SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Şirketi Verdiği Adreste Yok!

0
Güncellendi - 2019-10-24 03:15:59
Belediye Şirketi Verdiği Adreste Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Belediyenin şirketi ilan edilen adreste yok. İş ilanı üzerine verilen adrese giden yüzlerce kişi hüsrana uğradı. Komedi bununla da kalmadı. İlanın sahibi konumundaki Battalgazi Belediyesi Aslantepe Şirketi “Yeni işçi alımı yok” ifadeleriyle şirketleri adına verilen işçi alımı ilanına sahip çıkmadı ve topu İŞKUR’a attı. İŞKUR ise; “ Belediyelerin, işçi alımı için bize başvurma yükümlülükleri yok, sadece işe aldıkları işçileri bildirmekle yükümlüler” ifadeleriyle yayınlanan ilanın işe alım ilanı olmadığını belirtti. İŞKUR’un kendi web sitesinde de yayınladığı ilanda ise “Kurum dışı kamu işçi alım ilanı” ibaresi yer alıyordu.

İŞ İLANI VAR AMA..

Battalgazi Belediyesi'nin yeni şirketlerinden olan Aslantepe A.Ş. adına 17 Ekim’de İŞKUR’un web sitesinde “Kurum dışı kamu işçi alımı ilanı” yayınlandı. 12 işçinin alınacağı belirtilen ilanda başvuru adresi olarak 'Halfettin Mahallesi Avukat Sokak Adalet İş Merkezi No2/105' gösterildi. Çok sayıda işsiz bu adrese yöneldi. Fakat verilen adreste öyle bir şirket yoktu. Esnaflardan da “İş merkezimizde o isimde bir şirket bulunmuyor.” anıtını alan işsizler hüsrana uğradı.

Verilen adreste olmayan şirket ile ilgili olarak görüşülen yetkililerden ilginç yanıtlar geldi.

Battalgazi Belediyesi yetkilileri: “Muhatap şirket yetkilileri..”

“Şirket şu an hala kuruluş aşamasında. En sağlıklı bilgiyi Genel Müdürlükten alabilirsiniz” diyerek muhatap olarak rslantepe Şirketi yetkililerini gösterdiler.

Arslantepe Şirketi Yetkilileri “Yeni işçi alımı yok..”

Şirketleri adına işçi alım ilanı yapılan Aslantepe A.Ş. yetkilileri ise; “Yeni kurulan bir şirketiz. Bizim bu ilanla ilgili bir bilgimiz yok. Yeni işçi alımı diye bir şey de yok. MORMAŞ’ta çalışan personelin bir kısmı şirketimiz bünyesinde istihdam edilecek. Hem MORMAŞ, hem de Aslantepe Battalgazi Belediyesi'nin şirketleri. MORMAŞ’ta istihdam edilen işçiler bizim şirkette istihdam edilecek. Yani yeni işçi alımı diye bir şey yok.” diyerek yayınlanan işçi alım ilanından bilgilerinin olmadığını savundular.

İŞKUR yetkilileri:

Belediyelerin, kamu kurumu statüsünde olmadığını belirten İŞKUR yetkilileri “ Belediyeler kamu kurumları gibi bizden işçi talep etmezler. Yalnız aldıkları işçileri bize bildirmekle yükümlüler. Web sitemizde yayınlanan ilanda Ankara’daki Genel Müdürlük tarafından yayınlanan ilandır.” savunmasını yaptılar.

Başvuruların 17-22 Ekim tarihleri arasında Halfettin Mahallesi Avukat Sokak Adalet İş Merkezi No2/101 olarak adresinde bulunan Malatya Arslantepe Tem. Tic. Ltd. Şti.'ne yapılacağı belirtilen “Kurum dışı kamu işçi alım ilanı” ile 6 form listede; 2 beden işçisi, 1 fotoğrafçı-kameraman, 1 iş makinesi operatörü, 1 İnş. Mühendisi, 4 Beden Eğitimi Öğretmeni ve 3 büro işçisi olmak üzere toplam 12 işçini alınacağı duyurulmuştu.

malatyahaber.com- malatyayorum.com

GÖRSELLER: Şirketin personel alımına ilişkin kamuilanlari.com sitesinde yayınlanan fotoğraf ve yapılan ilana ilişkin bilgileri içeren kupürler (https://www.kamuilanlari.com/iskur-is-ilanlari/malatya-battalgazi-belediyesi-iskur-araciligi-ile-22-ekime-kadar-h15728.html uzantılı siteden alınmıştır)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ALİM (4 yıl önce)
    SAYIN GÜDER SÖZ VERMİŞTİR CIKARILAN ELAMANLARI GERİ ALACAĞINADAİR YIKILAN UMUTLARI KIRILAN KALPLERİ ONARMASINI İSTİYORUZ SAYIN BAŞKANDAN
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet öztürk (4 yıl önce)
    Bizzat ben kendim iş başvuru için gittim hayali bir şirket ilanın üzerinde sabit tlf numarası ve mail adresi var aradım Battalgazi Çınar restaurant müdürü Oğuzhan beymiş ilgilenen ama çalışanlar da ne hikmetse ne. İlandan nede müdürün nerede olduğunu bilmiyorlar zaten ilanda herşey belli adres farklı ama alınacak kişiler belirlenmiş aranan nitelilkerden Sayın Osman Güder Başkanım Sizze zahmet ilgilenin Battalgazi belediyesinin ismi geçiyor iyi geceler.
    0
    0
    Yanıtla
  • trumputin (4 yıl önce)
    Veli Ağbaba nın bu durumu yargıya taşımasını bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymen44 (4 yıl önce)
    Iskur da masa altında formlar dolduğu için referansların adını vermek saçma olur.ilanlarin hepside formalite kişiye göre ilan çıkartıyorlar. Birebir şahit oldum iskurda ben soruyorum belediye is ilanını yok öyle bir ilan diyor.arkamdan başka bir bayan geldi beni falanca gönderdi aynı ilanı söyledi hemen form uzattılar.esim ıssız ben ıssız zehir zıkkım olsun hakkımızı yiyenlerin
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedimyan (4 yıl önce)
    Şimdi buna kim ne diyecek Malatyahaber bu konunun üstüne gidecek mi.İlan var başvuranlarda var bunlar kim ben şahidim başvuranlara peki ne olacak Akibetleri.Sistem kendi kendine mi böyle bir talepte bulundu...Özetle sorumlu yada sorumlular sorumsuzluğa ne diyecekler...Siyasilerimiz bu konu hakkında bakalım ne tepki verecekler.Takipçisiyim...
    0
    0
    Yanıtla
  • M. K (4 yıl önce)
    Bütün bit personeli arslantepe şirketine geçti zaten öyle biliniyor. böyle bir alım vardır sadecee yayınlamak zorunda oldukları için yayınladılar. Herkezin topu birbirine atması da çok komik. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (4 yıl önce)
    seçimdede oy alırlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşir (4 yıl önce)
    Benden söylemesi, Selahattin GÜRKAN'ın temiz bıraktığı Battalgazi Belediyesi, Osman GÜDER ve ekibi tarafından ne hale gelecek hep birlikte göreceğiz !
    0
    0
    Yanıtla
  • HE HE tertemiz 112 milyon borç ve son 1 yılın seçim sonrasına bekletilen ödemeleri :)
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Zaten ihtyiaç duyulan alımlar yapılmıştır. Kimseye haber vermelerine gerek yoktur. İlan da yanlışlıkla hasbelkader yayınlanmış. Şimdiğe kadar hiç bir belediyenin ilanı vererek personel aldığı görülmüş şeymi dir. Zaten önce işe alınacaklar belirlenir, sonra işe alınır. Kimse ne duyar ne işitir.
    0
    0
    Yanıtla