SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin Şefkat Eli: Geçici Hayvan Barınağı

0
Güncellendi - 2021-05-28 02:28:11
Belediyenin Şefkat Eli: Geçici Hayvan Barınağı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya, belki de Türkiye’nin en modern geçici hayvan barınağına ev sahipliği yapıyor olmanın ayrıcalığını yaşarken, evcil hayvan ve sokak hayvanlarına verilen hizmetler, bu hayvanların sağlık ve mutluluğunu yanı sıra, “İyi bir geçici bakım evi nasıl olmaldır?” sorusuna da cevap veren bir hizmet pratiği sunuyor.

Yeniköy mevkiinde, 128 dönüm büyüklükteki bir arazi üzerine kurulan ve 2018 yılında hizmet vermeye başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı’nda; başta kedi ve köpek olmak üzere, çok sayıdaki hayvanın bakımı, tedavisi ve kısırlaştırması yapıldıktan sonra, kalıcı mekânlarına kavuşturulmak üzere sahiplendirme işlemi yapılıyor.

13 ilçeye, yüksek standartlarda hizmet sunuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal ve Hayvansal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren ve Veteriner Hekim Sadık Özelçi yönetimindeki Geçici Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı, sadece Malatya kent merkezine değil, kent merkezinin yanı sıra Malatya’nın tüm ilçelerine yönelik olarak da faaliyet ve çalışmalarını yürütüyor.

Hayvanları Koruma Kanunu’nundaki, “Hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak” amacına odaklanan Malatya Büyükşehir Belediyesi - Geçici Hayvan Bakımevi, veteriner hekimler, sağlık veteriner teknisyenleri ve bakıcılardan oluşan kadrosuyla, yüksek standartta hizmet üretiyor.

Sahipsiz kedi ve köpekleri sahiplendiriyorlar

Kedi ya da köpek - evcil hayvan sahiplenmek isteyenler için sahiplendirme faaliyeti yürüterek, bu hayvanların sokaklarda sahipsiz, bakımsız ve aç kalmalarını da önleyen bir işlev üstlenen Malatya Büyükşehir Belediyesi - Geçici Hayvan Bakımevi, sağlık durumu uygun olan erkek ve dişi köpeklerin kısırlaştırılması, bunların küpelenerek kayıt altına alınması işlemlerini de yapıyor.

Yaralı sahipsiz hayvanlar ameliyat ediliyor

Kuduz ve parazit aşıları yapılan kedi ve köpeklerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için sağlık takip programı uygulayan Malatya Büyükşehir Belediyesi - Geçici Hayvan Bakımevi, çeşitli nedenlerle yaralanan, ortopedik travma geçiren kedi, köpek ve diğer evcil hayvanların da ameliyat edilmesini sağlayan bir hayvan sağlığı teknolojisi donanımına sahip bulunuyor.

Alttan ısıtmalı, hijyenik barınaklarda misafir ediliyorlar

Ameliyathanesindeki modern teknolojik altyapısı ile bir hayvan hastanesi niteliğinde olan Malatya Büyükşehir Belediyesi - Geçici Hayvan Bakımevi, sahipsiz kedi ve köpekleri, bakımevinde kaldıkları sürede, alttan ısıtmalı sistemle donatılan ve son derece hijyenik bir ortamda misafir ediyor, beslenmesini sağlıyor.

Mevzuat gereği sahipli hayvanlara işlem yapılamıyor

Geçici Hayvan Bakımevi’nde yasal mevzuat gereği sahipli hayvanlar ile ilgili işlem yapılamıyor.

Türkiye’de hayvan barınaklarının çoğu toplama kampı görünümünde iken..

Türkiye’de hayvan barınaklarının çoğunun toplama kampı görünümünde ve hizmet standartlarının olmadığı bir ortamda, Malatya Büyükşehir Belediyesi - Geçici Hayvan Bakımevi’nin verdiği nitelikli bakım, sağlık ve beslenme hizmetine ilişkin bilgi veren Geçici Hayvan Bakımevi sorumlusu Veteriner Hekim Sadık Özelçi hizmet anlayışını anlatırken şunları söyledi:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösteren ve bu hakları korumayı ilke edinen bir anlayışla çalışıyoruz. Bu anlamda, Geçici Hayvan Bakımevimiz’de başta sahipsiz kedi ve köpekler olmak üzere, diğer sahipsiz evcil hayvanlara son derece kaliteli bir hizmet sunuyoruz. Tabii bu işi yapmak için, sadece mesleki profesyonellik yetmez. Hayvan bakımı, hayvan sağlığı mesleki profesyonelliğin yanında hayvan sevgisini içselleştirmiş bir ekip tarafından yürütülüyor burada. Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan, buradaki hizmetlerimiz için her tür desteği veriyor; zaman zaman burayı ziyaret ederek, Malatya’da hayvan haklarının korunması konusundaki hassasiyetinin hayata geçirilmesi için de kurumumuzun tüm ihtiyaçları için gereken talimatları vermektedir. Bu mekan sadece, sahipsiz hayvanların geçici bakımını yapılması ve sağlığına kavuşturulması için değil aynı zamanda buraya bir şekilde yaralı ya da sağlıklı biçimde getirilen diğer hayvanların da dopal yaşam alanlarına kavuşturulması için de hizmet vermektedir”.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Zaviye mah teyfiktemelli cad erciş sok görücü ap karşısi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Mahallemizde apartman çatısinda bir haftadir küçuk bir kedi mahsur inemiyo itfaye geldi indiremedi hayvan devamli bağiriyor lütfen ilgilenin
    0
    0
    Yanıtla
  • BERKUTAY (2 yıl önce)
    Bulunduğum bölgede birçok sokak hayvanı var elimizden geldiğince ilgilenmeye çalışıyoruz ama bi noktadan sonrasında malesef yetersiz kalıyoruz Sadık abi ve ekibi gerçekten çok ilgi ve alakalılar gerek kaza olsun gerek sahipsiz yavrular olsun gerçek bir hayvanseverler ve tesislerine gittiğimde ise heryer düzenli ve tertemizdi burdan Sadık beye ve ekibine çok teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok güzel uygulama ama ben tanıyorum Gündüzbeyde halen dolu o kanal altında kanal yanları da bir gün belediye görüp götürsede. yazık zahiplerini arar gibi kanal kenarına oturmuşlar. gelene geçene bakıyorlar. acaba bu zahıbim mi diye. Sizde o kanal kenarlarındakilere gelin bakın emi
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok güzel bir uygulama gündüzbeyde de çok var dere kenarı dolu oturmuşlar gelene geçene bakıyorlar acaba sahibim mi değil mi diye sanki kaybolmuşlar siz yardımcı olurmusunuz onlarada bir bakınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kürşat (2 yıl önce)
    Bir Ahmet Çakır eseri daha. Birçok hizmeti şehrimize kazandıran ve malatyamızı baştan aşağıya değiştiren Çakır başkana teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)Kürşat isimli kullanıcı yorumuna
    Kasasında nakit para ile devraldığı belediyeyi teslim ettiğinde borcun ne kadar olduğu bir ara sesli dile getirilse de Selahattin başkan " neyse " demesi üzerine halen netleşememiştir. Kernek meydanına yaptığı şaheser dillere destan. F.Kayahan da ki su akmayan kanalı ( doğrulanamamakla birlikte PARİS de ödül almış ) Yanındaki kaldırımda ise Akçadağ atlı spor kulübü at koşturacak kadar geniş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıllı konuşan (2 yıl önce)KöyünDelisi isimli kullanıcı yorumuna
    Ooo belediyenin paralı trolleri Çakır ile alakalı olumlu yorum olunca hemen piyasaya çıkıyorlar, adamın yaptığı hizmetler ile gününüzü kurtarıyorsunuz, teşekkür edin. Selo Başkan aleyhine konuştuğun yorum yaptırdığın kendi partinizden! Gerçi senin partin hangisi belli değil!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Merak (2 yıl önce)
    Haber fotoğrafı bile bir sürü yavru hayvan dolu nerde kısırlaştırma Her yer başı boş köpek kaynıyor Akşamları havlama sesinden yatamıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    Tesis çok güzel ama başı boş köpekler sokaklarda Bostan başı İncirli sokakta oturuyorum başı boş köpeklerin korkusunda çocuklar dışarı çıkamıyor. Belediye topluyor bakıyorsunuz iki gün sonra aynı köpekler yine orada
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Yeni hastanenin bahçesinde bir sürü başı boş köpek var, kadın ve çocuklara saldırıyorlar. Belediyeye söylenmiş fakat belediye kısırlaştırıp geri bırakıyoruz demişler. Yav bu köpekler insanları TACİZ etmiyorlar ki, ISIRIYORLAR... Neden geri bırakıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Aykut (2 yıl önce)
    Çilesiz'de yeni açılan parkta başıboş köpekleri de buraya götürseler memnun olacağız. Özellikle akşamları insanlara saldırıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdengeçti (2 yıl önce)Aykut isimli kullanıcı yorumuna
    Yaklaşık 2 ay önce yaralı bir sokak kedisi götürdüm kabul etmediler. Alet ekipman yok dediler
    0
    0
    Yanıtla
  • bu konuda ciddimisiniz gercekten
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serpil (2 yıl önce)
    Böylesine güzel bir tesisi Malatyamıza kazandıran Ahmet Çakır'a teşekkür ediyoruz. Gerçekten harika bir tesis.
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)Serpil isimli kullanıcı yorumuna
    Haberi olmamıştır. Şimdi orayı yıkar. Bol bol elektrik direği diker. İçinden su geçmeyen kanallar yapar. Beton doldurur. Eğer ağaç varsa keser. Bu iş için dünyanın parasını harcar. Sonra da BAKAN yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla