SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Başkanına Rüşvet Tutuklaması

A- A+ PAYLAŞ

Liverpool Belediye Başkanı Joe Anderson'ın şehirdeki inşaat ve planlama gelişmeleriyle ilgili bir soruşturmayla bağlantılı olarak tutuklandı.

İngiltere’de rüşvet iddiaları nedeni ile Liverpool Belediye Başkanı Joe Anderson tutuklandı. Liverpool’da dün Belediye Başkanı Anderson ve beraberindeki 4 kişi rüşvet, komplo ve tehdit suçları şüphesi ile tutuklandı. Anderson’ın bağlı olduğu işçi partisinden idari olarak uzaklaştırılması bekleniyor.

Anderson ve tutuklanan dört kişinin, şehirdeki inşaat sözleşmeleriyle ilgili bir soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtilirken, İngiltere'de emlak geliştiricilerine odaklanan ve bir yıl süren polis soruşturmasında Liverpool Şehir Meclisi ve Merseyside polisi işbirliği yaptı. Liverpool şehrinin çeşitli bölgelerinden tutuklanan diğer 4 kişinin ismi ise açıklanmadı.

Liverpool Şehir Konseyi'nde muhalefetteki Liberal Demokratlar grubunun lideri olan Konsey Üyesi Richard Kemp yaptığı açıklamada, Anderson'ın Konsey liderleri ve diğer üst düzey figürler tarafından belirlenen önceliğe uyması gerektiğini belirterek, "Anderson, yasal süreçten geçerken belediye başkanlığından ve meclisten uzaklaşmalı" dedi.

1998'den bu yana belediye meclisinde görev yapan ve 2012'den bu yana Liverpool'un belediye başkanı olan Anderson'ın başbakanlık görevinden uzaklaştırılması bekleniyor.

Manchester, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız