SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İlk Sıra Belediye Şirketinin!.

0
Güncellendi - 2016-07-12 03:14:44
Malatya'da İlk Sıra Belediye Şirketinin!.
A- A+ PAYLAŞ

  • SGK, kuruma prim borcu olan ve kamuoyunda "Prim Yüzsüzleri" diye de adlandırılan işverenleri açıkladı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kuruma 150 bin TL veya daha üzerinde prim borcu bulunan işverenlerin ismini açıkladı.  Türkiye genelinde 19 bin 827 işverenin yer aldığı prim borçlusu mükellef tablosuna göre, Malatya’da SGK’ya en yüksek prim borcu olan kurumun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ulaşım hizmetlerini yürüten MOTAŞ A.Ş olduğu belirtildi.

SGK, her yıl “Kuruma,150.000 TL ve Üzerinde Sigorta Prim Aslı Borcu Bulunan İşverenleri” listesini açıklıyor.  İşverenlerin uzun suredir ödemediği prim borçlarının ödenmesini hedefleyen ve faizlerin eklenmediği SGK’nın prim borçluları listesine göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sermaye artırımı yolu ile sık sık kaynak artırımı yapılan, buna rağmen her yıl zarar beyan eden, bu zarar beyanı ise 2014 yılı Sayıştay denetçilerinin raporu ile tescillenen (2014 yılı zararı 13.5 milyon TL zarar) MOTAŞ A.Ş’nin SGK’ya da yüklü miktarda prim borcu bulunuyor.

Dünyada modern teknolojileri kullanan nitelikli ulaşım türleri arasında yer almayan, deyim yerindeyse son kullanma tarihi yıllar önce geçmiş troleybüs  (Malatya Belediyesi’nin koyduğu isimle trambüs) projesinin yanı sıra geçtiğimiz yıllarda  ‘Akıllı Kart’taki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen MOTAŞ’ın  SGK’ya olan ödenmemiş prim miktarının 5 milyon 344 bin TL’ye yükseldiği görülüyor. En son geçtiğimiz Ocak ayındaki meclis kararıyla 42 milyon olan sermayesi 47 milyon TL’ye çıkartılan MOTAŞ, 19 bin 827 işverenin yer aldığı listede en yüksek borç sıralamasında 202. sırada yer alıyor.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü de borçlu

SGK prim borcu listesine göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ihale hizmetlerini yürüten Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı da 893 bin 197 TL borçlu görünüyor. Buna göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluş ve birimlerin toplam borcu 6 milyon 237 bin liraya ulaşıyor.

Kamu kurumlarının yanı sıra özel sektörde faaliyet gösteren işverenler de yer aldığı SGK’nin prim borçluları listesinde, Hekimhan ve Kuluncak belediyeleri de bulunuyor. Hekimhan Belediyesi’nin 1 milyon 635 bin TL, Kuluncak Belediyesi’nin ise 354 bin TL prim borcu gözüküyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

motaş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ahmet (7 yıl önce)
    Malatya'da ulaşım ÇOĞU yerden Pahalı büyük sehirlerden bile yinede zarar edyosa bunda bi işler var zaten bi ara yolsuzluğu açıklmşlardı ama bizim millet saf ses çıkarmzsan oyle olur işte
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDULLAH YILMAZ (7 yıl önce)
    MALATYALI ÇOK KALİTE YÖNETİCİLER VARKEN.LİYAKATSIZ VE EHLİYETSİZ İNSANLARA GÖREV VERİLİRSE BÖYLE OLUR.İstanbulda 40 km.yere gittim. minibüs 2 tl aldı.MOTAŞ 1 KM. 1,80 KRŞ ALIYOR.BUNA RAĞMEN ZARAR EDİYOR.bu işte başka bir şey var.Herkes düşünsün bakalım.YANDAŞ OLSUN ÇAMURDAN OLSUN.Felsefesi yanlış anlayın AKP liler...
    0
    0
    Yanıtla
  • muhasebeci (7 yıl önce)
    MOTAŞ ın zarar etmesi kurumlara borçlu olması yönetim tarzını belirler. Bence Motaş eski yöneticilerinden danışmanlık hizmeti alsınlar. Hatırlıyorum, Çerçi döneminde de zarar ediyordu. Sonra Ak parti ile gelen yönetim kadrosu Motaş ı zarardan kara geçirdi. Yine kendi sermayesi ile çok sayıda otobüsler aldı. Yeni atılımlar yaptı. Ama zarar açıklamadı,,,vede hiç bir kuruma borcu yoktu. Ne oldu da son 5-6 yıldır bu zarar neden..Bedeva pasolar felan değil çünkü onlar eskidende vardı..Gerekçeler suni...Başkada birşey demiyorum. Yıl yıl inceleyin kuruluştan bu güne herkes payını alsın. Karnelerini de ....
    0
    0
    Yanıtla
  • memet (7 yıl önce)
    ben asgari ücretli çalışıyorum 1.80 verirken otobüse binenlerin yüzde 85 ücretsiz kart basıyor kimsede ses yok su faturalarına 1 tl ücret alıyorlar sorma ver parası millletin sesi çıkmıyor.. sonuns kadar malatya büyükşehir belediyesinin arkasındayız yolmaya devam................
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    MİLLETİN PARALARINI MOTAŞ A AKTARIYORLAR , MOTAŞTAN DA BU PARALAR KİME AKTARALIYOR ? ? ? UYU TÜRKİYEM UYU SAKIN HAAAA UYANMA ..........
    0
    0
    Yanıtla
  • macit (7 yıl önce)
    iş ehliyet ve liyakat sahibine verilmezse, birilerinin dayattığı, ahbap-çavuş ilişkisiyle belediye başkanı seçilir ve belediye yönetilirse olacağı budur. söylentilere göre sadece motaş değil, fuarcılık ve kültür aş'de batık. eğer büyükşehirde daire başkanları söylendiği gibi belediyenin parasıyla lüks hayat yaşıyorsa bunların yatacak yeri yok. suyun başkentinde suya %300 zam yapılıyorsa, ulaşımda minibüsler belediye otobüslerinden daha ucuzsa, suyla ve yeşille anılan güzel şehir betona dönüştürülüyorsa sadece belediye değil, oy verenlerde büyük vebalde. neye layıksak öyle yönetiliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    Belediyenin ve İştirak Maskinin uçan kuşa borcu var kiralık araçları hipotek gösterip kredi çekecek kadar da düşmüşler bu milletin parasını har vurup harman savuran bu zihniyetlere hesabını Rabbim elbet soracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • rabbim tabiki soracak ama malatyada uyanması lazım ALLAH TEALA ne diyor neye layıksanız onu veririrm..... demekki bu halk buna layıkkk
    0
    0
    Yanıtla