SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçe Belediye Meclislerinden İsrail'e Tepki

0
Güncellendi - 2021-05-17 21:00:51
İlçe Belediye Meclislerinden İsrail'e Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir Belediye Meclisleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki çirkin saldırılarını kınadı.

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ'NDE ORTAK BİLDİRİ

Battalgazi Belediye Meclisi’nde grubu bulunan AKP, MHP ve İYİ Partili Meclis üyeleri, yayınladıkları bildiri ile İsrail'in Mescid-i Aksa'daki çirkin saldırılarını kınadı.

AKP'li Meclis Üyesi Av. Leyla Keleş tarafından Cumhur İttifakı adına okunan ‘Battalgazi Belediye Meclisimiz, Filistin’in Her Zaman Yanındadır’ başlıklı yazılı bildiride şu ifadelere yer verildi: “Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin toprakları bin 948 yılından beri İsrail terör devletinin işgali altındadır. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının başlangıcında İsrail terör devleti, Filistin halkına saldırmaktan geri durmamıştır. Ramazan ayının son cuması olan 7 Mayıs günü Mescidi Aksa’da namaz kılmak üzere toplanan sivillere orantısız güç kullanarak saldırmıştır. Mübarek Ramazan ayında Peygamber kokulu Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırılar ardından, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin şehit olmasına ve yaralanmasına sebep olmuştur. Türkiye olarak her hal ve koşulda Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Battalgazi Belediye Meclisi olarak bu zulmü, hukuk tanımazlığını ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistinli kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Buradan Uluslararası topluma ve uluslararası medyaya da açıkça soruyoruz: Kudüs'teki devlet destekli saldırılar 'terör' değil de nedir? Sadece Müslümanların değil tüm insanlığın vicdanını kanatan alçak saldırıların ve Filistinlilerin dünyanın gözü önündeki yaşadığı zulmün adı nedir? Dünya İsrail’in hukuk tanımaz, vicdanlara sığmayan bu tutumunu daha ne kadar görmezden gelecek? Şuanda Filistin’de hem savaş suçu işlenmekte hem de soykırım yapılmaktadır. Dünya bu soykırıma daha ne kadar göz yumsa da, Türkiye olarak biz göz yummayacağız. İsrail terör devleti Filistinli kardeşlerimizin haklarını uluslararası hukuk ilkelerini çiğneyerek gasp etmektedir ve biz bu gidişata bir dur demedikçe gasp etmeye devam edecektir. İsrail terör devletinin Şeyh Cerrah bölgesi başta olmak üzere Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin mülkiyet haklarına karşı gerçekleştirmiş olduğu haksız ve hukuksuz saldırıları ve işgali sona erdirilmelidir. İsrail terör devleti Gazze’ye uyguladığı hukuksuz ablukayı derhal kaldırmalıdır. Battalgazi Belediye Meclisi olarak Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail'in mütecaviz eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İYİ Parti Meclis Üyesi Mehmet Ali Görgeç’te Millet İttifakı adına okuduğu yazılı bildiri ile İsrail'in Filistin’de devam ettirdiği çirkin saldırılarını kınadı.

Meclis Toplantısının ardından konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Ne yaparsanız yapın kazanan Filistin olacak’ diyerek, şunları söyledi:

“Dünya’nın üzerinde bugün ne kadar zulüm varsa, bu zulmün başlatılmasında her zaman Yahudiler vardır. O kitlenin kendine göre inanç değerleri var. İdeolojilerini gerçekleştirme noktasında her yolu kendilerine mubah gören bir milletler. Müslüman kardeşlerimize yönelik başlattıkları çirkin saldırılar sonucunda birçok günahsız yavrularımızı, genç ve kadınları şehit etmiş ve yaralamışlardır. Tüm dünya bu zulme ve olaylara sessiz kalıyor. İsrail'in zulmü giderekte katlanıyor. Filistinlileri evlerinden çıkarmaları, evlerini işgal etmeleri zulmün çok büyük bir şekilde açıktan yapıldığının göstergesidir. Bizim için büyük bir ibret sahnesidir. Bu zulüm, Bütün Müslümanları Kudüs konusunda bir olmaya beraber olmaya ve uyanmaya teşvik etmelidir. İşgal ve sömürünün bitmesi için bütün Müslümanların Kudüs duyarlılığın üst seviyede olması gerekir. Biz asırlar boyunca Kudüs'te barışı gerçekleştirmişiz. Ecdadımız farklı inançlardan, kültürlerden, ırklardan pek çok insanı barış içerisinde orada yaşatmıştır. Tüm dünyanın gözünü yumduğu bu zulmü yüksek sesle kınıyoruz. Hukuktan ve ahlaktan yoksun bu zihniyetin işgal politikalarına ve zorbalıklarına bir an önce son verilmelidir. Türkiye’nin bu konuda göstermiş olduğu tavrı hakikaten takdirle karşılıyoruz” dedi.

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ

Yeşilyurt Belediye Meclisinde grubu bulunan AKP, MHP ve CHP’li Üyelerinin ortak bildirisiyle İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yönelik saldırıları kınandı. Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Yakıcı tarafından okunan ortak bildiride; “İsrail’in mübarek Ramazan Ayı içerisinde İslam Dünyasının mabetlerinden olan Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin olarak Yeşilyurt Belediye Meclisinde Grubu bulunan AK Parti, MHP ve CHP Üyelerinin ortak bildirisini sizlerle paylaşıyorum; Terör devleti İsrail her Ramazan-ı Şerif ayında olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayında da Filistin halkına zulmünü artırarak sürdürmektedir. Halen devam etmekte olan hain ve gaddarca saldırılarda masum insanların uçaklardan ve her türlü tahrip gücü yüksek bombardımanlarla vefat haberlerini büyük bir üzüntü ve öfkeyle takip etmekteyiz.Terör devleti İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu zulümden, savaş suçu işlemesine, katliamlarını kadın, çocuk ayırmadan sürdürdüklerine varıncaya kadar her türlü zalimliklerini ve vahşi tutumlarını şiddetle telin ediyoruz ve kınıyoruz.Bu zulme hayır demek insani ve ahlaki bir tutum olarak tarihe not düşecektir. Yeşilyurt Belediyesi Meclisi olarak Gazze’de ki saldırıların, Mescid-i Aksa’ya yönelik şiddet ve affedilemez baskının bir an önce son bulmasını ve orada ki masum insanların yaşadıkları acı ve hüznün kalıcı çözümlerle giderilmesini önemle ifade ediyoruz. Gazze’de ki saldırılarda hayatını kaybeden Filistin’li kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da, yaptığı konuşmada,  "Acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, Filistin’de devam eden saldırılar, yaşanan can kayıpları ve çirkin hadiselerden dolayı Ramazan Bayramını içimiz buruk ve hüzünlü bir şekilde geçirdik. Terör Devleti İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’da ki kutsal mekânlarımız ve orada büyük bir direniş gösteren Filistinli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği gaddar ve çirkin saldırıları da şiddetle kınıyorum. İsrail'in işgal ederek insanlık suçu işlemeye devam ettiği Filistin topraklarındaki çirkin saldırılarında hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Rabbim bu acıların bir an önce sona ermesinde hepimizin yardımcısı olsun, Filistinli kardeşlerimizin gücü ve kuvvetini artırsın inşallah. Sonsuz merhamet sahibi Yüce Rabbimiz imtihanlarımızı hafifletsin, sıkıntılı süreçten bir an evvel kurtularak daha güzel günlerde birlikte olmamızı nasip etsin inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle başta İslam Âlemi ve aziz milletimiz olmak üzere bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramlarını tekrardan tebrik ediyorum. Bununla birlikte iki gün sonra 102’nci yılını kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan müdafaası sırasında hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz.” dedi.

DOĞANŞEHİR MECLİSİ'NDE DE KINAMA..

Öte yandan Doğanşehir ve Battalgazi belediye meclisleri, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara ve Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Doğanşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğanşehir Belediyesi Meclisi'nin, mayıs ayı olağan toplantısını meclis toplantı salonunda meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Durali Zelyurt'un başkanlığında toplanan meclisin gündemine, İsrail'in saldırganlığının kınanması teklifi de geldi.

Başkan Zelyurt, Filistin davası ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelelerini savunmak ve İsrail saldırganlığını belediye meclis üyelerinin tamamının talebi üzerine kınanması için oylamaya sundu. Mecliste İsrail'in saldırganlığının kınanması kararı oy birliği ile alındı.

Kararda, "Mübarek Ramazan-ı Şerif ayı boyunca Filistin halkına şiddetini artırarak devam ettiren, devlet terörü uygulayan kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden savunmasın Filistin halkına havada, karadan son teknoloji silahlarla saldırıp katliam yapıp zulüm uygulayan vahşi terör devleti İsrail'i kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bülten- malatyahaber.com- AA

FOTOĞRAFLAR: Sırasıyla Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir Belediye Meclisleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • atilla (2 yıl önce)
    Daha mescidi aksa hangisi bilmiyorlar, resimde ki kubbetüs sahra uyandırayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Kınama.yetmiyor Kürecik radar üssü derhal.kapatilmali ve israilin gözü kör edilmelidir Sayin Başkanlar
    0
    0
    Yanıtla