SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Battalgazi'ye Kadar Olan Kısım Bu Yıl Tamamlanacak"

0
Güncellendi - 2021-03-18 02:58:38
A- A+ PAYLAŞ

TÜFENKCİ, KUZEY ÇEVRE YOLU VE ALTERNATİF VİYADÜK HAKKINDA KONUŞTU.. AKP Malatya Milletvekili Tüfenkci, ulaşım yatırımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 18 yıl içerisinde Malatya’ya toplam 25 milyarlık hizmet kazandırdıklarını ifade ederek, “Malatya’mız doğu ile batının kavşak noktası olması münasebetiyle birçok olun kesişme sahasıdır. Bu anlamda bu bilinçle 18 yılda önemli yatırımlar kazandırdığımız Malatya’mız önemli yatırımları almaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

“Bu yıl Kuzey Çevreyolu’nun Battalgazi bölgesine kadar olan kısmı tamamlanmış olacak”

Ulaşım alanında Malatya’ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Tüfenkci, "Ulaştırma alanında baktığımızda geçtiğimiz aylarda Kömürhan köprüsü ile Tohma köprüsünün açılışını yaptık. Kuzey Çevreyolu’nun 54 kilometresinin 20 kilometresi tamamlandı. İnşallah bu yıl Battalgazi bölgesine kadar olan kısmını tamamlamış ve 2022 sonu itibariyle hizmete sunmuş olacağız. Bilindiği gibi Malatya Havaalanı Terminal binasının temelini attık. Bu yatırımımızın değeri 250 milyon civarında” ifadelerini kullandı.

“129 milyon değerinde bir viyadük yatırımı kazandıracağız”

Tüfenkci, Beylerderesi’ne alternatif viyadük için girişimlere başlandığını da belirterek, şunları söyledi:

“Ulaştırma Bakanımız ile son yaptığımız görüşmede Beylerderesi’ne alternatif bir viyadük yapımı için girişimlerin başlatılması talimatı verildi.Bilindiği gibi Beylerderesi Turgut Özal Viyadüğü’nün olduğu yerde bir baraj yapıldı. O baraj yapılınca alternatif yol barajın altında kaldı. Buraya bir alternatif yol yapılması lazımdı. Çünkü burası 16 ilin bağlantı yolu. Bununla ilgili Ulaştırma Bakanlığımız girişimlere başladı. Yeşilyurt bölgesine yaklaşık 129 milyon değerinde bir viyadük yatırımı kazandıracağız. Tabi bu yatırımlar sadece birkaçı. Malatya’mız ulaşımda 18 yılda 8,9 milyar değerinde yatırım aldı.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Yeter ya yapın artık şu çevreyolunu (2 yıl önce)
    Çevreyolu isteriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Ben tüm şehirlere yapılan 4 ana hizmete bakarım... 1- yht Malatya da varmış yok... 2- sivil bir havalimani malatya-elazig arasına yapildimi yok... 3- 30 büyüksehire yapilacagi soylenen şehir hastanesi yapildimi yok... 4- raylı sistem yapildimi yok... 25 milyar dolar nerede?
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Sayın vekil şu 25 milyar ile neler yaptığınızı kalem kalem açıklasanız da bu millet de bilse o kadar rahat rakamları telaffuz ediyorsunuz ki insan şüpheye düşüyor acaba başka bir memlekette mi yaşıyoruz diye
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın vekil Sultansuyu hakında bir kelime bile söylememeye yemin mi ettiniz? Her konuda görüş açıklarken neden bu konuda görüş açıklamıyorsunuz? Malatya nın en önemli konularından birisi Sultansuyu harasının özelleştirilmesi, yıkılması ve yok edilmesi iken neden bu konuda tek kelime etmiyorsunuz. Bu değerli araziyi korumak ve kollamak göreviniz iken nedne buranın bazı kişilere özelleştirme adına peşkeş çekilmesine seyirci kalıyorsunuz? Nedne Elazığlı tarım bakan yardımcısı, Sultansuyu müdürü ve Sultansuyunda ki Elazığlı mühendisin burayı yok etmelerine izin veriyorsun? Bu üçlünün Malatya ya meydan okumalarına izin veriyorsun? Bu üçlünün Malatya nın hakkını korumak isteyen gazeteci, malatyahaber ve sivil toplum örgütü liderlerini tehdit etmelerine izin veriyorsun? Malatya halkı bu sorunun çözülmesini sizden ivedilikle bekliyor. Tarım bakan yardımcısına gerken cevap verilmelidir. Sultansuyu tigem müdürü ve Malatya da Malatyalılara meydan okuyup tehdit eden Elazığlı mühendis oradan uzaklaştırılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    sultansuyu harasının S harfini bile söylemiyecekmisiniz. en baştta futbolda ve diğer konuılarda dibe vuruyoruz sayın vekilim. en baştta futbol olmak üzere her konuda kümeye düşüyoruz. sosyal aktivitesi olmayan türkiyede galiba tek iliz. selahattin gürkana bakıyosun reklamını yapmaktan başka hiç bir şey yapmıyor. malatya TV kanallarında haber dinleyeyim diyosun başlıyor selahhatin gürkan bitiyor selahattin gürkan. siniirmden malatya kanallarını sildim ya. belediyenin görevi hizmet yapmak reklamını yapmak değil. millet seni hizmet yapasın diye seçtti mecbursun reklamını yapmak için değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    sayın tüfenkçi eskiden ilaç kuyruğu vardı kabul ediyorum 1 şimdi özel hastanelerin muayene üçretlerini kim belirliyor muayene ücreti çalısan 90 tl ödedim 2 devlet hastanesine randevi alamıyoruz muayene olamıyoruz sağlıkımız bu kadar bitmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (3 yıl önce)
    Madem viyadük yapılacak demiryoluda geçsin.bir yılda parasını çıkarır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Behlül (3 yıl önce)
    Allah yardım ede .... Başka bisey yok yıllarınız harcadınız çevre yolu ile
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Liyakatsız kişilerce plansız programsız işler yapılınca böyle oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    129 milyonluk viyadük altın kaplamalı mı oluyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • bir şeyi de beğenin be da......
    0
    0
    Yanıtla