SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Muhtarları Sorunları Ankara'ya Taşıdı

0
Güncellendi - 2021-07-05 00:06:34
Battalgazi Muhtarları Sorunları Ankara'ya Taşıdı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları Ankara’da yörenin sorunları ile ilgili çeşitli temaslarda bulundu.

Battalgazi ilçesinde başta sulama sorunu olmak üzere yöre halkının sorun ve taleplerini iletmek üzere Ankara’ya giden mahalle muhtarları burada AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin konuğu oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaretinde AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile görüşen muhtarlar, yörenin sorunlarını da ilettiler. Milletvekili Tüfenkci ise, “Kıymetli muhtarlarımız ile Gazi Meclisimizi gezerek, Malatya’mız üzerine hasbihal ettik. Taleplerini dinleyip, çözüm için sıcağı sıcağına ilgili kurumlara ilettiğimiz muhtarlarımıza nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtar heyeti daha sonra TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk ile de bir araya gelerek sorun ve taleplerini ilettiler Battalgazi yöresini temsil eden muhtar ve sulama birlikleri heyeti adına konuşan Mehmet Nuri Alan, “TOKİ Başkan yardımcısı ile görüşmemizi sağlayan Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’ye yöre halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl yaşanan Sivrice depremi sonrasında mağdur olan vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devletin merhamet elinin uzatıldığını belirten Alan, “Bu durumla ilgili olarak devletin eşitlikçi adaletçi merhamet yönünü işaret etmiştir. Tabi bütün bunlarla beraber ilimiz Malatya Battalgazi ilçemizde yapılan TOKİ konutları kura çekiminde köylü ve şehirli diğer ifade ile kırsal ve kentsel mahalleler ayırımına gidildiği görülmüş ve hatta tek katlı ve çift katlı uygulamalarında mahalle mahalle uygulama alanı verilmiş böylece devletin eşitlikçi adaletli yönüne gölge düşürülmüştür. Bu durumu sayın milletvekillerimizle görüştüğümüzde aynı düşünceleri paylaşmışlardır. Derhal bu adaletsizliği ortadan kaldıracak yapısal düzenlemenin hayata geçirilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ankara temaslarında bölgenin sulama sorunu konusunda da istişarelerde bulunduklarını anlatan Alan, “Bölgenin sulama suyu problemine çözüm üretecek olan Şilan, Beypınar, Yenice ve Yaygın projeleri başta olmak üzere Hatunsuyu bölgesinde bulunan arazilerin Çat Barajı’nın sulama alanına dahil edilmesi ayrıca Yarımcahan Ovası’nın sulama suyu problemine çözüm üretmek için GES projesinin kurulması ile ilgili taleplerimizi Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye iletmek üzere Ankara’ya geldik” ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli’nin talimatı ile Tarımsal Sulama Suyundan Sorumlu Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile görüştüklerini de aktaran Mehmet Nuri Alan, “Bakan yardımcımız dile getirdiğimiz talepleri büyük bir titizlikle dinleyerek sorunun çözümü noktasında ortaya koydukları iradeye şahit olduk. Elazığ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın gayretlerinden dolayı da ayrıca teşekkür ederiz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız