SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediyenin Tarihçileri'nden Uğurluel Tutuklandı

0
Güncellendi - 2018-12-12 04:30:01
'Belediyenin Tarihçileri'nden Uğurluel Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin medya yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

FETÖ/PDY'ye ait Erzincan'da yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'daki evinde gözaltına alınan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, soruşturmanın yürütüldüğü Erzincan'a getirildi. Burada Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Uğurluel, ifadesi için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne sevk edildi. Uğurluel, daha sonra ise Erzincan Adliyesine sevk edildi.

FETÖ üyesi olmak suçundan hakkında açılan davada hakim karşısına çıkan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, mahkemece tutuklandı. Adliye çıkışında basın mensuplarının “FETÖ toplantılarına katıldınız mı ?” sorusuna “Hepsi yalan” cevabını veren Uğurluel, “Neden gözaltına alındınız ?” sorusu üzerine ise “Kudüs kitabını yazdığım için” dedi.

BELEDİYELERİN TARİHÇİLERİ!..

'Tarihçi' kimlikleriyle, 2014 ve 2017 yılları arasında o dönem Ahmet Çakır'ın başkanlığındaki Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hacı Uğur Polat'ın başkanlığındaki Yeşilyurt Belediyesi'nin organizasyonlarında Malatya'da program yaptırılan isimlerden biri Talha Uğurluel bir diğeri de Mustafa Armağan'dı.

Talha Uğurluel, Darende'de 2016 Ocak ayında düzenlenen konferansa Darende Kaymakamlığı'nın davetlisi olarak katılırken, 2016 Şubat ayında Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kaymakamlığı tarafından tarafından düzenlenen "Yeşilyurt Kitap Yurdu" projesi kapsamında düzenlenen 'Muhteşem Yüzyıl' etkinliğinde konuşmuştu. Yeşilyurt'un düzenlediği, Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansı protokoldan dönemin Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Darende Kaymakamı Ali Türk, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da izlemişlerdi. Bu isimlerden Vali Yardımcısı Dağdeviren, kaymakamlar Babahanoğlu ve Türk FETÖ ile ilişkili oldukları iddiasıyla, 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar nedeniyle görevlerinden ihraç edilmişler, bu örgütle ilgili suçlamalar kapsamında yargılanmaya başlanmışlardı.

Yine Milli Mücadele, İstiklal Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına ilişkin 'çirkin ve asılsız' iddialarıyla belli bir çevrede gündem olan Armağan'ın da bir dönem FETÖ ile bağlantı iddiaları gündeme gelmişti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 17- 25 Aralık kumpasından sonra da FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'nde yazılarını sürdüren sözde tarihçi Mustafa Armağan'ın en son Mayıs 2017'deki Kitap Fuarı için Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya'ya davet edilmesine "Fetullah'ın tarihçisinin Malatya'da ne işi var?" diye tepki göstermiş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle, Mayıs 2017'de aşağıdaki soru önergesini vermişti:

"Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı katkılarıyla, Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına organize edilen 6. Anadolu Kitap Fuarı’na, Mustafa Armağan adlı tarihçi olduğunu iddia eden ve devamlı Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, manevi kızı Afet İnan’a ve Kurtuluş Savaşı gazisi 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ye hakaretler eden bir şahıs davet edilmiş ve kitaplarını imzalamıştır.

Bu çerçeveden hareketle; söz konusu şahsın Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye yaptığı hakaretler hem Valilik hem de Bakanlığınız tarafından kabul edilmekte midir? İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ye her türlü hakareti eden bu şahsın, İnönü’nün memleketi Malatya’ya davet edilerek konuk edilmesi Malatyalılara hakaret değil midir? Kurtuluş Savaşı gazilerimize ve kurucu liderlerimize ağza alınmayacak hakaretler eden bu şahsın fuara katılım masrafları Valilik ya da Büyükşehir Belediyesi tarafından mı karşılanmıştır? Bu şahıs için ne kadar masraf edilmiştir?  Söz konusu şahsın Mustafa Kemal Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye hakaretlerini Malatya’da sürdürmesi için Bakanlığınızın bir talimatı var mıdır?”

Erzincan, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    kim güçlüyse onun yanında olan tiplerden.geçmişte ne övgüler dizer adeta yalardı.şimdi ne sövgüler yapıyordu.bunları tv izleyen herkes gördü.maceracıda bununla aynı yolun yolcusu idi .pazarlamacı oldular.şimdi kendilerini kurtarmak için kim bilir neler söyleyecekler.esas sorun toplumumuzda ,sorun bunların hak ettiklerinden çok değere mazhar olmalarıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Doğan (5 yıl önce)
    Bu tipleri çağıranlar, ona para aktaranlar ne olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • cehennemdebuzsatanadam (5 yıl önce)
    Belediyenin tarihçisi nasıl ya.. Zamanında herkes bunlarla beraberdi. Bugün işler değişince böyle oldu. Başlık hoş değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru bir başkık. Sadece Malatya değil, birçok belediye bu ve bunun gibilerini çağırıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Harika bir yazı. İbretlik bir yazı. Seçim yaklaşınca operasyon. Yoksa yok. Üniversiteler operasyonu nerede. 7 milyon genç halen zehirleniyor beyler. 250 bin oldu 150 bin buharlaştı 100 bin sonuç vahim. Suçluya cezası verilmezse sonuç vahim olur. Rabbim sonumuzu hayır etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)
    Yaaaaaaaaaaaaaa. . . ! ! !
    0
    0
    Yanıtla