SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başkaları Beğenmiyor Diye Değiştirmeyeceğim"

0
Güncellendi - 2018-11-19 21:07:38
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, defansı sağlam tutup, yakaladığı pozisyonlarla sonuca gittiklerini ifade ederek, sezon sonuna kadar aynı taktiği uygulayacağını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'de 12 haftalık süreçte 6 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 21 puan toplayan ve dördüncü sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor'da, elde edilen başarının şüphesiz en büyük mimarı teknik direktör Erol Bulut oldu. Geçen sezondan buyana takımı hem defansif hem de ofansif anlamda kompakt bir futbolla iyi noktalara taşıyan genç teknik adam, son dönemde Süper Lig'de yakaladığı iyi gidişatı sürdürmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Kimi zaman oynattığı futbolla ilgili eleştiri alan başarılı teknik adam, uyguladığı sistemden vazgeçmeyeceğini ifade ediyor.

Bulut, oynattığı sistemle ilgili, "Her hocanın bir çizgisi var. Benim çizgimde defansı sağlam tutmak, yakaladığım pozisyonları iyi değerlendirip, sonuca gitmek. Dünya futboluna bakıldığında örnekleri çoktur. Şampiyonlar Ligi final maçında İnter-Barcelona, maçı kim kazandı, İnter kazandı. Yunanistan nasıl Avrupa Şampiyonu oldu? Her hocanın oyun görüşü, oynatmak istediği taktik farklıdır. Benim taktiğim elimdeki kadro bunu veriyor ve bu şekilde ben puanlarımı alıyorsam ve hedefime ilerliyorsam, bu şekilde devam edeceğim. Başkaları beğenmiyor diye taktiğimi değiştirmeyeceğim. Futbolcular buna cevap veriyor, cevap verdiğinde ben puan ya da puanlar alıyorsam, istediğim hedefe futbolcularımla birlikte yürüyorsam, aynen bu şekilde sezon sonuna kadar devam edeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

"YÖNETİME PROJE SUNARAK, SUNUM YAPTIM"

Bulut, altyapının önemli olduğuna dikkat çekerek, "Altyapıyla ilgili geçen sezon yönetime bir saatlik sunum yaptım. U15, U17 ve U19 yaş kategorileriyle ilgili bir proje sundum. Bu projeleri yapabilmek için tesis gerekiyor. Tesisin donanımı, sahalar, idmanlar, hocalarımızın kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Hocalar gerekiyor, 1-2 hoca yeterli değil. Çünkü yetenekli futbolcu var, senin o futbolcuya bir şeyler verebilmen gerekiyor. Bu sadece Malatyaspor ile ilgili değil, Türkiye'nin genelinde maalesef böyle bir durum var. Biz bu konuda Malatyaspor olarak daha üst sıralara çıkabilmek adına kendimizi geliştirmeliyiz" diye konuştu.

"DAHA FAZLA SAYIDA TARAFTARIMIZIN STADA GELMESİNİ İSTİYORUZ"

Taraftarların kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını dile getiren Bulut, "Taraftarlarımız, stadımızda bizi mükemmel bir şekilde destekliyorlar. Sadece taraftarlarımızı biraz daha fazla statta görmek istiyoruz. Ben teknik direktör olarak bunu söylüyorum. Bizi daha fazla sayıda taraftarın statta desteklemesi gerekiyor. Galatasaray maçında takımı desteklediklerinde sonucu gördüler. Bu destek, futbolcuları daha üst performansa sürüklüyor. Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor maçında örneğini çok net gördük. Takım 3-1 geriye düşmesine rağmen taraftarın desteğiyle önce 3-3, ardından da 4-4'ü yakaladık ve maçı kazanma noktasına geldik. O yüzden taraftarlarımızın en az 12-15 bin kişiyle stadı doldurması gerekiyor" dedi.

"FARNOLLE MUHTEŞEM MAÇLAR ÇIKARTTI"

Kaleci Fabien Ceddy Farnolle'nin kaleyi devraldığından buyana iyi bir performans ortaya koyduğunu ifade ederek, "Farnolle hiçbir zaman bırakmadı. Her zaman bireysel çalıştı, Ertaç'a her zaman destek oldu. Takım arkadaşlarına her zaman destek verdi. Geçen sene son 5 maçta oynattığımızda çok müthiş maçlar çıkarttı. Şuan Ertaç sakatlandı, tedavisi sürüyor. Farnolle, Ertaç'ın sakatlığında kaleyi devraldığında yine müthiş maçlar çıkarttı. Murat Akça iyi bir performans ortaya koydu. Trabzonspor maçında sakat olmasaydı oynayacaktı. Murat Akça, kasığında bir ağrı hissetti oynamadı, Mina görev aldı ve iyi oynadı. O yüzden Fabien nasıl arkadaşlarına destek çıkıyorsa, diğer arkadaşlarımızın da aynı şekilde destek olması gerekiyor. Çünkü bizim yaptığımız iş takım oyunu. Birlikte hareket edip, birlikte düşünmemiz lazım. Bireysel, bencil olursak hiçbir yere varamayız" diye konuştu.

"SADIK'IN HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Takımın genç defans oyuncusu Sadık Çiftpınar'ın milli takıma çağrılmaması konusuna da değinen Bulut, "Sadık şuan gösterdiği performansla en azından milli takıma çağrılması gerekirdi diye düşünüyorum. Çağrılan kişilere baktığımızda Sadık'ın hak ettiğini düşünüyorum. Orada bir teknik direktör var, kararı kendisi ve yardımcıları veriyor" ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Misafir44007 (5 yıl önce)
    Erol Hoca seni elestirenlere en buyuk dersi tuttuklari takimlari yenerek gosteriyorsun. Nerde ulusal medyada seni elestirenler mac sonunda neden senden ve Malatyaspordan bahsetmiyorlar ? Erol Hocanin ve Malatyasporumuzun yolu acik olsun...
    0
    0
    Yanıtla