SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Bu Filmi Daha Önce de Görmüştük!'

0
Güncellendi - 2021-04-02 21:33:23
'Biz Bu Filmi Daha Önce de Görmüştük!'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba;  “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘sosyal tesis yapacağız’ diye devraldıkları YİMPAŞ’ı devrederek çok önemli başarıya imza atan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

20 YILDIR TARTIŞILAN BİNA

Avrupa’daki gurbetçilerden ve Türkiye’deki yurttaşlardan milyarlarca para toplayan ve binlerce mağdur yaratan YİMPAŞ’a ait Malatya’daki bina 20 yıldır tartışılıyor. 2000 Yılında açılışı yapılan YİMPAŞ Alışveriş Merkezi’ne öğrenci yurdu, Huzurevi, SGK Binası yapılacağı yönünde iddialar ortaya atılmış, en son Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bina Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

"30 YILLIK DEVİR ALIP 29,5 YILLIK DEVREDİYORLAR"

49 Bin M2’lik  kapalı alanı, 17 bin M2’lik arazisiyle YİMPAŞ’ın 30 yıllık kullanım hakkı, 2020 yılı Haziran ayında Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Ağbaba, “Büyükşehir Belediyesi tarafından defalarca yapılan açıklamada YİMPAŞ’ın kütüphane, kültürel tesisler, sosyal tesis, gençlere hizmet verecek sosyal ve sportif aktivite mekânları kurulacağını söylenmesine rağmen 8 Nisan tarihinde yapılacak ihale ile bina ve arazilerin 29,5 yıllığına özel sektöre devredilecek olması, devir aldıkları bir binayı halkın kullanımına kazandıramayan Malatya Büyükşehir Belediyesi açısından üzüntü vericidir” dedi.

"BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE DE GÖRMÜŞTÜK"

Belediyenin 11 Milyon lira harcayarak binaların tadilatını gerçekleştireceğini kaydeden Veli Ağbaba, “Biz bu filmi daha önce de görmüştük. Sümerbank satılmadan önce makineleri yenilenmiş, sonra satışa çıkarılmıştı. Şimdi de 11 milyon lira harcayıp YİMPAŞ binaları yenilenerek devralacak kişilere güzellik! yapılıyor. Belediye yetkililerinin son yaptığı açıklamalarda binanın otel olarak, alışveriş merkezi olarak da değerlendirileceğini söyleniyor. Demek ki ihale öncesi binanın nasıl değerlendirileceği bile kararlaştırılmış. Milyonlarca para harcanıp binaya çeki düzen verip sonra da birilerine devretmek büyük bir başarı” ifadelerini kullandı.

MALATYALILAR, AKP’NİN VE YEREL YÖNETİMLERİNİN HUYLARINI NE KADAR  GÜZEL BİLİYOR

 “Yimpaş, bu milletin alın teriyle toplanmış paraların çarçur edilme durumuydu.” diyenler, ’Malatyalıların paralarını çarçur etmemeli ‘şeklinde konuşan Ağbaba, Başkan Gürkan’ın “Yıllardır atıl vaziyette bulunan Yimpaş binası Büyükşehir Belediyemiz uhdesine geçmiştir. Pek yakında bu alan hemşerilerimizin istifadesine en güzel şekilde sunulacaktır.” şeklindeki sosyal paylaşımına bir vatandaşın “Başkan orayı kimseye peşkeş çekmeyin” şeklindeki paylaşımı ne kadar düşündürücü. Malatyalılar, AKP’nin ve yerel yönetimlerinin huylarını ne kadar güzel öğrenmiş. YİMPAŞ Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde kalmalı, kütüphane, sosyal tesis, kurs merkezleri ve kültürel donatılar ile halkın ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilmelidir. Özel sektöre devir tekrar düşünülmelidir” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Yimpaş arkasını gidip bir gezin Veli bey inanın Yimpaş umurunuzda olmaz heryer çöp moloz yığını pislik içinde Malatya belediyeleri oraları unutmuş insan yaşayamaz halde hep fahri Kayhan ve tecde ye yatırım gerisi ölsün umrunda değil belediyenin yetkililere duyurun orayı belki gelip birşey yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Milleti anlamakta güç bina orada çürüyordu şimdi ekomiye kazandırılacak yok rant var falan ihale var gidin alın rant sizin olsun Veli Ağbaba siyaset olsun diye söylemiş Gitsin belediye talip olsun şirketi var kendi alsın o zaman yıllardır bina boş bırakında birşeyler yapsınlar körü körüne karşı çıkmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan Memiş (3 yıl önce)
    yimpaşa yapılacak şey Turgut Özal Üniversitesine bağlı bir Göz Hastahanesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ensar (3 yıl önce)
    Battalgazi belediyesi 6 yıldır Orduzu ve hanimin çiftliğini imara açamiyor. Yazıklar olsun. Ne ev yapılabiliyor nede satilabiliuor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt belediyesi tecde yı Çilesiz i halletti Battalgazi belediyesi de dediğin yerleri halletsin.Bir oralar sağlam kaldı kardeşim. 2 gün sonra sana oksijen verecek ve gölgesinde dinlenebileceği n bir alan bir ağaç bulamazsan,sırtını imara açılacak alanlara yapılan ucube sitelere dayarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Nasıl ki rahmetli kemal Sunal ,İlyas Salman ve Şener Şen'in filmlerini defalarca seyredip yine seyrediyoruz işte yukardaki filmide defalarca sürekli seyretmeye devam edeceğiz iyi seyirler çekirdek ve gazozu sınama işletmeninin hediyesidir yine bekleriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (3 yıl önce)
    Il milli eğitim binası malum eskimis durumda yine kütüphane yok ortada milli eğitimi buraya al onun yerine tören alanı yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Yimpaş,Kombassan ve bunun gibi kuruluşlar gurbetçilerin dini hassasiyetleri sömürülerek tokatlanması sonucu kurulmuşlar ve gurbetçileri tokatlaynaların hemen hemen hepsi malum partide üst düzey sorumluluklara getirilerek ödüllendirilmişlerdir.Dolayısı ile baştan kokan balık kokmaya elbette devam edecektir.Ye kürküm ye hesabı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Belediyenin șeffaflíğı hesap verilebilirliği hizmetlere ulașabilmekte vatandaș ilișkileri Gürkan döneminde tamamen bitmiștir.. Buyuksehir belediyesinin e-belediye uygulamasına bakın artık nerdeyse yokkkk!!E-imar uygulamasına bakın artík yok..Belediye bașkanina vatandasiin ulasmasi nerdeyse imkansiz..Gürkan kibir yöneticiyi halk nazarında bitirir.Takip ediyorum konușmalarínı iletișim becesirisi sıfırr!!Umutla kendisine oy verenlerdenim Vallahi pișmanım..Malatya için birçok konuda gerileme var.Merkeze bakın birçok yanlıș uygulamayla Malatya gerileme içinde..Bakimsiz yol kaldirimlar dilenciler göçmenler göremediğimiz zabıta hizmetleriyle alınan kararlarla daha da artan trafik yüküyle Malatya yașanmaz hale geldi.Bunu yașanabilir șehir síralamasına bakarak anlayabilirsiniz..Ahmet Çakir i çok elestirirdim ama Gürkan Çakır ı çok aratır oldu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Gürkan göreve gelir gelmez 2 katriyona yakın bir borçtan bahsetti yapması gereken ya üzerine gitmeliydi ,borç yok veya yanlış bilgi verilmiş ise kamuoyunu bilgilendirmeliydi her ikisinide yapmadı işte o gün ipler kopmuştu,belediye seçimlerinde hep adaya oy veririm,bu seçimde sayın Gürkan a açıktan oy verdim kendisinden kalıcı hizmetler bekliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin gürkana oy vermedim huzurluyum malatyanın yolları berbat ilerleme yok gerileme var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Hiç olmazsa Malatya'ya hastaneye gelen fakir fukaranin ucuz fiyata kalacağı otele dönüştürülebilir ,üniversitemiz bir dal hastahanesine dönüştürebilir,uygulamalı otelcilik ve turizimle ilgili yüksek okul olabilir ama biz kamu malı deyince yandaşlara ucuz fiyata yok pahasına özelleştirme adı altında satmayı anlıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (3 yıl önce)
    Şaşırdık mı ? Kesinlikle şaşırmadık ?‍♂️
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Sayin vekil x partisi şu bu Deve misalı nerem düzgün Kul hakkı yemeyen fakirin fukaranın hakkını yemeyen cebini doldurmayan siyasetci varmi varsa eğer o da sevilmeyen insan Durumuna getirilir bu çark böyle Başka yolu yok Yüzde 50 si vatan için çalısa Türkiye dünyanın en zengini olur
    0
    0
    Yanıtla