SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'de Aşure Programı

0
Güncellendi - 2020-09-02 04:28:21
Battalgazi'de Aşure Programı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi'ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Muharrem ayı ihtiyaçları Aşure programı düzenlenmiştir.

Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi Uygulamalı Eğitim ve Üretim Merkezi'nde koronavirüs tedbirleri düzenlenen aşure programı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve devamını Yıldız Güder, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürlerinin yanı sıra personel ve vatandaşlar katıldı. Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi Üyesi kadınlar tarafından pişirilen aşure, Başkan Güder tarafından ikram edildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Güder, "Aşure birlik demek, beraberlik demek, insanların birbirlerini bütünlemeleri birbirlerinin eksikliğini demek" dedi.

“AŞURE BİRLİK DEMEK, BERABERLİK DEMEK”

Bu yılki aşure göstermek korona engeline takıldığının altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bugün muharremin ikinci gününü yaşıyoruz. Belediye olarak maalesef koronavirüs salgınından geçen yıllar yapmış olduğumuz geniş kapsamlı aşure etkinliklerini, bu yıl katılımı düşük sekilde düzenliyoruz. Kendi personelimizle aşurenin anlamını ve önemini belirtme noktasında Kadın Kooperatifimiz belediye adına aşuremizi yaptılar. Bütün emek veren kadınlarımızın ellerine sağlık. Bu aşureyi kişiselimize ikram edeceğiz. Tabi ki aşure birlik demek, beraberlik demek, insanların birbirlerini bütünlerini birbirlerinin tamamlaması demek. Yeryüzünde milat olarak kabul edeceğimiz olayların aşureye denk görüyoruz. Hz. Adem'in cennetten çıkarılışı daha sonra Arafat'ta buluşması buna bir örnek. Tabi aşure denilince en önemlisi de Hz. Hüseyin ve beraberindeki 70 telefon Kerbela'da şahadetini ihtilaf ediyor. O üzüntüyü anma, anlama, anlatma adına ve insanların yüce yaratıcı nezdinde eşit olduğunu, kimsenin kimseye üstün değil, islam dininde üstünlüğün takva ile olabildiğini, insanların sosyal bir yerde olduğunu, muhakkak eksikliklerinin olduğu, insanlar bir araya geldiğinde birbirlerinin eksikliklerini gidererek, aşure onun biri farklı listeli olsa dahi aynı kazanda piştiklerinde güzel bir ağızda bırakılabilir bir yemek bir ürün gibi düşünülebilir. Bizimde toplumumuzun kesimini kucaklayıp insanların bir arada tutmanın yollarını aramamız lazım. Battalgazi Belediyesi olarak bölgemizde hangi mezhepten ve ırktan vatandaşlarımız varsa, herkesin belediyesi olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Hizmetimizi götürürken öğretmek öğretmek, hiç birini ötekileştirmeden hizmetlerimizi götürmeye çalışıyoruz. Rabbim tarihte yaşanmış özellikle olumsuz olan muharrem ayının aşure yaşanmış olan olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Muharrem ayı özellikle oruç tutulan ve oruç tutulabilir sevabı en fazla olan aylarımızdandır. Bugün oruç tutan vatandaşlarımız oğul oruçlarını tutup akşam iftarlarını açacaklar oruçları da bitmiş olacak. Rabbim herkesin tutmuş olduğu orucu katında kabul eylesin ”dedi. Muharrem ayı özellikle oruç tutulan ve oruç tutulabilir sevabı en fazla olan aylarımızdandır. Bugün oruç tutan vatandaşlarımız oğul oruçlarını tutup akşam iftarlarını açacaklar oruçları da bitmiş olacak. Rabbim herkesin tutmuş olduğu orucu katında kabul eylesin ”dedi. Muharrem ayı özellikle oruç tutulan ve oruç tutulabilir sevabı en fazla olan aylarımızdandır. Bugün oruç tutan vatandaşlarımız oğul oruçlarını tutup akşam iftarlarını açacaklar oruçları da bitmiş olacak. Rabbim herkesin tutmuş olduğu orucu katında kabul eylesin ”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Omer (3 yıl önce)
    Aşureyi yabancı yememiş ailecek ve bir kaç çalışanla yapılan etkinlik. Parasını da kim ödedi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • omar sana niye battı şimdi bu parasını devlet verdi sanane
    0
    0
    Yanıtla