SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belki de Hayatımda İlk Defa Gazetecilik Yaptım"

0
Güncellendi - 2021-05-22 22:48:41
A- A+ PAYLAŞ

AİLESİNDE FETÖ BAĞLANTILI KİŞİLER İDDİASI.. İki bakanın bulunduğu bir toplantıda, Bakanlara, 'gazetecilikte muhatabına soru sorma yöntem ve meslek ilkelerinin dışında bir tutumla', İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suçlayıcı ve itham edici bir soru soran ve işine son verilen Anadolu Ajansı Muhabiri Musab Turan'ın ailesinde önemli FETÖ / PDY bağlantıları olduğu bildirildi.

İHA'nın servis ettiği habere göre, sorduğu ve kasıtlı olduğu ileri sürülen soru ile Türkiye gündemine giren Malatyalı AA Muhabiri Musab Turan'ın kardeşi T. T.'nin, Elazığ'da polis memuru olarak görev yaparken, FETÖ bağlantısı nedeniyle, 2018 yılında KHK ile görevinden ihraç edildiği öğrenildi.

Polis kardeşi, askeri sınavlara hazırlanan evlerde "FETÖ Ev Abiliği yapmış"

Musab Turan'ın kardeşi T.T.'ın, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Elazığ'da görev yaparken polislikten ihraç edilmesinden sonra, hakkında ayrıca Elazığ Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan dava açıldığı öğrenildi.

Hakkındaki davası süren T. T.'nin, ayrıca Mersin, İstanbul ve Tekirdağ'da yürütülen FETÖ/PDY'e soruşturmalarında da askeri sınavlara hazırlanan kaldığı örgütün evlerinde "Ev abisi" olduğu tespit edildi.

Kız kardeşi ve eniştesinde FETÖ bağlantısı

Öteyandan tüm dikkatleri üzerine çeken AA'dan atılan Musap Turan'ın kız kardeşi B.U. ile eniştesi V.U'nun da terör örgütü FETÖ ile bağlantılarının tespit edildiği ileri sürüldü. Kız kardeş B.U'nun 2018 yılında örgütten maddi destekle ilgili konular içerisinde yer aldığı, kocası V.U'nunda hem "ByLock" kullanıcısı olduğu hem de polislikten ihraç edildiği bildirildi.

Babasından FETÖ liderine övgü tweeti

Bu arada, Musab Turan'ın babası Ali Seydi Turan'ıücn da FETÖ lideri Fethullah Gülen'e ilişkin 2013 yılında övücü tweet attığı da kaydedildi.

İşten atılan AA Muhabiri Musab Turan: Sorduğum sorular için pişman değilim

Bu arada, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'liye, sorduğu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden hükümeti yıpratma amacı güttüğü öne sürülen, Malatyalı gazeteci - eski AA Muhabiri Musab Turan, sorduğu sorudan pişman olmadığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan eski AA Muhabiri Musab Turan, Bakanlara sorduğu soruya ilişkin videonun yayınlanmasından sonra yaşanan tepkiler üzerine kardeşinin kendisini aradığını ve "Seni bu iş yapmak için birileri mi telkin etti?" diye sorduğunu belirterek, "Kardeşim bile böyle düşünüyorsa herkes hakkımda kim bilir neler düşünüyor. Sizi temin ederim ki ne fetöyle ne de başka bir yapılanmayla hiçbir ilgim yok. Bir gazeteci olarak gündemde olan bunca iddia varken herkesin devletten bir açıklama beklediğini gördüm" dedi.

 "Belki de hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım"

Devleti o basın açıklamasında iki Bakan düzeyinde karşımda görünce de tüm vatandaşların merak ettiği soruları sorduğunu vurgulayan Musab Turan, "Bu açıklamaların ajanslara kalsa yayımlanmayacağını düşündüğümden Instagram'da canlı yayın yaptım ve merak içindeki herkesin cevapları duymasın' sağladım. Şucu bucu değilim ben. Kısır döngülerden yorulan, ülkede gelecek göremeyen gençlerin hislerine tercüman olmak pahasına, belki de hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım. Soruları sorduğum için asla pişman değilim" ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Gazatecilik değil senin ki senin Malatyalı olmandan da utanç duyuyorum mensubu olduğun güruhlar için Türkiye Cumhuriyeti bakanına saygısızlık yapamazsın ve hakkettiğini aldığını düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • nihat (2 yıl önce)
    malatyahaber haber sitesini Malatya'dan haberdar olmak için okuyorum. Tetikçi birilerinin propagandasını okumak hiç yakışık değil. Umarım yorumumu yayınlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (2 yıl önce)
    Bu saate kadar aklın neredeydi "Gazeteci" arkadaş , bu saate kadar namı hesabına ödenen maaşı alırken neydinde şimdi birden "Gazeteci" oldun? Devran döner, gemiyi ilk terkedenler bu devranın adamları olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Kışkırtıcılar devrede. seçimle iş başına gelmiş hükümeti yıpratmak üzere Amerika, AB,. BAE ve yerli işbirlikçileri bütün güçleri ile çalışıyorlar. Bazı saf vatandaşlarımız da bilerek veya bilmeyerek buna alet oluyor. Babanın suçu yok, muhabir de dolduruşa gelmiş. Fetö Türkiyede istikbalini kaybetti, tabii ki boş durmayacak. Allah bunların şerlerinden korusun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübekli (2 yıl önce)
    Çakma Kahraman! Şimdide gazeteci mi oldun? 10 yıl yaladın, yuttun, yutturdun demek. Bir yerde itiraf etiyorsun. 10 yılın maaşını ve cukkalarını bu millete geri iade et o zaman. Bir daha da gazeteciliği ağzına alma. Sağdan ve soldan ne kadar cukkacı gazeteci var ise köküne kibrit suyu. Türkiye'nin gerçekten çivisi çıktı. Sorunun tarzı ne olduğunu belli ediyor. Önceden hazırlanmış, kurgulanmış. Görev yerine getirildi nasıl olsa. Devletin kılcal damarlarına kadar her örgüt, cemaat, çete vs. var. Gerçek olan bu. Allah gerçekten dürüst, namuslu, gerçek müslüman ve gerçek vatanseverleri korusun. ayrıca tee Venezuela'ya maske dağıtmaya giden (Kaç maske ve kit gitti o da belli değil) hayırseverleri de takdir edin biraz. Yalaka medya nasıl oldu da haber yapmadı bu hayırseverliği duyurmak lazım idi.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Son 20 gündür Türkiye gündemini işgal eden Sedat Peker açıklamalarına Hükümet kanadında hiç açıklama gelmedi. Muhalefetin sorularına cevap vermek adetleri olmadığı için; Kendi içlerinde biri olan Sultanbeyli Akp Gençlik teşkilatının kurucu başkanı olan Musap Doğan merakını gidermek için iki bakana bu soruları sormuş .
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (2 yıl önce)
    Tek yol secim. Kutuplastirdiginiz yetti. Millete ocu bucu dediginiz yetti. Vatan haini demeniz yetti. Bu yüzden seçim ile geldiniz seçim ile gideceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • YıKaMaCı (2 yıl önce)
    He he romayıda bunun ailesi yakmıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan (2 yıl önce)
    Musab Turan'ın sorduğu sorunun gazetecilik ile yakından uzaktan alakası yoktur. Tamamen provakatif bir sorudur. Bununla birlikte suçun sahsiliği ilkesi hem beşeri hem de ilahi hukukun en temel ve vazgeçilmez ilkelerimizden biridir. Hz. Nuh çocuğundan dolayı, Hz. İbrahim babasından dolayı, Hz. Lût hanımından dolayı, Hz. Asiye eşi Firavundan dolayı, Hz. Yusuf kardeşlerinden dolayı suçlanabilir mi? Sözde muhabirin babası Aliseydi Turan'ın, oğlunun bu menfur ve müessif tavrından dolayı suçlanması insaf ve vicdana sığmaz. Kendisi gencliğinden beri Erbakan Hocanın çizgisinde gayret sarfeden bir arkadaşımızdır. FETÖ ile uzaktan yakından bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. 2013 yılında atılan (attığı iddia edilen) bir sosyal medya mesajı üzerinden linçe kalkışmak da etik değildir. Bugünün sartları ve psikolojisiyle kalkıp 2013 yılındaki bir mesajı değerlendirmek de hakkaniyetli olmaz. Milat 17-25 Aralık olmalıdır. FETÖ nün bir terör örgütü olduğu aşikar oldukdan sonra destekleyici mahiyette bir mesajı, beyanı varsa hukuk cercevesinde hesabı sorulmalıdır. Aksi halde gercekten kul hakkına girmiş oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan 44 (2 yıl önce)Burhan isimli kullanıcı yorumuna
    Canım kardeşim fetönün sızmadığı delik, girmediği kılık yokki sen bunun babasınıda temize çıkarıyorsun. Babası olaydan 3 saat önce oğlunun ofisine gidip bütün eşyalarını poşete koyup gidiyor. Kamera görüntülerini izlemedin sanırım. Bu olay bir fiilin ateşi. Peker olayı, savcının korona cezaları hakkındaki videosu ve bu adamında soru sorduğu esnada telefonu açıp canlı yayınlamasını birleştirirsen fetö yine bir şeylerin peşinde. Halkı yola dökmenin peşinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli adnan (2 yıl önce)Kaplan 44 isimli kullanıcı yorumuna
    2013 de akp liler en üstünden en altına kadar cemaate methiyeler dizerken temiz oluyorda gariban adam neden hemen ocu bucu oluyormuş.hasret bitsin diyenlerin özürleri makbul sayılırken garibanlara hayat hakkı yok değil mi? Adam ne güzel haberciliğin hazzını yaşamış. Bırakın insanlar nasıl hissediyorsa öyle yaşasın.ceremesini kendisi çekecek nasıl olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • en üstünden en altına derken milyonlarca kişiyi fetöcü ettin adnan sen iyimisin
    0
    0
    Yanıtla
  • Fetöden ihraç edilenlerin sesi nasılda buradan yüksek çıkıyor... Yazık ya kendine hayrı olmayan fetöden medet bekleyenler var halen..
    0
    0
    Yanıtla