SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birbirlerine Saydırıp Duruyorlar Ama..!

0
Güncellendi - 2019-10-29 01:21:27
Birbirlerine Saydırıp Duruyorlar Ama..!
A- A+ PAYLAŞ

SİYASET BAŞKA, DOSTLUK BAŞKA.. İktidar ve Ana Muhalefet partilerinin iki Malatya milletvekili CHP'li Veli Ağbaba ile AKP'li Öznur Çalık, sık sık birbirleriyle girdikleri polemiklerle, atışmalarla gündeme gelirken, katıldıkları Gazeteci Sercan Erduran ile Tuğçe (Güneri) Erduran çiftinin düğün töreninde nikah şahitliği yapıp sıcak görüntüler verdiler. Ama ikili, düğünden sonraki günlerde yine atışmaktan geri durmadılar.

Aynı anda AKP ile CHP'de genel başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunan Çalık ve Ağbaba, bu görevleri sırasında 'siyaseten' tırmandırdıkları polemikleri, Çalık'ın genel başkan yardımcılığından ayrılmasından sonra da, gerek Malatya, gerek Türkiye ile ilgili konularda sürdürdüler.

GAZETECİNİN DÜĞÜNÜNDE BİRARAYA GELİP ŞAHİTLİK YAPTILAR..

Malatyalı Gazeteci Seran Erduran ile Tuğçe (Güneri) Erduran'ın, geçtiğimiz Perşembe akşamı Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'ndaki nikah ve düğün törenlerine katılan AKP'li Çalık ile CHP'li Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın kıydığı nikahta genç çiftin şahitleri arasında yeraldılar.

Nikah sonrası çekilen toplu fotoğrafta birbirleriyle gülerek yaptıkları samimi sohbetle dikkat çeken Çalık ve Ağbaba, aralarındaki polemiği ertesi günden itibaren sürdürdüler.

AĞBABA'DAN: "HANIMEFENDİ ONUN DA TAYİNİNİ ÇIKARTMIŞ.."

Nikahın ertesi günü CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çeşitli yerel ve genel konulara değinirken, Malatya Adliyesi için yeni bina yapımı konusuna da değindi ve daha yapılmadan yerin değiştirilmesini eleştirirken, bundan sorumlu tuttuğu Çalık'ı kastederek, "Şimdi hanımefendi milletvekilimiz onun da tayinini çıkartmış" diye konuştu.

Ağbaba, AKP'li vekilleri hedef alırken, “Bölge Mahkemesi, önce Malatya’ya kurulacaktı. Malatya önce Adana sonra Kayseri’ye bağlandı. Bölge İdare Mahkemesi’ni Malatya’ya yapacaklardı, söz verdiler. Bunların sözünde sınır yok. Malatya’ya yeni bir adliye binası yapılacaktı. Bizde bunu destekliyorduk. Beylerderesi’ne yapılacaktı. Şimdi hanımefendi milletvekilimiz onun da tayinini çıkartmış. Yapılmayan adliye binasının tayinini çıkarıyorlar. Şimdi ‘Yeşiltepe’ye mi yapalım?’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

ÇALIK'TAN AĞBABA'NIN TBMM'DEKİ KONUŞMASINA TEPKİ..

Ağbaba'nın Cuma günkü eleştirilerinin ardından, Cumartesi günü yapılan AKP Genişletilmiş İl Divanı'nda konuşan AKP'li Öznur Çalık, Ağbaba'nın iki gün önce TBMM'de yaptığı ve basında "AKP'li milletvekillerini yutkunduran konuşma: Allah belasını versin" başlığıyla yeralan, AKP'ye yönelik ağır eleştirilerine tepkisini "Sen ‘Teröristlerin ağzıyla konuşanların Allah belasını versin’ derken, bu terör örgütlerinin hiç birinin adını ağzına almayarak, terör örgütlerini söylemeyerek hiçbir yere varamazsın." diyerek dile getirdi.

Milletvekili Çalık, Ağbaba'nın adını anmadan yaptığı eleştiride, “Mecliste konuşma yapan özellikle CHP’nin milletvekilleri, ‘Terörist ağzıyla konuşma yapanların Allah belasını versin’ diyorlar. Bu teröristlerin isimleri ne, bana sayar mısınız, kim bu teröristler, adlarını bilmiyor musunuz, okuma bilmiyor musunuz, 40 bin şehidimizin, gazimizin olduğu yerde, bu terör örgütlerinin adını bilmiyor musunuz? Bunlar PKK, bunlar DHKP-C, YPG, PYD, DEAŞ. Sen ‘Teröristlerin ağzıyla konuşanların Allah belasını versin’ derken, bu terör örgütlerinin hiç birinin adını ağzına almayarak, terör örgütlerini söylemeyerek hiçbir yere varamazsın. Madem bela okuyorsun, çık belanı açıkça oku ve deki ‘PKK’ya destek verenin, DHKP-C’ye destek verenin, DEAŞ’a destek verenin, PYD’ye YPG’ye destek verenin sırtını dayayanın da Allah belasını versin’ diyeceksin, o zaman bütün belaları okuyacaksın. Biz her yerde terör örgütlerinin ve teröristlerin temizlenmesini amaçlıyoruz. Milli ve yerli duruşu olan herkesle yol yürümeye sonuna kadar devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çalık, Ağbaba'nın bir gün önceki basın toplantısında Malatya'ya hizmet gelmediğine ilişkin eleştirilerini de yanıtlarken, “Malatya’mızla ilgili 17 yıl boyunca çok önemli yatırımlar yaptık, yatırımlar yapmaya da devam ediyoruz. Bir taraftan şeytan taşlıyor, bir taraftan da tavaf etmeye gayret gösteriyoruz. Bir taraftan teröristlerle mücadele ediyoruz, diğer taraftan da hizmetlerimizi milletimizle, ilçelerimizle sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz ve bunları yaparken de bazen gözü olup görmeyenler var. AK Parti ailesi 17 yıldır kesintisiz hizmet yaptı, hizmet yapmaya da devam edecek. Bizim 17 yılda yaptıklarımızın siz hayalini bile kuramazsınız, 70 yılda 80 yılda Türkiye’ye yapamadıklarınızı, biz 17 yılda Türkiye’ye, 17 yılda Malatya’ya yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Biz ne söz verdiysek sözümüzde durduk, durmaya devam edeceğiz.” dedi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAFLAR: AKP'li Çalık ve CHP'li Ağbaba, düğünde verdikleri bu görüntülerin ertesinde yine birbirlerine 'saydırmaktan' geri duramadılar..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Ömer (4 yıl önce)
    Düşman mı kardeşim bunlar !! sadece iki rakip partide siyaset yapan vekiller muhabetlerini nelere çekmişsiniz öyle :) sizler rakip partiye oy veren arkadaşlarınıza düşmanmısınız gördügünüzde konuşmuyor kavgamı ediyorsunuz. !!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih halikan (4 yıl önce)
    sizler zaten burda şu parti bu vekil davasındayken onlar zaten kankalar sadece işleri tarafları gereği kavga ederler
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedimyan (4 yıl önce)
    Hep söylenen bir kıssa vardır ne kadar doğru yanlış bilemem;Her daim bir birlerini atan olmadık hakaretler küfür derecesinde kötü söz söyleyenlerin Meclis yemekhanesinde gülüp eğlendiklerini görseniz onlar hakkında ettiğiniz kelimeleri yapılan yanlışları veya doğruları söylerken yerin dibine girersiniz kendinizden utanırsınız diye....
    0
    0
    Yanıtla
  • pütürgeli (4 yıl önce)
    zaten malatya siyasetine yön veren partilerinde kendi tabanını oluşturan ve malatya siyasetini itaat üzerine kuran iki vekil..
    0
    0
    Yanıtla
  • MAZLUM (4 yıl önce)
    Ağbaba şimdiye kadar AKP nin. malatyadaki hangi icraatını dava edebildi? edemez!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bizim terörist dediğimiz caniye Rusya ve ABD general diyor tam hainleri bitirecekken onların imdadına yetişip ateskes. Yaptırıyorlar Rusya mutabakat metninde teröristlere k.kurtulus güçleri diyor Türkçe metinde ise terör örgütü ifadesi geçiyor Allah ordumuzu ve askerimizi korusun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyali (4 yıl önce)
    sayın veli ağbaba sen ayrımcılık yapmiyorsan ozaman gel MALATYANIN doğu tarafından bahset üniversitenin karşı köylerinden bahset bizi çöplük kokusuna mahkum ettiler ve yollarımız berbat halde neolur orayada bir değin artık şanlikaya karakoy karakaş göller bölgesine bi bak 1970lerde yaşar gibi ne yolu düzgün nede havası artik canimiza tak etmis cöl kokusundan durulmuyor. sayin fendoglunun köyü var bulgurlu milletvekili olduguna cok sevindik belki onun hatırına birseyler değişir diye ama pek bişey farketmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskili Malatyalı kardeşim günde bir kaç arabanın giriş yaptığı villakentin oradaki bulgurlu köyü dönüşüne ışık koymuşlar yetmezmi halinize şükredin diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyali (4 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    sen ışık olmasında ölelim onu mu istiyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)eskimalatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Değerrli kardeşim, Siz bu talebinizi muhalefet vekilinden değil , İktidar vekillerinden isteseniz daha iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Siyaset bu mahalle arkadaşlığı değil. Zoruna mı gitti gardaş zoruna.:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bu yalan dünyaya geldik gidiyoruz muhalefette başka iktidarda başka konuşurlar bütün siyasilere sesleniyorum anayasaya madde koyun kamuya memur ve işçi alımında torpili adam kayirmayi kaldırın vali ve il müdürleri ve bakanlıklarda çalışanlar hükümetle gelsin hükümetle gitsin bunun dışındaki bütün yükselmeler ve göreve alinmalar kurala bağlansın ihaleler açık yapılsın ben ilimde ve ülkemde neyin ne kadar paraya yapıldığını bileyim bütün kamu bankaları Arpalık kredi veren yerler olmaktan çıkarılsın bir kişi onlarca yerden maaş almasın sadece bir yerden alsin ormanlık alanlar ve kamu arazileri imara acilmasin belediyeler rast gele kat yapma izni vermesin kendine ait yerlerin işletmesini açık usulle ihaleye versin kaçma şüphesi olmayan herkes tutuksuz yargilansin hiç bir kimsenin inanç ve yaşam tarzına karisilmasin şiddeti teşvik etmeyen bütün görüşler açıkça ifade edilsin bunları çoğaltabiliriz ama bu ülkede kaşıkçı kavgası yapılır ama hiç bir şey değişmez zaten kimsede değişim istemez yoksa bir Norveç İsveç Finlandiya gibi hak hukuk ve insan haklarının en üst düzeyde olduğu ülke olmak zormu kesinlikle zor değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • METİN (4 yıl önce)
    tabii beylerderesinde yer kalmadı hepsini aldı sayın vekiller ve aileleri baraj projesinden önce o yüzden oraya olmaz Yeşiltepe de ki araziler kalmıştı alınmayan adliye oraya giderse oradaki araziler de alınır evelallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Ne sözü verdiniz? Siz gelmeden önce Malatya miz her açıdan daha güvenli ve daha huzurlu bir sehirdi..siz geldikten sonra şehrin durumu ortada..sanayisi gelişmeyen sıradan bir il..doldurdunuz içimize Suriyelileri verdiğimiz vergiler herşeyi onlara harcıyorsunuz..bunun hesabını sandıkta vereceksiniz..İstanbul ve Ankara gitti bu bir sinyaldi sizin için..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan Karakaş (4 yıl önce)
    Siyaset dedikleri işte tam bu Akıllı olalım uyanık olalım Şıracının şahidi bozacıdır misali
    0
    0
    Yanıtla
  • PAŞA44 (4 yıl önce)
    5 sayfa gerideki haberi okudum ağbaba hanımefendiyi yerde yere vuruyor altına yorum yazanlar birbirini yiyor . bu sayfayı görünce orda yorum yapan insanlara üzüldüm herkes yoluna bakıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (4 yıl önce)
    Siyaset onlara atışarak kazanacağını söylüyor. Siyaset böyle bir şey işte. Yoksa halkın menfaati için değil kendi menfaatleri için bağırır çağırırlar. Hatta siyasetçiler dürüstlük gibi değerleri bile bi erdem olduğu için değil siyasi kazanım için kullanırlar. Tabi siyaset icabı dürüstlük değil dürüstlük için dürüstlük bununda örneği merhum Muhsin yazıcıoğlu'dur
    0
    0
    Yanıtla