet ediyor.Gercekten yaşam merkezi göbeğinde barınakları var.Asla Yürüyüş yapamiyoruz çocuklar kursa giderken balkondan izliyorum. Çünkü sürü halinde geziyorlar ve Sayın beyefendi yazmış ki onlarla oynarsanız bir sey yapmaz diye.Bu çok sinir bozucu bir açıklama, hayvan sevmemek eziyet etmek farklı fobileri gereği hayvana yaklaşamamak farklı.Lütfen bu soruna bir çare bulun ve acil köpek barınakları kurulsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hepsini evine bağla ve besle, mahallece çok memnun oluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozan Işık (3 yıl önce)Ozan Işık isimli kullanıcı yorumuna
    Benim demek isteiğimi "insanlar" anlar. Köpeklerle aşama aşama doğru iletişim kurulursa onlar da insana saldırmaz. İzmir de bir uzman çavuşun pitbull cinsi köpeği evden kaçmıştı. Sabah işe giderken üzerime havlayarak geldiğini gördüm. Tam üzerime atlayacaktı ki "Pars!" diye (ismi Pars) seslendim ve o anda durdu. Ben de Jandarmaya gidip durumu anlattım. İstanbul'da da sürü halinden gezen köpek var, kimse onlara zarar vermez ise saldırmaz, aksine sıcak davranır. Bu videoyu izlenenizi öneririnim. https://youtu.be/5xX-6NlJwpw
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (3 yıl önce)
    Geçen yıl cennet bahçesinin ilerisinde eşime 3 köpek saldırdı. Canını zor kurtardı. Kolu kırıldı. 3-4 defa belediyeyi aradım, hayvanları barınağa götürdük diye mesaj attılar. Ama aynı o saldıran köpekler halen oradalardı. En sonunda pes ettim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (3 yıl önce)
    Bostanbaşı Mahallesinde de durum aynı sabah saatlerinde özellikle sürü halinde geziyor köpekler. Belediyeye defalarca email attık bırakın bu soruna çözüm bulmayı maile bir cevap bile vermediler.
    0
    0
    Yanıtla
  • dün gece a101 önünde 12 tane saydım ve çete gibi dolaşıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (3 yıl önce)
    Hangi zamanda yaşıyoruz. Hangi belediyede . 1980 kasabasında mı? Bune kardeşim 2021 de Büyükşehir olacak sokaklar köpekten geçişmeyecek. Türkiye’de bir ilk. İlklerin Başkanı Selahattin bey. Bilmiyorsan bak 29 Büyükşehir nasıl çözdü öyle çöz. Yada eski Başkan nasıl çözüyordu ise öyle çöz. Ayıp ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yiğit Muhtar (3 yıl önce)
    Saldırıya uğrayan bayan mahallemiz sakinidir Dün ve bugünde kendisinden bilgi aldım.Buyuk travma geçirmiş.Bir çok yerinde derin yaralar var.Yaklasik 10 köpek birden saldırmış.Yoldan araçla geçen vatandaşlar aracı durdurup yardıma koşmuşlar.Bir köpek kadının tam kafasından kavramış çevredekiler yetismesseler muhtemelen kadını parçalayacaklardı dediler. Sayıları gittikçe artan ve insanların günlük yaşantılarının korkulu rüyası halini aldı diyebiliriz başı boş sokak köpekleri için..Bu sorun şehrimizin merkezinden tutun kırsalına kadar var olan bir sorun diyebiliriz.. Her canlının doğal yaşam alanında gezme hakkı vardır.. Ancak bu hak insan hakkı ihlalinde korkutucu boyutlar alıyorsa burada mücadele hakkı doğar..Mücadele derken elbetteki sokak hayvanlarının itlafından bahsetmiyorum.. Sahipsiz başı boş sokak hayvanları elbetteki o bölgede yaşayan insanlara emanettir.Kimsenin onlara zarar verme ve aç bırakma gibi bir lüksü olamaz..Bu aynı zamanda insani bir görevidir..Ancak başı boş sokak köpeklerinin sevdiğinize zarar vermesi halinde istem dışı istemeyerek sizin de ona karşı bir müdahaleniz mutlaka olacaktır.. Barınak denildiğinde karşı çıkanlar var.. Onların sokak doğal yaşam alanlarında sokak aralarında yaşamalarını isteyenlere şöyle bir soru yöneltsek? Sokak köpekleri doğal yaşam alanlarında çok mu mutlular.. Hiçte öyle göründüğü gibi olduğunu sanmıyorum.. İnsanların aklına estiği estiği zaman yiyeceğin verildiği, karda soğukta yağmurda çamurda sürünmek, birde toplu halde saldırdıklarında taş ve sopa ile dövüldüğü gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz biliniyor.. Bu mudur, hem de insanın en iyi dostu köpeğe layık gördüğümüz yaşam tarzı.. Mevcut barınakların yetersiz kaldığını şartların daha da iyileştirilmesini önerebilir ve öncülük edebilirsiniz, asıl hayvanseverlik bu.. Başı boş sokak köpeklerini toplayıp kısırlaştırıp tekrar aynı yere bırakmak sorunu çözmüyor..Onların daha rahat bir yaşam alanında şartları daha da iyileştirilmiş rehabilitasyon merkezlerine yerleştirilmesi insan dostu köpekler için yapılacak iyiliğin başında gelir diye düşünüyorum.. Gönül ister ki bizlerde can dostlarla birlikte yaşayalım ve onlara insani iyiliklerimizi yerine getirelim, ancak hayvan haklarını koruyalım derken insan haklarını gasp edip sürü halinde gezen başı boş sokak hayvanların açık saldırı haline getirmeyelim.. Şunu belirtmek isterim ki; sayıları gittikçe artan ve sürü halinde gezen başı boş sokak köpekleri yüzünden insanların işe gidiş gelişleri kabusa dönüyor.. Mahalle muhtarı olarak günlük şikayet alıyoruz.Akşam işten gelen kızını veya çocuğunu yol başında bekleyen insanların şikayetleri her geçen gün artıyor.. Özellikle sabahın erken saatinde sokağın boş olduğu zaman içerisinde işe gidip gelmek kabus haline geldi sokak köpeklerinin saldırıları yüzünden.. Belediyeyi arıyorsunuz geliyorlar..Sürü halinde gezen köpeklerden ya bir tanesini veya iki tanesini yakalayıp götürüyorlar.Ancak götürülen köpekler aşılanıp küpe vurulup tekrar alındığı yere bırakılıyor.. Aşılı ve küpeli köpek saldırmaz diye bir kural yoktur.. Aşılı köpeğin kuduz olma ihtimali ortadan kalkıyor ama saldırma iç güdüsü devam eder. Yani değişen bir şey olmuyor..Sokak köpeği yine aç perişan, vatandaş yine kabus yaşıyor.. Belediyenin sokak köpek arabasını gören bazı hayvanseverler cep telefonuna davranıp çekim yapmakta olup altlarında araba ile gezerek hayvanseverlik adına karşı çıkmaktalar..Ancak evinden çıkıp sokakta yürümeye korkan,, işe gidip gelmesi kabus haline dönüşen insan hakkının gasp edildiğinin bilinmesi gerçeğini de unutmamak gerekir.. Gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım..Hem insan dostu başı boş sokak köpeklerini sokağın yaşanmaz çilesinden kurtaralım hem de insanların korkulu rüyası haline gelen köpek saldırılarından kurtaralım.. Köpeklerin yeri sokaklar değil, tıpkı medeni ülkelerde olduğu gibi, temiz, sağlıklı rahabilitasyon merkezleri olmalı ve sokaklardan köpekler toplanarak, sağlık kontrollerinin yapılabildiği, açlık çekmedikleri yeni kurulacak rehabilitasyon merkezlerinde barınmalılar.. Bilindiği gibi şehrimizde hayvan rehabilitasyon merkezi sadece Büyükşehir bünyesinde mevcut..İlçelerimizde hayvan rehabilitasyon merkezleri yoktur..Haliyle toplanan sokak köpekleri şehrimizde sadece 1 tane ile sınırlı olan hayvan rehabilitasyon merkezine götürülüyor..Sayı fazlalığından ötürü hem yaşam koşulları hem de bakımları zorlaşıyor.. Oysa ilçe belediyeleri de bu konuya hassasiyet gösterseler, her ilçe bir veya birden fazla yaşam koşulları iyileştirilmiş hayvan rehabilitasyon merkezleri yapsa, hayvansever vatandaşlarımızın, kurulacak barınaklara yardımda bulunarak hayvanlara çok daha fazla faydalı olmaları mümkün olacaktır .Ulaşılabilir olması vatandaşın kolaylıkla gitmesini sağlayacaktır..Aynı zamanda buralarda köpeklerin sahiplendirilmesi için de projeler üretilmesi halinde bu sorunu aşabiliriz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhtar ; Hayat Hikâyenizi mi Yazdınız Bukadar Uzun Uzun ! Sizin Göreviniz Nedir ki Sorumlusu Yetkilisi Kimse Gidip Durumu Arz Edip Sorunu Kökünden Hallettirmektir. İşinizi Başkaları Size Öğretecek Değil. Ayrıca Tecde Kapalı Spor Salonu Civarı Asvalt Çok Berbat Bir İlgilenirseniz Seviniriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İğdiş etmede nekii. İtler bizi İsırıyii.!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yiğit Muhtar (3 yıl önce)Ergün isimli kullanıcı yorumuna
    Valiye verilen cevaptı..Hemde dümdüz söyledi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Artık sokağa çoluk çocuk çıkamıyor.Ahmet Çakır döneminde bu sorun yoktu.Haybanseverler o zamanda vardı.Çakırın yaptığı barınağı gördüm. Süper lüks ve o barınağa binlerce köpek sığar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (3 yıl önce)
    Karışamazsınız. Belediye diyor ki onlar hayvanseverler tarafından koruma altina alınmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet.44 (3 yıl önce)
    İşlerine gelince avrupayı örnek gösterenlere; Avrupa ve amerikada sokakta başıboş kedi, köpek bulunmuyor. Ülkemizde nice çocuklar sokak köpekleri tarafından parçalandı. İnşallah böyle şeyler şehrimizde olmaz ama bu tip bir olayla mı çözüm bulunması lazım bu işe?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Toplanıp bir barınakta bakilsalar iyi olur diyorum,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben bu köpekleri tanıyorum... bende diyorum kaç gündür neredeler da tecdeye yürümüşler şu öndekinin 2 tane yavrusu vardı demek ki onlar çeteyi terk etmiş. Demek saldırıyorlar yani iyi kurtuluşun kadıncağız cete bunlar çete...
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyran (3 yıl önce)
    Yeşiltepe seyran mahallesinde en az 50 tane başıboş köpek var Ahmet parlak ilkokulu cicarında 5-10 tane var birnkadın tarafından bakılıyor. Mahalleli, muhtarlar, belediye kadının şerinden korktuğu için sesini çıkaramıyor yarin okul açılır bir çoçuğa saldırırsalar hesabını kim verecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiç kusura bakma göz yuman da suçludur
    0
    0
    Yanıtla
  • Őğrenci (3 yıl önce)Adnan isimli kullanıcı yorumuna
    İnonu unv kampusude kopek dolu Rektőr bey bir őgrenciye zarar verirlerse sorumlusu sizsiniz guvenlik bile plastik sopa ile geziyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    insanın hayvan kadar değeri yokmu
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    hayvan severler,n sayaseninde öyle çok seviyorlarki sadece yaşasın diyorlar başkabirşey demiyorlar insana zarar vericede sesleri çıkmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (3 yıl önce)
    Sayın muhtarım olayın olduğu yede oturmaktayım. Binamızın önünde (9) büyük 7 adetde yavru köpek bulunmakta çocuklarımız hatta bizler büyükler dışarı çıkamıyoruz her geçmemizde saldırıyorlar. Bizler günlük Yeşilyurt Belediyesini ve siz muhtarımızı arıyoruz ancak sonuç yok en sonunda komşunun kadınına saldırdılar ellerinden zor kurtarıldı çok heçmiş olsun.Sevğili Hayvan severler bu dürü halinde başıboş saldırğan köpekleri. ya sahiplenin yada çaresi ne ise onu yapın bizim dayanacak gücümüz kalmadı ve lütfen insanlık namına buları besleyenler yemlerini kendi evinim veya bakabileceği yerde versin burası dağbaşı değil muhtarım seni rahatsı ediyoruz ve sizde elinizden geleni yapıyorsunuz Allah razı olsun halen 3 tane köpek başı boş yolumuz üzerinde sagılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (3 yıl önce)
    Çocukken köpekler ve kedilerden korkar lacardim,şimdi en iyi dostlarım onlar.Hic bir köpek ve kedi aç olmadığı müddetçe insana saldirmaz aclikfan birbirlerini bile yiyebilirler tıpkı insanlar gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    Sokak hayvanları nedese gelişmiş ülkelerde veya eğtimli sehirlerde oluyor Almanyada ingilterede isviçrede sokak hayvani olmuyor bu da o hayvanların Hatası olmalı siyasi parti lideri malatyaya günü birlik ziyareti için bir günlüğüne yapilan harcamalar o hayvanlara 5 yıldızlı barinak yapılır Nerde din iman insanlık eğtimlilik o hayvanları bizler o duruma getiriyoruz Vahşet yalan iki yüzlülük hep insanlarda
    0
    0
    Yanıtla
  • Çaresiz yeşilyurtlu (3 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi cumartesi pazar günü "başvurunuz alındı" pazartesi de "başvurunuz sonlandirildı" şeklinde sms atmak dışında bir işe yaramıyor, gündüzbeyde yemek yiyip fotoğraf çeken belediye başkanı istemiyoruz, çağrı merkezi "notunuzu ilgili birim amirine bildireceğiz" diyor ancak arayan yok, 7 8 tane köpek çağatay sokakta taksiyi 100 metre kovaladı 3 gün önce. Aynı noktada motaş otobüs durağı koymuş, halkın kin ve nefret duygusu tahrik ediliyor, tecde ve karakavak halkı imza toplayıp savcılığa gitmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (3 yıl önce)
    Bende Tecde de oturuyorum. Haddinden fazla başı boş köpek sürüleri var. Bunların bir an önce toplanıp barınaklara teslim edilmesi gerekiyor. Yoksa insanların can güvenliği yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    Başı boş köpekler şehrin her tarafını sarmış merkezde eski belediye binası üzerinde birçok başı boş köpekler var belediyeyi defalarca aramama rağmen kimse ilgilenmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Çaresiz yeşilyurtlu (3 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi haftasonu ekibi olmadığını beyan ediyor, ancak fırına markete araçla gidince polis ceza yazıyor. Haftasonu köpek saldırmaz diye bir kanun mu var. Ayrıca inşaat gece bekçileri gündüz köpekleri serbest bırakıyor, sahipli köpek bahanesiyle belediyeler bakmıyor, müteahhitlere ağır ceza gelmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Köpeklerin toplatılması lazım acilen şu toplanması yasak diyenlere saldursa günlerce ağlar sızlar soylemediklerini bırakmaz.kopekler itlaf edilsin demiyoruz bakım evlerine götürülsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hışko (3 yıl önce)
    Bu aylarda köpeklerden uzak durulmalı aksi halde ciddi sonuçları olur.
    0
    0
    Yanıtla