SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Geçmişimizle Onur Duyuyoruz"

0
Güncellendi - 2019-12-24 03:19:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ilçe kongreleri ile birlikte kurultay sürecini başlatan CHP’de Battalgazi İlçe kongresini de gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, CHP İl Başkanı Enver Kiraz CHP Battalgazi ilçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, partililer katıldı.

"GEÇMİŞİMİZLE ONUR DUYUYORUZ"

Kongrede yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in kazanımlarının, AKP tarafından, yalan yanlış bilgilerle çarptırılmaya çalışıldığını öne süren Ağbaba, “Cumhuriyet, ayağında çarığı olamyan Anadolu halkı tarafından dünyaya bir destanın nasıl yazılığını göstermiştir. Sonra birileri çıkıp Cumhuriyet’i beğenmiyor. Hadi oradan. İyisiyle kötüsüyle Cumhuriyet bizim tarihimizdir. Cumhuriyet’i her fırsatta aşağılamaya çalışan bir anlayış var. Cumhuriyet’i anlayabilmek için o günkü koşullara bakmamız lazım. Ne yazık ki burada bulunan insanlar da dahil, tarihimizi maalesef okuyarak veya araştırarak öğrenmiyoruz. Nasıl öğreniyoruz? Dinleyerek öğreniyoruz. Kimden dinliyoruz? En çok konuşan adamdan. En çok konuşan adam kim? Recep Tayyip Erdoğan. Her gün canlı yayınlara çıkıyor, yalan yanlış konuşuyor. Cumhuriyet’i anlayabilmek için kurulma koşullarına bakmak lazım ve bu yalanları ortaya çıkarmak da hepimizin ortak sorumluluğu ve ortak görevidir. Düşünün ki bir ülkenin nüfusu savaş ve hastalıklardan 20 Milyondan 13 milyona düşmüş. Her 3 kişiden birini savaşta veya hastalıkta yitirmişiz. Osmanlının ekonomisini ayakta tutan, en çok vergi aldığı toprakları, Balkanları kaybetmişiz. Okuma yazma oranı erkeklerde yüzde 4, kadınlarda binde 7. Kibrit bile üretemiyoruz. Sıtma, bebek ölümleri çok yüksek seviyede. Kimi rakamlara göe %80’e yakın bebek ölüm oranı var. Kişi başına düşen gelir 40 dolar, ortalama ömür sadece 30 yıl. Bütün bu rakamların da açıkça gösterdiği gibi Cumhuriyet böylesine çok zor şartlarda ilan ediliyor. İşte o beğenmedikleri Atatürk, beğenmedikleri İsmet Paşa işte bu şartlarda tarihi bir devrim yapıyorlar. İşgal edilmeyen bölgemiz yok ama o şartlarda böylesine bir devrimi gerçekleştiriyorlar. Uçak fabrikası, şeker fabrikası kuruyorlar. Sümerbank’ı, SEKA’yı kuruyorlar. Benzersiz bir eğitim seferberliği var. Olağanüstü bir kalkınma söz konusu. Bu nedenlerle ne diyoruz? Bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci Atatürk’tür diyoruz.” ifadelerini kullandı.

17-25 Aralık sürecini hatırlatan Ağbaba, AKP’yi sert biçimde eleştirdi. Ağbaba şöyle konuştu:

“Cumhuriyet geçmişiyle uğraşacağına sen kendi geçmişine bak. 17-25 Aralık dönemine bak. O dönemde ne çıktı ortaya? Ayakkabı kutularının, çikolata kutularının içinden Paralar, para sayma makineleri çıktı. CHP’nin geçmişinde hırsızlık yok. Bizim geçmişimizde hırsızlık yok. Atatürk’ün geçmişinde hırsızlık yok. İsmet İnönü’nün geçmişinde hırsızlık yok. Çocuklarının da yok. Bülent Ecevit hakkında yolsuzluk iddiası duydunuz mu? Deniz Baykal hakkında, Altan Öymen veya Hikmet Çetin hakkında yolsuzluk iddiası duydunuz mu? Bizim geçmişimizde temizlik var, bu memleketin yetiminin hakkını yememek var. Senin geçmişinde 1.5 milyon Iraklı senin dualarınla katledildi. Senin geçmişinde Fethullah var. Hani diyor ya “Devlete sızmışlar.” Hayır efendim, devlete sızma yok. Devletin tamamıyla teslim edilmesi var. Biz geçmişimizle onur duyuyoruz. İyi ki Atatürk var, iyi ki O’nun kadroları var.” Dedi.

Asgari ücret görüşmelerine de değinen Ağbaba, Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirdi. Ağbaba, “Asgari ücrete jest yapacağız diyor. Niye jest yapıyorsun? Beyefendinin rakamlarına bakıyorsun enflasyonu %10.56 olarak açıklıyor. Doğalgaz’a%52, elektriğe % 60 zam gelmiş. Saman 1200 Lira’ya yükselmiş. Sokağa bakıyorsun enflasyon %50 ama beyefendinin rakamlarına bakıyorsun %10.56. Niye? Çünkü amaçları Asgari ücrete %10 zam yapabilmek, asgari ücretliyi açlığa mahkum etmek. Amaç bu. Ayrıca 3 konfederasyonu da kutluyorum. Biraraya geldiler ve ortak bir rakam üzerinde anlaşarak bunu açıkladılar. Asgari ücret görüşmeleri açısından konfederasyonlarun bir arada hareket etmeleri önemli. Onlara da teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Kıdem tazminatı tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, “İktidar ne zaman sıkışsa, ekonomi ne zaman kötüye gitse Kıdem Tazminatı gündeme geliyor. İşçilerin kırmızı çizgisi kıdem tazminatı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de kırmızı çizgisidir. Kıdem tazminatı işçinin iş güvencesidir, son kalesidir, çocuğunun çeyiz parasıdır. Kıdem tazminatı konusunda işçiyle ve sendikalarla birlikte olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yakın geçmişin de bir değerlendirmesini yapan Ağbaba CHP Malatya örgütüne teşekkür etti ve “Malatya’da geçmişte iki olan Belediye sayımızı üç belediyeye çıkardık. Malatya örgütümüz son dönemde ciddi atılımlar yaptı. Kıl payı kaybettiğimiz belediyeler var. Fakat buralardaki başarılar da çok önemli. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de Malatya’nın sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyoruz. 5 arkadaşımız ve ben bize ulaşan Malatyalıların tüm sorunlarını çözmek için elimizden geleni 7 gün 24 saat boyunca yapmaya devam ediyoruz. Malatyalıların yüzünü yere baktırmamak için her türlü uğraşı vermeye devam edeceğimi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

AYZABAR YENİDEN..

Kongreye tek liste ile aday olan eski Battalgazi ilçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar güven tazeledi.

Ayzabar yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi ilçesi kongremizi CHP’mize hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. Yıllardır bu partinin içindeyim. Daha öncede merkez ilçe başkanlığını yaptım. Battalgazi ilçe başkanlığı yaptım. Şimdi ise yeni bir yönetim kurulunu yaptık. Listemizde biraz daha gençlerimize ağırlık verdik. Daha çok çalışmaya ve Cumhuriyet Halk Partisi CHP’mizi yüceltmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Battalgazi ilçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri şunlar:

İlhan Alibeyoğlu, Okan Amanat, Hulki Cantekin, Orçun Çalış ,Gülhan Dede, Mehmet Doğan, Aysel Gündüz, Sadık Karataş, Sultan Korkmaz, İbrahim Korkmaz, Yüksel Mazmanoğlu, Mustafa Özel, Doğan Doğan , İlhan Şimşek, Muharrem Ünverdi ve İrfan Yılmaz.

iha- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Bahattin Ülger (4 yıl önce)
    Sayın A.Vahap Ayzaber; öncelikle yeniden CHP Battalgazi İlçe Başkanlığına seçilmenizden dolayı tebrik eder, başarılar dilerim. Siz ve ekibinizde daha güzel çalışmalar beklemekteyiz. Gün o gündür.. Cumhuriyetin temel değerleri tek tek yok edilmeye çalışılan günümüzde, cumhuriyete ancak ve ancak CHP liler sahip çıkacaktır. Bu konuda yeterli donanım ve yetkinliğe sahip bir kişi olduğunuzu yakınen bilen biri olarak.. Yolunuz açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Reis'e iftira atarak yalan yanlış konuşuyor safsatalarını yapıştırarak gerçekleri saklayamazsınız. Bugün Reis olmayaydı (eğer 15 Temmuz darbesi hedefine ulaşsaydı) acaba siz nerede olurdunuz. Her seferinde G.Mustafa Kemal ATATÜRK izinde olduğunuzu söylerken de samimi olmadığınız çok açık. Çünkü Gazi bu ülkeyi düşmanlardan temizleme girişimini Kongrelerle başlatırken Amasya'da camii de hutbe vermiş vaaz vermiştir. Yani abdest almış namaz kılmıştır. İlk mecliste en yakın arkadaşları sizlerin bugünkü tabirleri ile gericiler olarak sakallı cübbeli alimlerdi. Bu alimlerin yetiştirdiği gençler ile Çanakkale kazanıldı. Yunanlılar denize bu beğenmediğiniz atalarımızla döküldüler.Kendinize gelin özünüze dönün. Bu dünya eğlence yeri değildir. İllaki para kazanaksınız.Ancak helalin peşine düşün. Birbirinizi sevin, sayın. Dininiz İslam'a sahip çıkın ki, Akıbetiniz hayır olsun...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla