SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Batuhan İçin Evinden Okuluna Yol Yapılıyor

0
Güncellendi - 2021-03-30 03:54:48
Batuhan İçin Evinden Okuluna Yol Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesinde, 10 yaşındaki doğuştan bedensel engelli oğlunu bir kilometre uzaktaki okuluna yağmur, kar, çamur demeden engebeli yolları aşarak sırtında götüren baba Halil Şahin'in yaşadığı zorlukların giderilmesi için ev ve okul arasında yol yapılıyor.

Üç çocuk sahibi Halil ve Fatma Şahin çiftinin ilk çocukları doğuştan bedensel engelli 10 yaşındaki Batuhan Şahin'i, eğitiminden geri kalmaması için sırtına alarak, kırsal Dilek Mahallesi Küllümağara mevkisinde Karakaya Baraj Gölü'nün kıyısındaki evlerinden okula götüren babanın zorlu yaşam mücadelesi, Anadolu Ajansı (AA) ekibince haberleştirildikten sonra yetkililer harekete geçti.

Haberin ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla ekipler, aileyi ziyaret ederek engelli çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti. Ardından ev ile okul arasında yol yapım çalışmalarına başlayan ekipler, en kısa sürede yolu tamamlayarak ailenin mağduriyetini gidermek için kolları sıvadı.

Yurt içi ve dışından yardım için çok sayıda kişinin iletişime geçtiği aile, çocuklarını daha iyi şartlarda okula götürüp getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

- Ev ile okul arasındaki yolun yapımına başlandı

Baba Halil Şahin, AA muhabirine, haberin ardından çok sayıda kişinin kendisini arayarak destek verdiğini ve yardımda bulunduğunu söyledi.

Oğluna Yeşilyurt Belediyesi tarafından tekerlekli sandalye hediye edildiğini anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Belediye ekipleri geldi şu an ev ile okul arasındaki yolun yapımına başladı. İlçemizdeki yetkililer evimize gelerek ziyarette bulundu ve destek sözü verdi. Herkesten Allah razı olsun. Devletimizden Allah razı olsun. Yolumuz tamamlandıktan sonra oğlumu daha rahat okula götürüp getireceğim. Elimden geldiği kadar çocuğumu okutmaya çalışacağım. Yol yapılmaya başlandı, şu an çok mutluyum, çocuğum benden daha mutlu. Dışarıda iş makinelerini gören oğlum çok mutlu oldu. Oğlum bana 'baba tekerlekli sandalyeyle dışarı çıkabilir miyim, kardeşlerimle ben de çıkayım' diyor. Yolumuz tamamen bittikten sonra oğlumu okula tekerlekli sandalyeyle götüreceğim. Sesimizi duyurduğu için AA ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bundan sonra okula rahatça gidip geleceğimiz için çok mutluyuz."

Anne Fatma Şahin ise yardım çalışmalarından dolayı teşekkür ederek "Çocuğum okusun, yürümeye başlasın bana yeter. Herkesten Allah razı olsun." dedi.

Bedensel engelli Batuhan Şahin ise tekerlekli sandalyesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek "Teşekkür ederim, Allah razı olsun." diye konuştu.

AA

FOTO: AA- iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • BANAZILI (3 yıl önce)
    Basının çok önemli olduğu burada açıkca görülüyor ve malatya haberin yiğit yöneticilerine buradan selamlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    Her kim vesile olduysa sebep olduysa ALLAH razı olsun. Keşke hizmet etmekle yükümlü olan bütün kurumlar ve fakiri kollamakla görevli zenginler üzerine düşeni yapsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi (3 yıl önce)
    iyiki basın var yoksa hangi yetkili görecekti
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (3 yıl önce)
    Teşekkürü Yeşilyurt belediyesi degil Anadolu ajansına etmeliyiz haber konusu olmasa o yol yapılır mıydı yıllardır yapılmadığına göre diyorum........
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Yavuz Selim Mahallesi'ni de ana haber bültenelerine vermek lazım. Koskoca mahallenin bütün ana-ara yollarını eşip çamurun içinde bıraktılar asfalt yaması bile yok. Yeşilyurt belediyesi,büyükşehir uyumaya devam etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet KARADAŞ (3 yıl önce)
    İşte dayanışmanın birlik ve beraberliğin en güzel örneği.Vesile olanlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevdet demir (3 yıl önce)
    Allah razı olsun, tebrik ediyorum ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Allah razı olsun herkesten, Teşekkürler Mehmet Çınar
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Keşke bu hizmeti AA ajansı haber yapmadan görüp yapabilseydi belediye. Yine de teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Ey Ana haber bültenleri sen nelere kadirsin. Çok merak ediyorum; haber basında çıkmasaydı da o yol yapılır mıydı(?)
    0
    0
    Yanıtla