SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beraber İletişim Kurduğumuz Zaman Güçlüyüz"

0
Güncellendi - 2019-11-06 20:44:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) öğrencilere yönelik olarak “Yüz Yüze” konulu yönetim ve öğrencilerin bir araya geldiği sohbet etkinliği yapıldı. Aynı etkinliğin ikinci bölümünde ise Emniyet Müdürlüğünce öğrencilere terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut,  rektör yardımcıları ve fakülte dekanlarının ve idare birim yöneticilerin öğrencilerle bir araya geldiği  “Yüz Yüze” sohbet etkinliğinin ilk bölümünde üniversitedeki çalışmalar anlatılarak, öğrencilerden gelen soru ve sıkıntılar cevaplandırıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Mezun olduğunuz yer ve ilerleyebildiğiniz süreç çok önemli. Türkiye’nin neresinde olursa olsun asla şunun düşünmeyin;  ben mezun olduğumda şurada çalışacağım, orası olmazsa asla ve asla,  bir projeye yapmaktan ya da bir çalışmaya dahil olmaktan, devlet kapısı olsun da rahat edeyim mantığından çıkın bir kere. Çünkü herkes devlette çalışırsa bizim ekmeğimizi kim yapacak, bizim gıdamızı kim üretecek? Bakın Üniversitemizde Ziraat Fakültesi var. Tarım  ve tarımsal üretim şuanda dünyada çok önemli.  Şimdiden hocalarımızla beraber birlikte güzel çalışmalar yapmak zorundayız. Beraber iletişim kurduğumuz zaman güçlüyüz. Hiç kimse tek başına hiçbir şey yapamaz.” dedi.

Etkinlikte rektör yardımcıları, fakülte dekanları da yürütülen çalışmalar ve hedefler konusunda öğrencilere bilgiler aktaran sohbette bulundular.

-Emniyet Müdürlüğünden bilgilendirme semineri

Etkinliğin ikinci bölümünde ise Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in de katıldığı “El ele güvenli geleceğe" konulu seminerde öğrencilere Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi Bilgilendirme Ve Önlemek Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Etkinlikte konuşan Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, “Kaybedecek bir tane gencimiz, bir tane çocuğumuz, bir tane yavrumuz olmasın. Biz biriz beraberiz, Kürt’üyle, Türk’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle yani bu ülkede yaşayan 85 milyon aynı şeyler için kalbimiz atıyor, aynı şeylerden etkileniyoruz. Ülkenin herhangi bir yerinde bir şey olduğunda sevinebiliyoruz, üzülebiliyoruz veya bu ülkeye fayda sağlayacak bir etkileşim halinde hepimize faydası oluyor, zararlı olacak her şey hepimize zararlı oluyor. Dolayısıyla aynı gemide olduğumuz için kaybedecek bir tek gencimiz yok. Bu çalışmalarla bir kişiyi bile bu işlerden uzak tutabilirsek ne mutlu bana” diye konuştu.

-Dağdeviren’den Ziyaret

Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u da makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaretin anısına Emniyet Müdürü Dağdeviren yayınlanmış olan iki adet şiir  kitabını hediye ederken, Rektör Prof. Dr. Karabulut ise son yayınlanan kitabı olan “Doğada Hayat Var” adlı kitabını hediye etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • fuat (4 yıl önce)
    Aysun Hocanın iletişim ve medya ile etkileşimi çok güçlü, şüphesiz kazan-kazan sistemi ile burada her iki tarafta mutludur, yeni bölümler yeni istihdam demektir, merak ettiğim fiziki bina kapasitesi hemde akademik potansiyel olarak değerlendirildiğinde hergün medyada yer alacak nitelikte çıktı-ürün olarak ne var? haber değeri taşıyacak ölçüme gerek yok her konuşanı haber yapıyoruz, Üniversiteler sadece akademik işleri ile yer almalı, nasıl bir futbolcu sadece işi ile spor sayfalarında yer alıyorsa, eğitimci sadece eğitim sayfalarında yer almalı, ülke gündemini belirlememeli, çarşı pazara çıkamayan medya, salon toplantılarından, servis edilen haberlerden yani halkın gündeminden uzak, halkın kalbinden de uzak.... Yeni Türkiyenin medyası böyle, gücün ve güçlünün yanında...
    0
    0
    Yanıtla