SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi, Çiçeklerini Kendi Yetiştiriyor

0
Güncellendi - 2021-04-04 01:44:28
Battalgazi, Çiçeklerini Kendi Yetiştiriyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesindeki 15 dekarlık alan üzerinde oluşturduğu özel sera alanında Taflan, Ligustrum, Lavanta, Biberiye, Lale ve Hanımeli gibi birçok bitkilerin yanı sıra, yetiştirilen rengarenk çiçekler ve bitkilerle ilçeyi çiçek bahçesine dönüştürecek.

Özel tasarlanmış cam sera alanında yetiştirilen çiçek ve bitkilerin bakımı, üretim mühendisleri tarafından özel olarak gerçekleştiriliyor. Serada kontrollü iklim şartları oluşturularak yetiştirilen çiçek ve bitkilerin sulanmasında ise damlama usulü kullanılıyor. Sıcaklık derecesinin çok iyi ayarlandığı cam sera alanında yetiştirilen süs çiçekleri ve bitkileri, sonrasında ise dikim için seradaki toprağıyla birlikte poşetlenme işlemine tabi tutuluyor. Her türlü hava şartlarına dayanıklı bitkilerin yetiştirileceği alanda dikime hazır hale getirilen çiçekler, ekipler tarafından daha önce belirlenen noktalara özenle dikimleri gerçekleştiriliyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi’mizin tüm güzelliklerini daha fazla ön plana çıkartmak adına, ilçemizin dört bir tarafında yeşillendirme çalışmalarımız sürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak bünyemizde üretimini gerçekleştirdiğimiz süs çiçeklerini ve bitkilerini, bugüne kadar ilçemizin birçok alanında dikimini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın yoğun kullandığı alanlara daha estetik bir görünüm kazandırabilmek için ekiplerimiz titiz çalışmalar yürütüyor. Estetik dokunuşlar ve çeşitli süs bitkileriyle yapmış olduğumuz düzenlemeler ve peyzaj çalışmalarımız neticesinde Battalgazi’mizi yepyeni ve güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. Her mevsimde ilçemizin güzelliğine güzellik katıyoruz. Ekiplerimizin çalışmalarında başarılar diliyorum. Emeklerine sağlık” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız