SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Ekmeği de Zamlandı

0
Güncellendi - 2021-06-15 15:25:11
Belediye Ekmeği de Zamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ekmekte fiyat ve gramaj 'ayarlaması' yapılmasından sonra halk ekmek olarak bilinen belediye ekmeğinde de fiyat 'ayarlaması' gerçekleştirildi.

Un ve diğer girdilerine zam yapılması nedeniyle ekmekte fiyat ve gramaj ayarlaması gerçekleştirilerek Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanlığı tarafından önceden 170 gramı 1,5 TL’den satılan pide ekmeğinin gramajı 200’e, fiyatı da 2 TL’ye çıkarılmıştı. Somun ekmek olarak bilinen Francala ekmeğinin de 200 gramı 1,5 TL iken, gramı 230’a fiyatı da 2 TL’ye yükseltilmişti.

MEGSAŞ da zam yaptı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ) tarafından da fiyat ayarlaması yapıldı. Halk ekmek olarak bilinen 200 gram somun ekmeği 1.1 TL iken 1,5 TL’ye, çeşit ekmek ise 1,5 TL iken 1,75 TL’ye çıkarıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • tunahanafsar (2 yıl önce)
    Malatya halkı ilk seçimde iktidar partisine %80 oy atarak tepkisini gösterir rahat olun
    0
    0
    Yanıtla
  • nurettin (2 yıl önce)
    İlyas Mah. Araposman Kavşağına ekmek büfesi açılmasını talep ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMAİL (2 yıl önce)
    ekmeğiin kıymeti anlaşılır çöpe gitmez artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet (2 yıl önce)
    Ekmeğe zam ayc yağı aldı başını gider et e %30 zam meyveler uçmuş sebzeler ateş pahası ama enflasyon nedense %1.5 bir yerde terslik var. Rabbim dar gelirli ailelerle yardım etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Üstelik belediye zam geldiginde 2 gün önce ekmegi kısıtladı büfelerde akşam 4 de ekmek yoktu fırınlarda 2 tl belediyede1,10 krş yazık bu millette bir evde 6 nüfus varsa düşünün artık asgari ücretli nasıl edecek belediye kamu hizmeti yapan yerdir ank ist belediye 1 tl satarken malatya belediyesi 1,5 yapti
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Artık zamlardan ekmek zammı görülmüyor.değil 2 tl ekmek 10 lira olsa kimsenin gıkı çıkmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif BİLİR (2 yıl önce)
    Fiyat olarak dışarıdaki ile bir fark kalmamış. Bence 50 kuruş fazla verip (2 tl'ye) kaliteli ekmek yemek daha mantıklı gibi. Ancak vatandaşların ekonomik gücü ve alacakları ekmek sayısı insanları belediye ekmeğini almaya mecbur ediyor. Ayrıca zam yapılmayabilirdi. Çünkü belediyeler kar amacı ile değil hizmet amacıyla hareket etmeliler. Varsın halk ekmekten de kar etmeyiversinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    normal ekmeğe yapılan zamdan daha fazla zam yapılmış. ilk seçimde oy vermeyin bakın nasıl ekmeğin fiyatını 50 kuruşa düşürürler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Belediye ekmek büfelerini çoğaltmalı, bilakis yoksul mahallelerde, Sosyal Belediyeciliğin önceliği bu olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (2 yıl önce)
    AFERİN (!) 5 kişilik bir aile her öğün bir ekmek yese günde 15 ekmek tüketir. 15x2TL= 30 TL. Ayda eder 900 TL. Vicdansızlara duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sendikacı44 (2 yıl önce)
    Çalışı Gardaş Adamlar Çalışıyi. Siz yine seçim olursa yine aynı teraneyi okur yine mevcuda oy verirsiniz. Bu arada ekmek 2.50 Olmalı...???
    0
    0
    Yanıtla
  • Hak (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun. Fakirin ekmeği oynanıyor. Malatya İstanbul'u Ankara'yı sollamiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Bir ekmeği dahi çok gördüler Geçen yıl yine burda yazdım çok kişi kızdı biz halk sadece seçim geldimi kıymetli oluruz o güzelim malatyaya bağımsiz belediye başkanı bağımsiz vekiler olsa bakın halka nasıl değer verirler şimdi vekilinde görevi yok atanmışlar seçilmişleri yönetiyor Vekilerin çoğu işi görevi çabası ihale kovalamak yeterki holdingleri vergi ödemesin halkda başının çaresine baksın seçimde kabara kabara oy verirken bunu da düşünün
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (2 yıl önce)
    Altta kalanın canı çıksın misali yapın zamları , aman her üründe zam olsun. Gerçi zam değil estafurullah fiyat ayarlaması
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Malatya Belediyesi İnderesi Toki de ekmek büfen yokken , ortalama bir milyona daire satılan Tecde de büfe açman akıllara ziyan ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ender kızmaz (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Olacak o kadar bir sürü belediye de çalışanın oralarda daireleri var
    0
    0
    Yanıtla
  • Çaycı hüseyin (2 yıl önce)
    Halk ekmek normal ekmekle aynı fiyat olacaksa niye var aradaki fark 20 kuruş falan oluyor gramajı eşitlersek.
    0
    0
    Yanıtla