SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Devlet Hastanesi İnşaatı Yüzde 10 Seviyesinde

0
Güncellendi - 2019-12-27 03:06:51
Battalgazi Devlet Hastanesi İnşaatı Yüzde 10 Seviyesinde
A- A+ PAYLAŞ

Eski Devlet Hastanesi alanında inşaatına başlanan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nde fiziki gerçekleşmenin yüzde 10 seviyesine ulaştığı, hastane inşaatının 2021'de tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Hastane inşaatında inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Meclis üyeleri, Fırat Mahalle Muhtarı Nihat Biner, Çöşnük Mahalle Muhtarı Burhan İnanç eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Battalgazi bölgemize yapılan yeni devlet hastanemizi yerinde görmek, incelemek ve çalışmalar hakkında ilgili arkadaşlardan bilgi alarak takip etmek amacıyla bugün buradayız. Yeni Devlet Hastanesi inşaat çalışmalarının süratli bir şekilde devam ettiğini ve inşaatın yüzde 10 seviyelerine ulaştığını öğrendik.

Sayın Sağlık Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşmede 2021 yılının sonunda inşaatın biteceğini ve hizmete açılacağını ifade ettiler. 2021 yılında hastane kapılarını vatandaşlarımıza açacak olan inşaatın çalışmaları süratli bir şekilde yürütülüyor. Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hastanenin yapılmasında bizlerin de naçizane büyük emeğimiz oldu. Arsanın TOKİ’den tekrar geri alınması ve hastane yapılması sürecinin başlatılması noktasında ilgili ve yetkili mercilerle yapmış olduğumuz girişimler neticeye ulaşmış oldu” dedi.

Özellikle muhtarlarımız, bölgemizdeki halk, hemşerilerimizin burada hastane yapılması noktasında yoğun bir kamuoyu etkisi oldu. Bu anlamda Hükümetimize ve Sayın Bakanımıza, emeği geçen tüm hemşerilerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Malatya’yı ziyaret ettiklerinde ilk müjdeyi Sayın Cumhurbaşkanımız vermişlerdi. Biz de Malatya halkı olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaların hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çalışan arkadaşlara da başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Fırat Mahalle Muhtarı Nihat Biner; “Öncelikle Sayın Başkanımıza buraya gelip Yeni Devlet Hastanesinin tanıtımı için teşekkür ediyorum. Fırat mahallemizde bir eksik vardı. Mevcut olan hastanemiz yıkılmıştı. Yeni devlet hastanesine taşındı. Yeni Devlet Hastanemizin yapılması ile Fırat ve civar mahallelerimiz sağlıklı ve güzel bir hastaneye kavuşacaklar” dedi.

Hastanenin yapılması noktasında Başkan Gürkan’ın ciddi gayretleri olduğunu belirten Çöşnük Mahalle Muhtarı Burhan İnanç ise, “Değerli Başkanımızın gayretleri ile bu Yeni Devlet Hastanemiz bölgemize kavuşmuş bulunmaktadır. Battalgazi bölgemizde yapılması için bizler de gayretler gösterdik. Battalgazi ilçemizde bulunan 102 muhtarımız ile Başkanımızın yanındayız. Yeni yapılan 300 yataklı Devlet Hastanesi Battalgazi’mize değer katacaktır. Büyük bir ihtiyacı giderecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Acele etmeyin seçime kadar oylayın seçim zamanı gelirse açılış yaparsınız. Malatyalıyı kandırırsınız diye düşünürsünüz ama malatyalı artık bunlara kanmayacak inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyali (4 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Yav er geç yapılıyor işte şu yoruma bak . O bölgede çok ihtiyacti . Ekonomik sıkıntıların olduğu şu dönemde yapılması önemli .Herşeye muhalif olunmaz kardeşim Bir bitmediniz gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yapacaklar tâbi..kendileri her türlü lüks hayatı yaşarken vatandaşa bir hastane yapmak abartılacak bir şey değil..bir bitmediniz derken ne demek istiyorsunuz?muhalif olmayacak mı?ülke şuanda iyi yönetilmiyor..bunu sizde kabullenin artık..hastane yol istemiyorum ben..önce adaleti sağlayın..önce adamcılığı ortadan kaldırın..herşey seffaf olsun..
    0
    0
    Yanıtla