SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlikte Biz Biriz, Kardeşiz ve Beraberiz.."

0
Güncellendi - 2016-06-27 22:24:02
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Vali, yemekte yaptığı konuşmada "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve üzerindeki 79 milyon ile birlikte biz biriz, kardeşiz bir ve beraberiz, iriyiz, diriyiz ve bu güzellikleri içimizde yaşıyoruz."dedi.

İftar yemeği ile ilgili olarak Valilik Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Vali Toprak, iftarını Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezinde Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Nalçacı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, İl Müftüsü Ümit Çimen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şevket Keskin, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ,Sivil toplum Kuruluşları Yetkilileri ve Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ile birlikte yaptı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İftar sonrası Genel Başkan Meşeli selamlama konuşmasında; “Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı olaraktan İslam’ın engin ve bereketli pınarından ilahi mutluluğun içilmesine olanak sağlayan sayısız nimet ve lütuflarla dopdolu olan idraki içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle başta Sayın Valimizin, diğer değerli protokol dostlarımızın aramızda bulunmasından büyük bir bahtiyarlık ve mutluluk duymaktayız.

Hepinizi en derin saygı muhabbet aşk-ı niyazlarımla selamlıyorum kardeşlerim. Değerli misafirler insanları bir araya getiren ve bütün mahlukatı tufandan koruyan bir gemiye ihtiyaç vardır, değerli kardeşlerim işte bu geminin adı sevgidir, insanlık âlemi tarihsel süreç içerisinde daima sevgi denen bir kurum ile kurtulmuş, sevgi denen bir kurum ile yaşamasını bilmiş ve sevgiyi günümüze kadar taşınmasını öğütlemiş ve eğitmiştir. Değerli kardeşlerim sevgisiz bir aile, sevgisiz bir millet, sevgisiz bir devlet, sevgisiz bir kavim ve ulus asla düşünülemez ve muvaffak olamamıştır. İşte bu nedenlerle değerli kardeşlerim toprak nasıl suya muhtaç ise aşık maşuka, gül bülbüle, diyarı gurbette sıla hasreti ile yanan bir evlat nasıl anne ve babasına sevdiklerine muhtaç ise işte değerli kardeşlerim bizde yaratıcı ilahi kudretli Cenabı Hakk'ın af-ı mağfiret inayet ve hidayetine peygamberler sultanı en büyük Nebi ve Resul Cenabı Muhammed Aleyhisselam' ın ve onun sevgili Ehl-i Beytinin şefaatine ne kadar muhtaç olduğumuz hiçbir zaman akıldan çıkarılmamalıdır.

Değerli kardeşlerim işte biz Malatya’mızda milli birlik ve beraberliği sağlamak için bir siyasi ikbal menfaat peşinde değil tarihin karanlık sayfalarında statik ve toplu olarak kaybedilmek istenilen Alevi, Sünni kardeşliğini müspet ilim ve akılcı yolla hoşgörü mabında her iki tarafı da birbirlerine müspet olmayan yanlış düşüncelerini ortadan kaldırıp sevgi, kardeşlik, barış ve engin hoşgörü ilkeleri içerisinde tarihler boyunca bir arada yaşadığımız gibi bir arada yaşamamızın elzem olduğunu idrak ediyoruz.“ dedi.

Vali Toprak’ da iftara katılanlara “Değerli protokol üyelerimizi ve bu mukaddes çatı altında toplanan hanımefendileri beyefendileri saygılarımla hürmetlerimle ve selamlıyorum. Afiyet olsun, Allah orucunuzu kabul etsin demek istiyorum. Diğer taraftan da Genel Başkan Meşeli’ ye teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hem kendisi hem de çalışma arkadaşları çok güzel bir birlikteliği, çok güzel sevgi ve kardeşlik iklimini gerçekleştiriyorlar ve bu güzellikler içerisinde kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi gerçekleştirmek üzere faaliyette bulunuyorlar. Önemli bir aydayız. Ramazan ayındayız, sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, karşılıklı dayanışmanın, paylaşmanın ana ilkelerinin daha fazla tezahür ettiği bir aydayız, bu güzel pınardan herkese, her kesime güzellikler katmasını da diliyoruz.

Konu iyilik meselesi, konu sevgi meselesi, konu insanlık meselesi bizim insanlık meselemiz ile birlikte, kardeşliğimizle birlikte, sevgimizle birlikte, birbirimize olan yaklaşımlarımız la birlikte bu güzellikler daha da var oluyor çoğalıyor ve birbirimize olan yaklaşımımız, davranışımız hissiyatımızda daha iyi bir noktaya geliyor.

Şüphesiz ki geçmişte çok sıkıntılar yaşadık. Hazreti Ali efendimizin şahadete erişi de dâhil olmak üzere Kerbela'da ki, maalesef hepimizin yüreğini dağlayan hadise de olmak üzere acılar çektik ama, biz tüm bu acılarımızı kendi içimize atarak o acıların içerisinden içimizdeki, gönlümüzdeki sevgiyi yeşertecek iklimi ortaya atıyoruz.

Bu çok önemli, bu güzel yerler o tüm acılara rağmen, o tüm sıkıntılara rağmen bizim gönlümüzün içerisindeki pınarları güzellikleri yaşatma meselesi, insanlık meselesi, sevgi meselesi, kardeşlik meselesi bu anlamda geçmişten bugünümüze kadar bu necip milleti birbirine düşürmek, çeşitli alanları kullanmak suretiyle birbirimizi uzaklaştırmak, düşman etmek adına maalesef bu olumsuzlukları bizlere yaşattılar, ülkemize yaşattılar ama biz diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve üzerindeki 79 milyon ile birlikte biz biriz, kardeşiz bir ve beraberiz, iriyiz, diriyiz ve bu güzellikleri içimizde yaşıyoruz.

İncinsek de incitmiyoruz, sevgi pınarımızdan bu güzellikleri yeşertiyoruz bunların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu gibi günlerde bunların daha da yoğun olarak tezahür etmesi, hissiyatımızın artması, dalga dalga yayılması ve kardeşliğimizin, sevgimizin her bir insanımıza ulaşması, kılcal damarlarımıza kadar gitmesi de önemlidir.

Ülkemiz bu noktaya kolay gelmedi. Şüphesiz ki geçmişte biraz önce ifade ettiğim Hazreti Ali efendimizin şahadete ermesi olmak üzere acılar çektik, onunla birlikte Cumhuriyetimizin hemen öncesinde Kurtuluş Savaşı'nda, İstiklal Savaşında, Balkan Savaşlarında yedi düvel üzerimize geldi, bizi parçalamak istedi. Ama biz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tüm o anki milletimizin bir araya gelerek bir ve bütün olarak yedi düvele ortak bir sesle hayır diyerek milli birliğimizi ve bağımsızlığımızı sağlayan yola gittik.

Şüphesiz ki bu alanda çok şehitler verdik gaziler verdik ülkemizin her bir noktasında şehitlerimizin kanını döktük dolayısıyla tüm bu emaneti geleceğe aslına uygun olarak içimizde, gönlümüzde, ruhumuzda sindirerek emin adımlarla taşımamız gerekiyor. Onun için Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz.

Son zamanlarda vatanımızın birliğine ve beraberliğine yönelen, bekasına yönelen önemli tehditler var. Bu anlamda şehitler veriyoruz, gaziler veriyoruz ve tüm şehitlerimizi de bir kez daha rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz var oldukça, bizler, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve sevgimizi bir arada tuttuğumuz sürece vatanımız ileriye güzel bir şekilde, İstiklali ile İstikbali ile geleceğe daha iyi bir şekilde emin adımlarla yürüyecektir. Yeter ki biz bu güzel bakışlarımızı, gönlümüzün yüreğimizin esenliğini tüm insanlara dar bir pencereden değil geniş bir pencereden açalım ve bakışımızı tüm insanlığa sevgiyle hoşgörüyle yayalım, bunun önemli olduğuna inanıyorum.

Ayrıca burada önemli bir projede uygulandı, Malatya Valiliği Sosyal Destek Programı projeleri çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla 25 tane projeyi gerçekleştiriyoruz. Bu projelerden biri ve en önemlisi de burada Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde uygulanan ve biraz öncede ifade ettiğim acıların yaşandığı ama memleketimizin bağımsızlığına kavuştuğu kutlu yolun görülmesi için buradan gençlerimiz, ailelerimiz Çanakkale'ye gittiler. Proje çerçevesinde bizi biz yapan değerleri, o acıları ama o acılardan çıkan Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl bir devlet olduğunu, nasıl insanlarıyla bir ve beraber olduğunu orada kardeşlerimiz hissettiler.

Burada yine Sosyal Destek Programı projeleri çerçevesinde kurslar açıldı, gençlerimiz çocuklarımız, yarınlarımız, geleceğimiz olan evlatlarımız bu kurslardan istifade ettiler. Dolayısıyla Sosyal Destek Programı projelerinin de hayırlı olmasını diliyorum. Evlatlarımız, ailelerimiz ve tüm katkı sağlayan hocalarımız dahil olmak üzere, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi yetkilileri olmak üzere katkı sunan herkese, Valiliğimizdeki çalışma arkadaşlarımızda dahil olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bizi bugün burada, bu mukaddes yapı içerisinde misafir ettiği için Genel Başkan Meşeli’ye, tüm çalışma arkadaşlarına ve siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.“ dedi.

Konuşmaların ardından Vali Toprak, Kalkınma Bakanlığı finansmanında ve Malatya Valiliği koordinasyonunda tamamlanan Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında yürütülen çalışmaların tamamlanması münasebeti ile Türk Halkoyunları ekibi kursiyerlerine belgelerini verdi. Resim ve El Sanatları kursiyerlerinin sergisini de gezen Vali Toprak, kursiyerleri tebrik ederek birlikte fotoğraf çektirdi. Vatandaşlarla da sohbet eden Vali Toprak emeği geçen herkese teşekkür ederek merkezden ayrıldı."

Bülten

hbv1

hbv2

hbv3

hbv

hbv4

hbv5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Sözde biriz kardeşiz. Hep aynı şey. Aleviler bu lafları çok duydu. Alevilerin hangi problemini çözdünüz onu söyle. Davutoğlu hükümeti üç aylık plana koymuştu o bile yapmadı. Laf değil Aleviler icraat bekliyor sizden sayın Vali.
    0
    0
    Yanıtla