SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Fabrika Düşünüldü, 4 Fabrikaya Karar Verildi'

0
Güncellendi - 2020-10-10 07:40:24
'Bir Fabrika Düşünüldü, 4 Fabrikaya Karar Verildi'
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA KIZILAY'IN YATIRIM ÜSSÜ OLACAK.. Malatya’da 30 yılı aşkındır atıl vaziyette bulunan Vagon Onarım Fabrikası alanı, Türk Kızılay’ın dev yatırımı ile barınma sistemlerinin de yapıldığı üretim üssüne dönüşüyor.

Malatya'da 1989 yılında Sümer A.Ş.ye ait olarak yapılan ve hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası alanının, Türk Kızılay’ın yatırımı ile kaderi değişiyor. Bölgeye kurulan 4 fabrika ile Kızılay’ın üretim üssü haline gelecek Malatya’da üretilecek çelik konteynerler başta olmak üzere çadır ve tekstil ürünleri dünyaya ihraç edilecek.

Bölge ekonomisine de büyük katkı sunacak olan Kızılay’ın üretim üssünde çalışmalar aralıksız sürerken, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, yıllardır Malatyalıların hayalini kurduğu yatırımı Kızılay olarak gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’ın döneminde de hayali kurulan Vagon Onarım Fabrikası’nın, Türk Kızılay’ın yatırımı ile hafif raylı çelik barınma sistemleri üssüne dönüşeceğini ifade eden Soylu, yatırımın Malatya’ya kazandırılmasında büyük emekleri olan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla Vagon Onarım Fabrikası alanının Türk Kızılay’a verildiğini belirten Soylu, alandaki kurulu fabrikanın son yaşanan Elazığ depremi sonrası yapılan tespitlerde dayanıksız olduğunu bu nedenle de alana yeni fabrikaların kurulmasının daha cazip geldiğini dile getirdi. Geçtiğimiz Nisan ayı itibariyle temelini atarak inşaat çalışmalarına başlanılan alanda fabrikaların kısa sürede tamamlanma noktasına geldiğini belirten Şube Başkanı Ramazan Soylu, Aralık ayı sonu itibariyle üretime geçilebileceğini ifade etti.

İlk etapta bir fabrika yatırımı ile yola çıkıldığını ancak 4 fabrika yatırımına karar verildiğini de ifade eden Soylu, “Genel Başkanımızın verdiği destekle burası Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun üretim üssüne getirecek. Birinci yatırımımızda kurulan fabrikamızda, konteyner hafif çelik evler üretilecek. Bu evler afet anlarında kullanılacağı gibi özellikle prefabrik yapılanmada da önemli rol alacak. Kurulumu 1 gün süren bu sistemle isteyen vatandaşlarımıza da satışı yapılacak” dedi.

Malatya’nın kayısıda olduğu gibi 2021 yılı itibariyle çelik konteyner barınma sistemleri ihracatı ile de adından söz ettireceğini dile getiren Soylu, dünya da Kızılhaç ve BM’nin de isteklerinin artık Malatya’daki fabrikalarda karşılanabileceğini ifade etti.

Barınma sistemleri fabrikasının yanı sıra Çadır Tekstil AŞ. olarak da üretim yapılacak fabrikaların tamamlandığını belirten Soylu, üretime yılbaşı itibariyle geçmeyi düşündüklerini söyledi.

Halihazırda Vagon Onarım Fabrikası alanı olarak kurulan fabrikanın da Kızılay’ın lojistik merkezi olarak kullanılacağını ifade eden Soylu, “Böylece burası kombine bir üs olarak Türkiye ve dünyaya üretim yapacak. Bu fabrikalar hem Malatya’nın hem çevre illere de ekonomik kaktı sağlayacak. Burada yapılacak tüm üretimlerde malzeme tedariklerinin bu bölgeden temin edilmesi ile ekonomiye ciddi katkı sunacak. Bu yatırımımız Türkiye’ye, Malatya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Erhan (3 yıl önce)
    Yapanlardan Allah razı olsun. Bürokratın önemini görüyoruz. KIZILAY BAŞKANI MALATYALI OLMAZSA Bu fabrika MALATYAYA kurulurmuydu.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Yapanlardan,bu işe vesile olanlardan,Allah, Peygamber razı olsun,bu boş binalar Malatya Siyasetinin Yüz Karasıydı,inşallah bir an evvel yapılır,hizmete geçerde bizleri sevindirir...............
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Nihayet yıllardır atıl bir vaziyette bulunan büyük paralar harcanarak yapılan böyle bir fabrikanın üretime kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (3 yıl önce)
    Bakın ış şaibesiz olursa halk amasız fakatsız seviniyor ve destekliyor. Gayet güzel bir yatırım. Kızılay genel başkanı Kınık ada il başkanı soyluya da teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boztepeli (3 yıl önce)
    Allah razı olsun emeği geçenlerden yıllardır bir hiç uğruna siyasi çekişmeler yüzünden atıl vaziyette kaldı sebep olanlar ahirette hesabını verecek inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • az-öz (3 yıl önce)
    Bu güzel hizmet için emek verenlerden, bu meseleyi kendine dert edinip mesai harcayan herkesten Allah razı olsun. İnşallah öngörülen hedeflerin de üzerinde gerçekleşmeyle ismini sıklıkla duyacağımız bir fabrika olacak. Şimdiden hayırlı olsun Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun Malatyamızdaki atıl bir alan güzel bir hizmet üretim yeri oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gero (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun ülkemize ve memleketimize... Böylesi zor günlerde böylesi güzel haberleri okumak duymak insana ayrı bir mutluluk veriyor.
    0
    0
    Yanıtla