SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siirtli Gencin Organları Malatya'da 3 Kişiye Hayat Verdi

0
Güncellendi - 2020-07-19 00:02:35
Siirtli Gencin Organları Malatya'da 3 Kişiye Hayat Verdi
A- A+ PAYLAŞ

ASKERİ HELİKOPTERLE GETİRİLDİ.. Siirt'te geçtiğimiz hafta içinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Vedat Yaşar’ın, önceki gün vefat etmesinin ardından, Vedat Yaşar’ın babası M. Yaşar’ın oğlunun organlarını, organ nakli bekleyen hastalar için bağışlaması sonrasında, Vedat Yaşar’ın karaciğer, pankreas ve ince bağırsağı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir helikopterle İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’ne ulaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 26 yaşındaki Vedat Yaşar, geçtiğimiz hafta içinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralandı.

Siirt'ten Batman Bölge Hastanesi’ne kaldırılan Vedat Yaşar, burada 1 haftalık tedaviye ve tüm müdahalelere rağmen, önceki gün hayatını kaybetti.

Vedat Yaşar’ın babası M. Yaşar, oğlunun büyük acısını yaşarken, özverili bir tutumla, oğlunun sağlıklı organlarının organ nakli bekleyen hastalarda şifa kaynağı olması amacıyla, oğlunun organlarını bağışladı.

Batman Sağlık Müdürlüğü ve Batman Bölge Hastanesi hekim ve yönetimi tarafından, Baba M. Yaşar ve oğlu Vedat Yaşar’a büyük bir minnettarlıkla organların kabul işlemlerini yaptıktan hemen sonra, Türkiye’nin en büyük organ nakil merkezi olan İnönü Üniversitesi ile temasa geçerek, Vedat Yaşar’ın karaciğer, böbrek, pankreas ve ince bağırsaklarını Malatya’ya gönderilmesini sağladı.

Vedat Yaşar’ın kalbi ise Ankara’ya gönderildi.

TSK helikopteri ile Malatya’ya getirildi

Toplamda, organ nakli bekleyen Malatya ve Ankara’daki 6 hastaya hayat ve şifa kaynağı olacak Vedat Yaşar’ın karaciğer, pankreas, böbrek ve ince bağırsakları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir helikopterle, dün gece Batman’dan Malatya’ya getirildi.

Malatya’daki hastalara hayat kaynağı oldu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, 26 yaşındaki Vedat Yaşar’ın, Turgut Özal Tıp Merkezi’nden Batman’a giden bir ekibin eşliğinde TSK helikopteri ile Malatya’ya getirilen üç hastaya hayata kaynağı olduğunu belirterek, Batman’da organ bağışında bulunan Yaşar ailesine büyük minnettarlığını vurguladı.

Yeni Malatya Gazetesi’nin konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Ali Beytur, Vedat Yaşar’ın karaciğerinin Turgut Özal Tıp Merkezi’ne ulaştırılmasından hemen sonra, karaciğerinin 44 yaşındaki bir erkek hastaya, böbreğinin 53 yaşında ve 17 yıldır diyalize giren erkek hastaya, pankreasının ise daha önce böbrek bakli olan 58 yaşındaki hastaya nakledildiğini söyledi.

Prof. Dr. Beytur’dan Batmanlı Yaşar Ailesine Teşekkür

Prof. Dr. Ali Beytur, Vedat Yaşar’a Allah’tan rahmet dilediğini, organlarını bağışlayan baba M. Yaşar ve Yaşar Ailesi’nin tüm bireylerine başsağlığı, sabır dilediğini vurgulayarak, “Yaşar ailesine minnettarız. Organ nakli bekleyen üç hastamıza şifa kaynağı oldu bağışlanan organlar. Allah Vedat Yaşar Kardeşimize rahmet eylesin, ailesine de sabır nasip etsin. Bu olay, organ bağışının ne kadar hayati önem taşıdığını, hayat kurtardığını bir kez daha gösterdi. Batmanlı Yaşar Ailesi’nin bilinçli tutumuna ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • İbrahim Akbaş (3 yıl önce)
    Bir Batmanlı olarak hem üzüldüm hem de Yaşar ailesinin bu tavrından dolayı sevindim memnuniyet duydum. Allah Celle celalühü evlatlarına rahmet eylesin ailesine de sabır versin inşallah organ bağışı çok önemli bir unsurdur herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • G ali gürer (3 yıl önce)
    mekani cennet olsun Allah babasına annesıne kederli akrabalarına sabırlar diliyorum. babasinin ve annesinin organ bağişlarindan 5 çocuklari daha olmuştür Tüm ailenin bu davranişlarından dolayi tebril ediyorum saygilarimi sunuyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal Nebi (3 yıl önce)
    Ölen kardeşimize Allahtan rahmet geride kalan aile fertlerine Rabbim sabırlar versin mekanı cennet olsun.Hasta kardeşlerimizede Rabbim acil şifalar versin.Organ naklinin ne kadar önemli olduğu olduğu gözler önünde inşallah diğer insanlarada örnek olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet.44 (3 yıl önce)
    Allah razı olsun. Hastalara da Allah şifa versin. Din yetkilileri organ bağışı hakkında halkımızı bilgilendirip, medyamız da kan bağışı gibi organ bağışı hakkında yayınlar yaparsa daha da yaygınlaşır inşallah bu bağışlar.
    0
    0
    Yanıtla