SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beraat Etti, Gaybubet Evinde Yakalandı

0
Güncellendi - 2018-06-12 06:18:57
Beraat Etti, Gaybubet Evinde Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı eski Yüzbaşı, Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak ve darbeye teşebbüse yardım etmek suçlarından yargılandığı davadan  beraat ettikten mahrem 10 gün sonra müdür  yapılanmasında müdür pozisyonunda aranan 2 zanlıyla birlikte FETÖ’nün hücre evinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi gecesi yıllık izindeyken memleketi Malatya’dan yola çıkarak Konya’ya gelen 3. Ana Jet Üssü eski İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Kenan Ş., savaş harekat merkezinde darbecilerle toplantı yaptıktan sonra yakalandı.

“İngilizce kitaplarımı almak için geldim”

Kenan Ş., yargılandığı mahkemedeki savunmasında “FETÖ üyesi değilim. 15 Temmuz akşamı 21.30’da çalışma kitaplarımı almak için üsse geldim. Darbe kalkışması olunca da dışarıya çıkışlar kapatıldığı için üs içerisinde kaldım" diyerek kendisini savundu. İzindeyken üniformasını giyen ve tanık olarak mahkemede dinlenen Nöbetçi Amir Gülçin Kır’a “çağırdılar izni yarıda bırakıp geldim” diyen yüzbaşı, hakkındaki ifadelere rağmen 31 Mayıs’ta Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 31 sanıkla birlikte yargılandığı davada silahlı terör örgütüne üye olma ve darbeye teşebbüs suçlarından beraat etti.

Gaybubet evinde yakalandı

Kenan Ş. hakkında mahkemenin verdiği beraat karar tartışılırken, Konya KOM Şube Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde tespit ettikleri gaybubet evine gece baskın yaptı. Evde, FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasında müdür pozisyonunda görev yapan Mehmet Aslancan ve Mehmet Koçak ile 10 gün önce darbe teşebbüsüne yardım suçundan beraat eden eski yüzbaşı Kenan Ş. yakalandı. Mehmet Aslancan’ın üzerinden 1, Mehmet Koçak’ın üzerinde de 3 farklı sahte kimlik bulundu. Evde yapılan aramada 'FALCON' uygulaması yüklü 5 cep telefonu, 8 bin dolar, 18 bin lira para ve örgüt tarafından dağıtılan marketlere ait alışveriş kartları ele geçirildi. 3 zanlı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Yüzbaşı Kenan Ş.'in FETÖ üyelerinin yürüttüğü askeri casusluk soruşturmasının bilirkişisi olan yüzbaşı ağabeyi Cihan Ş. de 15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde “gelene ateş edin mermilerinizi boşa harcamayın” talimatı verirken polis tarafından öldürülmüştü.

Konya, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • kont (5 yıl önce)
    Yillarca her istedini alan bu akildan yoksun mahlukatlar halen yalanlarina devam ediyorlar ama iyi kanunlariz var gercek gun yuzune cikti simdi cezalarini ceksinler onca insanimizi bos yerine oldurduler bunun bir hesabi elbette olacak cezalarini ceksinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (5 yıl önce)
    Gaybubet değil fitnehanedir o. Zamanında beddua değil mübahale demişlerdi öyle birşeyler deyip, sıyırmaya devam ederler, bu dilsiz şeytanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert korkmaz (5 yıl önce)
    Bence devlet yem atmış bu akıllının sayesinde diğerlerine ulaşılmış. Çok iyi olmuş beraber yatsinlar içerde. Bir daha çıkmamak şartıyla. Bu hainlere acimak yok. Müebbet versinler hepsine.
    0
    0
    Yanıtla
  • darendeli (5 yıl önce)
    Bunların beraat ettiğine falan bakılmamalı. Devlet bunların hakkından gelmeli. Yoksa tekrar başımıza bela olacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Bunlar vazgeçmez. Allah bu Millet in yardımcı sı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Drejanlı44 (5 yıl önce)
    Asıl bunu serbest bırakan hakimleri tutuklamak lazım.
    0
    0
    Yanıtla