SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Betül Hoca’nın Cenazesi Dualarla Uğurlandı

0
Güncellendi - 2021-10-19 20:31:54
Betül Hoca’nın Cenazesi Dualarla Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Tedavi görmekte olduğu Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde, dün vefat eden İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen, bugün, sabah saatlerinde, İnönü Üniversitesi Rektörlük binası önünde düzenlenen törenden sonra, toprağa verilmek üzere, dualarla memleketi Erzurum’a uğurlandı.

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen, 4 aydan bu yana tedavi gördüğü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki yaşam mücadelesini kaybetti; Betül Hoca, 18 Ekim Pazartesi akşam saatlerinde, hayata gözlerini yumdu.

Mart ayında doktora tezini savunduktan sonra, 1 Temmuz 2021 tarihinde İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın elinden akademik cübbesini giyen Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen iki çocuk annesiydi.

Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen, bir dönem Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Şube Başkanlığı görevini de yürütmüştü.

1 Temmuz'da Rektör Kızılay cübbe giydirmişti

Hukuk Fakültesi - Özel Hukuk Bölümü Milletlerarası Özel Hukuk ABD'nda öğretim üyesi olan Betül Dürgen, İnönü Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi iken Mart ayında doktora tezini savunmuş, 1 Temmuz 2021 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi olarak Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü’ne atanmış ve cübbesini Rektör Ahmet Kızılay giydirmişti.

Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen'e Ağustos ayında kanser teşhisi konulduğu ve ilik nakli yapıldığı, ve yaklaşık 3 aydan bu yana Malatya Turgut Özal Üniversitesi Onkoloji bölümünde tedavi gördüğü öğrenildi.

Rektörlükte tören düzenlendi

Yaklaşık 4 ay önce Dr. Öğr. Üyesi olarak Hukuk Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak atanan Betül Dürgen için, İnönü Üniversitesi Rektörlük binası önünde bir tören düzenlendi.

Törene, Betül Hoca’nın ailesi, yakınları, öğrencileri, İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Müftüsü Veysel Işıldar, İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nden akademik ve idari personel katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, törende yaptığı konuşmada, “Genç yaşta aramızdan ayrılan Hukuk Fakültesi hocamız Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen’e Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun. Hocamız çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi” dedi.

Betül Hoca’nın cenazesi, dualarla memleketi Erzurum’a uğurlandı

Tören’de, Malatya Müftüsü Veysel Işıldar Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra, dualar edildi ve Betül Hoca, gözyaşları arasında, toprağa verilmek üzere memleketi Erzurum’a uğurlandı.

Betül Dürgen'in, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale MYO Öğretim Görevlisi Yusuf Dürgen'in de eşi olduğu öğrenildi.

Taziye mesajları

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay: İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Betül Hoca’nın vefatı sonrasında yayınladığı taziye mesajında, “Genç yaşta aramızdan ayrılan Hukuk Fakültesi hocamız Dr. Ögr. Üyesi Betül Dürgen'e Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun”

İnönü Üniversitesi TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur: İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde vefat eden Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen7in vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda, üzüntülerini dile getirdi. Prof. Dr. Ali Beytur, başsağlığı mesajında, “Arkadaşımız, öğretim üyemiz Betül Dürgen hocamız Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” dedi.

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi: İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin web sayfasında yayınlanan mesajda, “Fakültemiz öğretim üyelerinden Betül Dürgen hocamız vefat etmiştir. Mesai arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, fakültemize ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: Betül Dürgen’in cenaze törenine katıldıktan sonra bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, üzüntüsünü dile getirdi. Gürkan, mesajında, “Öğretim Üyesi Dr. Betül Dürgen'in cenazesini İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen törenin ardından memleketi Erzurum'a uğurladık. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sabır ve başsağlığı diliyorum” sözlerine yer verdi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi: AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkçi de yayınladığı başsağlığı mesajında, Dürgen Ailesi’nin acısını paylaştı. Tüfenkçi, mesajında, “Önceki dönem Kadem Malatya İl Temsilcimiz Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen kardeşimizin vefatını büyük bir teessür ile öğrendim. Başta eşi ve çocukları olmak üzere, tüm ailesi ve sevenlerine Allah'tan sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık: AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Betül Dürgen’in vefatından dolayı derin üzüntü duyduğunu söyledi. Çalık, taziye mesajında, “Vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğim önceki dönem KADEM Malatya İl Temsilcimiz öğretim Üyesi Dr. Betül Dürgen kardeşime Allah'tan rahmet; tüm ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

KADEM Genel Merkezi: KADEM Genel Merkezi de, önceki dönem KADEM Malatya Temsilcisi olan Betül Dürgen için bir taziye mesajı yayınladı. KADEM’in taziye mesajında şöyle denildi: “KADEM Malatya İl Temsilcimiz Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen’i genç yaşta kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Başarısı, güler yüzü ve samimiyetiyle kendisini daima sevgiyle anacağımız yol arkadaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz”.

İnönü Üniversitesi Öğrencileri: İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sosyal medya hesabı inonuguncel adlı twitter hesabı da bir taziye mesajı yayınladı: “Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Betül Dürgen Hocamız bugün vefat etmiştir. Hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz”.

Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Saliha Okur Gümrükçüoğlu: “Çok değerli bir çalışma arkadaşımı, KADEM Malatya İl temsilcimiz Betül Dürgen'i gencecik yaşında kaybettik bugün. Ardında iki küçük çocuk bırakarak, ebedi âleme göçtü. Eşine, çocuklarına ve tüm KADEM ailesine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun”.

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Buğra Tahtalı: Daha 1 Temmuz’da öğretim üyesi olarak atanmış, cübbesini giymişti. Uzun çabayla elde ettiği unvanının tadını çıkartamadan çok genç yaşta aramızdan ayrılan kıymetli hocamız Betül Dürgen’e son görevimizi, bugün 08.30’da rektörlük önündeki törenle yapıp vedalaşacağız”.

Güler HAZAR, malatyahaber.com, inonu.edu.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Allah CelleCelaluhu Rahmet Etsin İnşaAllahu Teâlâ
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMAİL (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Rabbim rahmetiyle muamele etsin,mekanı cennet olsun, ailesine sabır versin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Muammer Yıldırım (2 yıl önce)
    Mekanı Cennet olsun. Ailesine sabr-ı cemil diliyorum
    0
    0
    Yanıtla