SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beylerderesi'ne Alternatif Köprü İçin Proje Hazırlanıyor"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Malatya'da ilk kez kayısı alımı yaparak üreticiye 3 dolar fiyat vermesinin üreticileri memnun ettiğini belirterek "Kayısı da zoru başardık, şimdi bunu hep birlikte sahiplenmeliyiz. Gelecek yıllar içinde bu fiyat önemlidir" dedi. Kahtalı, Beylerderesine alternatif bir köprü yapılması için proje hazırlandığını bildirdi.

"Kayısıda zoru başardık"

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, TMO'nun Malatya'da ilk kez kayısı alımı yaptığını belirterek "Kayısı alımı için önce Lisanslı Depoyu yaptık. Bunu yapınca iş kolaylaştı. TMO 3 dolar gibi bir de fiyat vererek ilk kez alıma başladı. Zoru başardık, şimdi hep birlikte sahiplenerek, gelecek yıllarda daha çok kayısı alımını sağlayarak fiyatlara denge ve istikrar getirmek istiyoruz" diye ifade etti.

"Kuzey çevre yolunda istimlak yapılacak"

Kuzey Çevre Yolunun tamamlanması için istimlak yapılmasının zorunlu olması nedeniyle Cumhurbaşkanından yardım istediklerini belirten Kahtalı, "Yolun açılması toplulaştırma ya da 18 maddeyle olmuyordu. Mutlaka istimlak yapılması gerektiğini Sayın Cumhurbaşkanımıza anlattık. Sağ olsunlar kararname çıkartarak Kuzey Çevre Yolu güzergahında istimlak yapılması için talimat verdiler. Yolun zamanında bitirilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.

Beylerderesi'ne alternatif köprü için proje

Malatya Havaalanına Terminal Binası yapılması için Ulaştırma Bakanlığının harekete geçtiğini kaydeden Kahtalı, "Yolcu kapasitesi her yıl yükselen Malatya'ya yakışır 2.5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası için çalışmalara başlandı" dedi.

Malatya ile ilgili diğer yatırımların durumu hakkında da kısaca bilgi aktaran Kahtalı, yeni adliye binası yapılması içinde Askeri Hastane alanının tahsis edildiğini hatırlattı. Kahtalı, “Battalgazi Devlet Hastanesi gelecek yıl hizmete açılacak. Yeşilyurt'taki SSK Hastanesinin yerine Millet Bahçesi yapılacak. Beylerderesine alternatif bir köprü yapılması için proje hazırlanıyor. Organize Sanayi Bölgesinin Arıtma tesisi ihtiyaca cevap verecek hale getirilmesi için 200 milyon liralık yeni bir ihale yapılıyor. Depremzedelerin evlerini kısa sürede teslim etmek için çalışmalar son sürat devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • berk (3 yıl önce)
    vaadleri boş verinde bir ekmek fiyatını 1,25 den 1,50 oldu onu düşüremediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağasarlı (3 yıl önce)
    Yapın efendim yapın. Milletle dalga geçmeye devam. Artık devletin parası deell MİLLETİN PARASI DENİZ YEMEYEN KERİZZZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alibaba 44 (3 yıl önce)
    Köprü malatyanın utanç kaynagı deveye sormuşlar Neren egri diye malaryada kapasite sorunu yaşayan siyasileri var Ve kendi adamları dışında kimseye iş yaptırmadıkları İçin yamukta olsa kimse hesap soramıyor falan siyasinin Yakını diye neyapsa görmezden geleceksiniz deniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Alibaba 44 (3 yıl önce)
    Gerçekten malatyalılar kendim dahil reis için oy verdik Malatya siyasileri sınıfta kaldılar defalarca ilave Terminal terminal yapılıyor ve bunun reklamını yapıyorla Enbaşta yapılması gereken kuzey ç yolu ne zaman Bitecek muamma beylerderesi köprüsü bence utanç Köprüsü allah muhafaza bigün göçecek düşünmesi Bile kötü geldik belediye başkanlarına bi hizmet yapmış Oda suradan bi park açıyor kocaman bi resim ben yaptım Demek için hizmet yapılıyor sanki doga üstü bi iş yapmış Heryer çınarın resimleri ile dolu parayla ödül alıp boy boy Resim paylaşıyor ben yaptım belediye yok çınarlar var yeşilyurt mehmet çınara ait
    0
    0
    Yanıtla
  • aras (3 yıl önce)
    o kadar il gezdim.her ilin bir çevre yolu vardı.ama malatya nedendir bilinmez muhtemelen çantada keklik olarak görüyorlar.nasılsa oy veriyorlar diye hep geri planda kaldı.20 sene de bitmezmi yol ya.kayseri bile kaç sene oldu çevre yolunu bitireli..Ama adamlar haksızda sayılmazlar.dolar gelmiş 8 lira sınırına Euro olmuş 9 küsür.herşeye zam.Millet aç ve işsiz.bizim malatya hala yüzde 70 oy veriyor.eskiden sorardım neden oy veriyorsunuz diye istikrar derlerdi.koalisyon yok derlerdi.şimdi koalisyonu mumla arar olduk.Resmen ekonomi 90lar Türkiye si şuan. bana göre.Allah sonumuzu hayır etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    Bu ara vaatler arttı. Göstermelik işler var. Seçim mi olacak acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Malatya'da il başkanı olman vekillik için yetiyor sayın Cumhurbaşkanım ilimiz yüzde yetmiş oy verdiği için il başkanlarını ödüllendiriyor sayın cumhurbaskanim Malatyalı size oy veriyor inanın il başkanı hiç olmasin partiniz belki yüzde yetmiş beş oy alır 4 defa havaalanı terminal binası yenilenmesi yapılan yeni sivil bir havaalanı yapılmayan ,yapılan göletlerinde su tutmayan ,4 defa Doğu garajı yapılan başka bir il varmı diyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Yandaş (3 yıl önce)
    Ne var yani köprü azıcık yamuk olmuş.. yenisini peşkeş çekeriz o da yamuk olursa bi tane daha ne de olsa para biz zavallılardan çıkıyor.. ah bu cehape köprüyü yandaşına yaptırdı başımıza bu işleri açtı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin (3 yıl önce)
    Has malatyali arkadasim sorun 100 yillik malatyali olmak bir yillik malatyali olmak degil.liyakatli olabilmek ,Bir göreve getirilebilecek yetrlilikte olmak.il baskanligi seciminin nasil kriterlere göre yapiliyor ,miletvekilleri nasil belirleniyor sanirim farkindasin!!!.Tüm türkiyede oldugu gibi miletvekillerinin cogu parmak kaldirmak icin secilip gidiyor ankaraya!!!.Sayin Kahtalida bu kriterler dogrultusunda bazi baglantilari sonucu il baskani ve miletvekili oldu.Buda malatyalinin duyarsizligi!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Mevcut, dünyanın en engebeli köprüsünü kim yapmışsa gene o yapsın belki daha engebelisini yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Şimdi aktroller zıplar hadi bu köprü meselesini de savunun alternatif var olan yolu hiç uğruna baraj yapıp kapatmanızı da savunun. %70 lerde oy aldınız Türkiye de tek yaptığınız şey köprü kavşak başka bildiğiniz bişey yok haa bide yabancılara yaptırıp 40 50 yıllığına kiraya verdiğiniz şehir hastaneleri. İşsizlik almış gitmiş üretim yok çiftçi bitti hayvancılık bitti sanayi tükenmek üzere euro dolar aldı başını gitti önüne dahi geçemiyorsunuz. Şimdi kalkıp seçim zamanı dersiniz ki biz beylerderesine köprü yaptık baraj yaptık geçin bu işleri millet ekmeğe muhtaç bitirdiniz güzel ülkeyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (3 yıl önce)
    soyadı kahtalı darende,d.şehir,yeşilyurt,arguvan değil kah-ta-lı tarif gerekmez arife
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)eskimalatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Al sana bir gaya. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan biri daha. Aşşağışeherli, bilip bilmeden sallamışsın. Kahtalı ailesi, 80 yılı aşkın süredir Malatya'da yaşıyor ve siz köyde otururken onlar şehrin kadim mahallelerinden Tekmezar yani şimdiki adıyla İstiklal Mahallesi'nin köklü ailelerinden biri. Onlar Malatya'ya geldikleri zaman, Adıyaman diye bir vilayet yoktu ve Kahta da Malatya'ya bağlıydı. Yani şimdi senin bağlı olduğun Battalgazi ilçesi neyse Kahta da o zaman oydu. Sen bilmezsin ama Hakan Kahtalı'nın da, dedesinin, babasının da nüfus cüzdanında memleketleri Malatya yazar. Sen onları, 1980'lerden sonra Özal'ın memleketine nur yağıyor propagandasıyla Malatya'ya göçenlerden zannediyorsun ama yanılıyorsun. Soyadına bakıp da ahkam kesme. Evet Kahta kökenli olabilirler, ama senden önce Malatya'ya gelip yerleşmişler. Bu memlekete, 70-80 yıl önce gelmiş ve Malatya'nın en kadim sakinlerinden olan Adıyamanlılar, Elazığlılar senden daha çok Malatyalı, kentlidir. Şu 80 sonrası göçüyle gelip de Elazığ, Adıyaman hemşericiliği yapanlarla, sonradan gelen rençberlerle eskileri karıştırma. Anladın mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz demiş ziya paşa. geçmişini boşver madem Allah yaratmış sorgulamak bize düşmez ama. ilk yorumu yazanda hani boş değil iki yıl dağları yırtarak yol yaptılar çift şerit gidiş ve geliş sesi hoş geliyor diye baraj projesine feda ettiler o zaman sayın vekilimiz neredeydi. doğunun kapısı hükmünde olan malatya sadece bir köprü ile ulaşım olurmu demediler. hastaneleri itfaiyeyi belediyeyi bir kavşağa topladılar. ciddi bir kaza veya yangında itfaiyemi ambulansmı öncelikli çıkacak zaten tıklım tıklım arabalar nasıl yol verecek. vekilimiz bunların çözümünü söylediyse paylaş bizde öğrenek sana hak verek
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin (3 yıl önce)
    Vay su malatyanin haline,NufusKökeni olarak ülkenin en cok bufusuna sahip 5 sehirinden biri.Cumhuriyet tarihinde Siyasette bürokraside hep önde bulunan üc dört sehirden biri.Son yirmi yoldir iktidara en cok oy veren ilk on sehirden biri ,gel görki son yirmi yildir Belediyecilik, miletvekilleti ve olarak vizyonu olmayan insanlarin secildigi bir sehir durumuna düstü.Son otuz yildir secilem hic bir belediye baskaninindüsünemefigi hayal edemedigi bir tramvay sistemini beyler deresinden üniversiteye baglayip sehrin ana artel trafigini rahatlatscak bir sistemi hayata geciremediler.sanirim Sümerbanki ,tekeli Ve sehrin yeni yerlesim yerlerinden rant yaratmaktan bütün sehri yesilyurta dogru kaydirip kendi taraftarlarina rant yaratmaktan zaman bulamadilar.Sehirler arasi otobüs termilai kapatisesine olmayan bir havaalanina mahküm ettiler Malatyayi.Halkda hic ders almadan ayni tip insanlari görmekten bikmiyor.Demekki bu yöneticilere laxik sehrimin insanlari !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Super yazmissin..noktayi koymussun
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Şunu deseniz önceki köprü sağlıksız yapıldı iki taraftan yapılarak gelen köprünün birleşme noktasında Aralık mesafesi olduğundan fazla idi asfalt dolgusu ile kusur kapatıldı mutlaka yenisi yapılması lazım deseniz iyi olurdu ben bir çok yeri gezdim cokda köprü gördüm hiç bir yerde iki köprü görmedim burda olan şu anki köprü sağlıksız yeni bir köprü yapılması gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Terzi fikri (3 yıl önce)
    Bakiyorum elestiren cok ve herkes hakli! Bunun türkcesi resmen ihanet ama hala % 70! Pes! Hem kiziyorsunuz soyuluyoruz aciz diye hemde habire ablaniz basta olmak üzere alkislayip alkislayip yine seciyorsuniz! Bunun türkcede karsiligi travmatik ruh hastaligi!
    0
    0
    Yanıtla
  • kime verelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin (3 yıl önce)
    Vaylar su malatyan in haline,Türkiye genelinde köken olarak en cok nufusa sahip sehirlerinden bir tanesi.Bir zamanlar devlet bürokrasinde ve siyasetinde söz sahibi olan iki üc sehirden biri.Son yirmi yildir iktidara en cok destek veren bir sehir.Gelin görünki Son yirmi senedir meclise vizyonu en düsük miletvekullerini yollayan üc bes sehirden biri.Secilen Belediye Baskanlari dahil.Beyler deresinden Üniversiteye kadar sehirin anartelinde bir tramvay yapmayi düsünmeyi beceremeyen vizyonsuz kisiler.Tek yaptiklar sey yandaslarina büyük rantlar olusturmak.(Sümerbankin yeri,tekelin yeri vc.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ddt (3 yıl önce)
    Yenisini yapin 5 yıl sonra yenisini yaptiriirsiniz.. isleri kimlere verdiginiz belli.. bari duzgun yapan müteahhitlere verin .. yada vermeyin nasilsa istediginiz zaman yine yaptirirsiniz ..bu ulkede zaten en onemli statu muteahitlerde ..kriznolurnonlar desteklenir vergi borçları silinir.. tarim ciftci hayvancılık yapan sürünsun.. Allah büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent yasar (3 yıl önce)
    Devletin malı deniz misali o köprü yetersizdi de neden yapılmasına müsaade ettiniz. Şimdi yeni köprüden siyaset yaparsınız artık
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    suanki köprü için harcadıgınız paralar çöpe gitti... liyakatsız kişilere iş yaptırdınız...halkın parasını çarçur ettiniz hakkım haram olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • gökhan (3 yıl önce)
    halk arasında en az tanınan vekil bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Hititli (3 yıl önce)
    Bu tarihi köprü, HİTİTLER ile URARTULAR arasında az hizmet vermemiş zamanında. Tarihteki yerini almasının zamanı gelmişti zaten. Yine bu köprü gibi birkaç (bin)yıl kullanılabilecek bir köprü iyi olur. HİTİTLER ve URARTULAR dönemindeki o müteahhit firmayı bulup ona yaptırırlarsa daha iyi olur tabi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Çilesiz mahallesinde Abdurrahman Gazi Sokakta dikilen ağaçlar hep böcek yapış yapış ilâçlanmaz ise kururlar yakın zamanda. Belediyenin ziraatçisi yokmu acaba gezsin tespit etsin ilaclatsin.yazik günah onlarda canli başının gücüne inaniyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif (3 yıl önce)
    Köprü yapılacak olursa , Eskimiş köprüyü kim yaptı ise ona versinler ihaleyi!!!!.....
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    üstünde tren yolu da geçmeli tren 5 km yolu kısaltır
    0
    0
    Yanıtla
  • Alibaba 44 (3 yıl önce)
    VAy sayın vekil siz varmıydınız buralarda köprü yol Ulaşım sorun bende varım diyosun yani güzel de bitane Düzgün bi hizmet yok malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • musa (3 yıl önce)
    köprü ömrünü doldurdu yeni köprü
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısın kardeşim yüz yılı geçti ekenomik ömrünbü doldurdu ablamıza bir köprü yapmak daha nasip olacak her tarafımız hizmet yağmuruna tutuldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Alternatif yol ve köprülerle daha ne kadar bu memleketi yürüteceksiniz? Kalıcı çözüm yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı hüso (3 yıl önce)
    Malatya için olması gereken köprünün yıkılıp en az 5 seçim dönemi yeni köprü yapılacak diye malzeme olarak kullanılması gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    O köprü bittikten sonra beyler deresi yolunu kapatmayın, alternatif yol yok dedik, dinlemediniz, beyler deresi yolunu kapattınız, hava alanına ek yerine yeni hava alanı yapın dedik, dinlemediniz şimdi yamalı bohça gibi bir ek daha yapıyorsunuz. Malatya Ak partiye en fazla oy veren üç ilden biri ama hizmette sonlarda nedense. Kuzey çevre yolu, sivas yolu yıllardır bitmedi. Sivil hava alanı, yüksek hızlı tren, hafif raylı sistem, şehir hastanesi, yeni alt merkezler, yeşil kuşak projeleri Ak partiye yüzde yetmiş oy veren bir şehir için az bile. biz hemşehrimiz rahmetli özal'a bile bu kadar destek vermedik. seçime kadar bu saydıklarımızla ilgili bir gelişme olmasa kimse kusura bakmasın. daha oy moy yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • çok haklısın bu hizmetlerin kalıcı ve köklü olması için önce bu vekilerden kurtulmamız lazım helede çalıktan malatyamızın kaderiyle oynuyorlar tüm yatırımlar atıl durumda stadyum devlet hastanesi viyadük hangisine el atsak elimize geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle kardeşim. Ama çalık cumhurbaşkanı ile yakın o sayede oluyor bir çok hizmet.Elazığ yetkilileri de çalıkı istiyoruz diyorlar hep bu yüzden
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    kuzey çevre yolunun toplulaştıma ile yapılamayacağını zamanında ilin valisine söyledik ama itibar görmedi olan bu sürçte toplulaştıma adı altında milyonlar harcandı vatandaş mağdur edildi şimdi dön yeniden başa zamanında sözümüze değer verilseydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemşit (3 yıl önce)
    Ne gerek var? Eskiden köprü mü vardı? Trilyonlar harcayarak akılsızların göz zevki için o göleti niye yaptınız? O çürük köprüyü de sağlam olarak teslim alıp bu milletin parasını nasıl heba ettiniz? Şimdi de yeni bir köprü ha! Kelekle karşıya geçeriz gerekirse. Yeter ki yatırım adı altında olmayan parayı harcayıp bu ülkeyi daha da borçlandırmayın ve birilerinin cebini doldurmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (3 yıl önce)
    Acaba kuzey çevre yolu neden hızlandı hangi siyasilerin arsaları var
    0
    0
    Yanıtla
  • Aykut Doğru (3 yıl önce)
    sayın vekili neden baraj niteliğinde dolgulu üzeri araç, yaya ve tren yolu ile bağlantılı bir köprü düşünülmüyor. ve dolgunun belirli yüksekliklerinde sorular yatırarak suyun seviyesine geldiğinde diğer tarafa akması sağlanabilirdi. böylelikle 1 kez para harcanmış olurdu ve sağlam bir yapı olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • G ali gürer (3 yıl önce)
    ilaki bir şey başa gelecekki ondan sonra altarnatif akla geliyor kent konseyi neye yariyor Allah korusun bir depremde bu köprunun başina bir şey gelirse nasil olacak ulaşim malatyaya hizmet yapan vekiler bu gune kadar bu köprü üzerine neler yazildi çızıldı işte hizmetler dikkata alinmalidir
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (3 yıl önce)
    Paralar böyle çar çur edilir. Zamanında alternatif yol düşünülse olmaz mıydı? Deneme yanılma modeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Fakir Murat (3 yıl önce)sedat isimli kullanıcı yorumuna
    Kayısı da daha doğru dürüst alım dahi yapılmadı Her gün aynı sözler.Kayısıda neyin zorunu başardınız.Dünyada en ucuz kuru meyvedir.Bir zamanlar da kayısı birlik vardı.Neler oldu aklı yeten herkes bilir.Hele bir kervan dizilsin vekil bey.Geçin bu lafları.
    0
    0
    Yanıtla