SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bazı STK'lardan Emekli Amiral Bildirisine Tepki

0
Güncellendi - 2021-04-06 09:56:28
Bazı STK'lardan Emekli Amiral Bildirisine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 104 emekli amiralin gece yarısı bildirisine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, ‘Hodri meydan’ diyerek imzası bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Malatya’da Soykan Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, bildiri yayımlayan 104 emekli amirale tepki gösterdi. Malatya Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, “Türkiye’nin egemen ve tam bağımsız ülke kararlılığından, Silahlı Kuvvetleri dahil olmak üzere devletin kurumlarının milletin emrinde, milletin iradesine, medeniyet ve inanç değerlerine hassasiyetle yol almasından rahatsız bir grup zevat, kendini ifşa etti” dedi.

Emekli amirallerin muhtıra çağrışımlı bildiri yayımladığını ifade eden Söylemez, “Aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinen, kağıt üzerinde 'Deniz kuvvetleri emeklisi’ gerçekte ise amiral eskisi 104 vesayet mankurtu, Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden 'fikir beyanı' sığınmasına da fırsat verecek fakat esasında darbe heveslerini ortaya koyan 'muhtıra çağrışımlı' bir açıklama yaptı. Vesayet döneminin tetikçisi, milli irade esaslı sivil siyaset sürecinin emeklisi sıfatlarına haiz demokrasi sefili güruh, çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri açıklamayla, siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini, gaflet, dalalet ve millet iradesine ihanet gayretlerini beyan etmişlerdir” ifadelerine yer verdi.

FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş heves ve hedeflerini milletçe gördüklerini ve not ettiklerini belirten Söylemez, “Milletimizin, bu türden hedefleri, niyetleri ve fiilleri, failleri, iştirakçileri ve azmettiricileri ile maşeri vicdanında mahkum etme iradesini ve tarihin çöplüğüne gönderme dirayetini herkese bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu açıklama göstermektedir ki emekli de olsa bazı darbe heveslilerinin siyasete müdahale etme, millet iradesine çelme takma, darbe çığırtkanlığı yapma ve gayrı milli odaklara selam çakma hastalığı devam etmektedir. Bir kısım kendini bilmez mütekait askerin sözde ülkenin bekasını düşündükleri izlenimi vererek siyasete müdahale etme cüretleri hukuki açıdan ihanetin, fiili açıdan açık bir zavallılığın, akılsızlığın ve ahlaksızlığın göstergesidir. Darbeye tevessül eden, milletin iradesini ve inanç değerlerini hedef gösteren. Sivil siyasi iradenin hukukunu yok etmeye yeltenen herkese haddi bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Yerli işbirlikçileri ile oyun kurmaya çalışan zelil güçlere gelince, değil 104 denizci, tüm yerli hainler ve efendileri olarak bir araya gelseniz bile ne bu milleti yok edebilir ne de Peygamber ocağını söndürebilirsiniz. Sayınızın çokluğu Anadolu insanının basireti, feraseti karşısında galip geleceğiniz anlamını taşımıyor. Millet iradesine karşı hala bu gibi anti demokratik girişimlerden, darbe imalı bildirilerden, milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanmaya kalkan bedhahlardan bir sonuç alabileceğini düşünenler varsa, onlara ve tüm uzantılarına karşı Malatya Sivil Toplum Kuruluşları olarak buradan ilan ediyoruz. Hodri meydan, haddinizi bilin” diyerek sözlerini sonlandırdı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Osman (3 yıl önce)
    Montrö sözleşmesi ne göre ABD ve NATO' Karadeniz e girip Rusya yi ve Ukrayna yi birbirine dusuremiyor... Bizim hükümet el altından montrö yu delecek ti ifşa oldu... Malatya nin Zeki insanları da sanıyor ki ihtiyar amiraller darbe yapacak.... Ya yıllar önce Suriye ye de böyle girildi ne oldu Suriyeliler elimizde kaldı.... Akıllı STK lilir biraz okuyun...
    0
    0
    Yanıtla
  • cihan (3 yıl önce)
    malatyanın hiçbir sorununda gözükmezler. dünyanın neresinde emekli bahriyeliler darbe yapmış? dünyanın neresinde donanma darbe yapmış? katar(kanal degıl!) istanbul yapılmasın, rant için montrö delinmesin diyen, bunu en iyi bilen insanlar uyarıda bulunuyor. çünkü sonra kandırıldık dıyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (3 yıl önce)
    Bal gibi darbe imasıdır.Hepsi amiral 104 kişi.içinizde daha alt veya üst rütbede hiç kimse yokmuymuş.Gecenin ilerleyen saatlerinde yayınlıyorsunuz..Yetti artık düşün bu milletin yakasından nedir bu darbe hayalleriniz..Ulusun önderi ve Türk bayrağımızın posteri indirilip yerine aponun selonun posteri ve ve paçavrası asılınken rahatsız olmuyorsunuz.Ne olduki hükümet ımf'den borç mu dilendi?.Katar,suriye,libya,ege,akdeniz,karadeniz ve karabağda bu haçlı evanjelistlerin kursaklarına tıkılan hevesleri sonucunda.alınmıştır.Pkk çapulcusu bu toprakları bölecekti oda olmadı.Kafasını çıkaramıyor.fetö olmadı.Kahrolası pandemide de bu hükümet bayağı başarılı.Geriye ne kaldı.Bu bildiri masum bir uyarı değildir.Olay yargıdadır İnşallah geerçek nniyetleriyle her şey açığa çıkarılacaktır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (3 yıl önce)alican isimli kullanıcı yorumuna
    Montrö Boğazlar Sözleşmesi içeriğini oku istersen eğer içeriğini bilirsen asıl darbeci kimler anlarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (3 yıl önce)
    Bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek son günlerin gündemine oturan 104 emekli amiralin montrö uyarısı açıklamalarına Ankaradan gelen talimat üzerine bazı sivil toplum kuruluşları açıklama yapmış.Bu bildiriyi iyice okuyun bunun neresinde suç olacak bir kelime var.olsa olsa sadece gündemi değiştirme amaçlı olarak ele almak gerektiği düşüncesindeyim..Sonuça ülkemizde işler iyiye gitmediği zamanlar iktidar suni br gündem yaratıyor ve günlerce bu konuda tartışma yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    Ya ben anlamıyorum.Acaba evimde darbeli matkapla çalışma yapsam akp liler bize darbe imasında bulunuyorsun derlermi çok merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    STK ne demek acaba çok merak ediyorum. memleketin gündemine birilerinin eli ile itilen konularda birden ortaya çıkarlar da 'Malatya' denildiğinde, hak hukuk denildiğinde açlık işsizlik denildiğinde birden bire yok oluverirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baturalp (3 yıl önce)
    Şu haliyle tek adam vesayetiyle yönetildiğini konuşamayan stk ların ne dediğinin neyi savunduğunun hiç bir önemi yoktur. Bırakın gösterilerine devam etsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (3 yıl önce)
    Aklı olan, sorgulayan insanlara yol açan sorular! https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/yilmaz-ozdil/amirallere-sorusturma-6355974/
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (3 yıl önce)
    Olayın ciddiyeti başlıkta belli BAZI STK'lar. Eskiler hatırlar plakların rağbet gördüğü dönemden Sahibinin Sesi Plak gibiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (3 yıl önce)
    Malatya STK'larıymış! Malatya'nın hiç bir sorununda ortada yoklar. Ama tepeden indirilen bir gündem mi var, bunlar hemen ortaya atlarlar. Nedense konuları hep, genel meselelerdir. Yerel meseleler bu yüksek düşünceli (!) STK'ları ilgilendirmez. Sultansuyu imiş, yolsuzluklarmış, usulsüz ihalelermiş, kentteki rant kavgasıymış, yerel hizmetlerdeki sıkıntılarmış bunların gündemine hiç girmez. Genel meselelerden de netameli olana hiç dokunmazlar, dokunamazlar. Örneğin pandemi ve onunla ilgili yaşanan olumsuzluklar, yetersizlikler, sorumsuzluklar bunların gündeminde yeralmaz. Tek merkezden idare edilircesine gündemleri tektir. Ülke genelinde, benzerleri ne için sokağa çıkmışsa bunlar o gündemle kendilerini ortaya atarlar. Ve ayrıca, kim olduklarını da önlerine açtıkları pankartın bir yerine, bir vesileyle ekledikleri sloganın içerisinde görürsünüz:'MEŞALE' İmzaları budur ve Malatya aslında bunları çok iyi tanır. İktidarın nimetlerinin, liyakatlerine bakılmaksızın, maddi ve manevi olarak en çok faydalanıcısıdırlar ve dolayısıyla bağımsız hareket edecek durumda değildirler. NOKTA!
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (3 yıl önce)
    STK cılık oynayan sevgili bilim felsefe kültür abidesi büyüklerim.. ben cahil bir kardeşiniz olarak merak ediyorum ki iktidar gücünü arkasına alıp hangi gündem popülerse iktidar bakış açısıyla bildiri okumak çok eğlenceli olabilir boş zaman değerlendirmek için ama keşke aynı eforu hırsızlık yolsuzluk adaletsizlik haksızlık için de sarfetseniz.. ama böyle daha iyi çünkü tarihe zavallılar olarak geçmek daha iyi.. (
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Fetö TSK'yı ele geçirirken neden meydanlara inip sesinizi çıkartmadınız. Uppss doğru ya o zaman Fetö ile ortaktınız. Ayrıca darbe yapacak asker önceden bildiri yayınlayıp haber vermez. "Bakın biz darbe yapacağız haberiniz olsun" demez. Yalanın da bir sınırı olur. Ayrıca madem bildiride satır aralarına gizlenmiş bir şey buldunuz söyleyin biz de bilelim. Zaten 20 yıldır mağdursunuz, sizden olmayan herkes darbeci-terörist. Koltuk için yapmadığınız şey kalmadı. Evime ekmek götüremiyorum diyeni bile terörist vatan haini ilan ediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla