SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Ölmek İstemiyorum"

0
Güncellendi - 2021-03-09 00:00:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yönetmen ve oyunculuk yapan Defne Çoban kadınların sesi olabilmek için çektiği video sosyal medyada ilgi görüyor. Oyuncu Çoban videoda; “Ben ölmek istemiyorum. İstemiyorum. Çünkü hayallerim var. Tıpkı Özgecan Aslan gibi, Emine bulut, Şule Çet, Ceren Özdemir, Pınar Gültekin gibi.

Ve bunu sadece kendim için de istemiyorum. Dışarıya her adımına attığında öldürüleceğini düşünen kadınlar için de istiyorum. Bizim görmediğimiz duymadığımız bilmediğimiz çoğu zaman görmezden geldiğimiz kadınlar için. Katledilen kadınlar için ve annesi gözünün önünde öldürülen çocuklar için de istiyorum.

Taktığı kravatı canını aldığı kadından daha değerli gören erkeklere inat istiyorum.

Bir kadını haklı görmek için delil ama bir adamı haklı bulmak için bahane arayan adalete inat istiyorum.

Bir kerecik olsun inanılan olmak istiyorum.

Şimdi siz söyleyin benim akıl sağlığım yerinde mi değil mi?” diyerek ağlaması izleyenlerin dikkatini çekiyor.

Kendi sosyal medya hesaplarından paylaşılan video ilgi gördü. Kadın cinayeti ve şiddetin azaltılması, kadınlara destek verilmesi hedeflenen video her kesim tarafından paylaşılıyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız