SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bingöl'den Malatya'ya Ceviz Fidanı

0
Güncellendi - 2021-03-19 01:30:45
Bingöl'den Malatya'ya Ceviz Fidanı
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl'de, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce üretimine başlanan aşılı ceviz ve badem fidanları, 8 ilde toprakla buluşturulacak.

Bingöl-Sancak kara yolu güzergahında bulunan Orman İşletme Fidanlık Şefliğine ait fidanlık alanda çalışmaları inceleyen Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Bingöl'de üretimine başlanan aşılı ceviz ve badem fidanlarını, Bingöl'ün yanı sıra Malatya, Elazığ, Tunceli, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari'ye gönderileceğini söyledi.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünün ilk defa Bingöl'de aşılı ceviz ve badem fidanı ürettiğini aktaran Çetiner, fidanlığın doğudaki illere hizmet vermesinin önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'ye en çok yurt dışından ceviz ve badem ithalatı yapıldığını kaydeden Çetiner, şöyle konuştu:

"İthalatı sıfıra indirmek için Tarım Orman Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlüğümüz ciddi bir çalışma içerisinde. Orman köylerini kalkındırmak, göçü azaltmak, insanların refah ve gelir düzeyini artırmak amacıyla kolları sıvadık. Bunun içinde ilk olarak Bingöl'de 20 bin aşılı ceviz ve badem fidanının üretimini yapacağız. Bölgede ceviz ve badem üretimini hızlandırarak, bu iki üründe ithalatı sıfıra indireceğiz."

Bingöl, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ertan (3 yıl önce)
    bizim hekimhan cevizi dünya çapında. bingöl cevizi kendilerınin olsun. çok saçma bır uygulama.
    0
    0
    Yanıtla