SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bizden Önce Hastanelerde Uzun Kuyruklar Vardı'

0
Güncellendi - 2021-11-30 15:08:45
'Bizden Önce Hastanelerde Uzun Kuyruklar Vardı'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AKP olarak her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, vatandaşların eskiye oranla çok daha kaliteli bir sağlık hizmeti aldığını söyledi.

Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çakır, AKP iktidarları döneminde Türkiye’ye sağlık alanında çağ atlattıklarını ifade ederek, vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için önemli yatırımları hayata geçirdiklerini dile getirdi.

“Bizim iktidarımızdan önce hastane kapılarında uzayıp giden kuyruklar vardı”

“AK Parti olarak insanımıza verdiğimiz sağlık hizmetini devletin sağladığı bir lütuf değil bir hakkın teslimi olarak görüyoruz” diyen Çakır, “Bizim iktidarımızdan önce hastane kapılarında uzayıp giden kuyruklar vardı. Parası olmayanların hastane kapılarından geri çevrildiği, bebeklerin ve cenazelerin rehin tutulduğu bir Türkiye vardı. Ama Allah’a hamd olsun o günleri geride bıraktık. Devlete ait hastaneleri tek çatı altında topladık. Özel kuruluşlardan yararlanma imkanı getirdik. Kamu veya özel demeden hastanelerin kapısını herkese açtık. Bütçede sağlığa ayrılan payı yükselttik. Hastanelerimizi birinci sınıf hastaneler haline getirdik. Sağlığa bugüne kadar yapılan yatırımlar ortada. Bu alanda adeta çığır açtık. AK Parti olarak her alanda olduğu gibi bu alanda da devrim yaptık. Birileri her ne kadar yapılan bu hastaneleri ‘boş yatırım' olarak nitelese de herkes özellikle pandemi döneminde yapılan hastanelerin önemini daha iyi kavradı. Türkiye artık bir sağlık ülkesi. Sağlık çalışanlarımız ve doktorlarımız çok iyi iyi bilgi, birikim ve yeteneğe sahip. Sağlık çalışanlarımız modern hastanelerimizde, güçlü sağlık altyapısı sayesinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. İnşallah bu alandaki yatırımlarımız devam edecek ve Türkiye’yi sağlık alanında dünyada en üst lige taşımak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

"Bütün ilçelere devlet hastanesi kazandırıyoruz"

Malatya'da bütün ilçelere devlet hastanesi kazandırma yolunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Çakır, “Birçok ilçemize hastane yaptık. hastanesi olmayan ilçelerimizden Doğanşehir’de 100 yataklı Devlet Hastanesinin inşaatı tamamlandı. Darende 20 yataklı FTR ek binası inşaatı devam ediyor. Yine 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor. Buradaki hastanemizde fiziki gerçekleşme yüzde 95 oranında. İnşallah burayı kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. Bunun yanında 10 yataklı Doğanyol İlçe Entegre Hastanesi ve 10 Daire Lojman inşaatı devam ediyor. Arapgir Devlet Hastanesine ek bina inşaatı aynı şekilde devam ediyor. Bunların yanında 3’ü ihale aşamasında 12’si ise proje aşamasında olan toplam 15 sağlık yatırımımız daha var -ki bunların arasında aile sağlığı merkezleri, 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi var. İnşallah tüm bu yatırımlarla birlikte Malatya sağlık alanında önemli bir konum üstlenecek” diye konuştu.

Konuşmasında sağlık çalışanlarına ayrı bir parantez açan Çakır, sağlık çalışanlarının pandemi döneminde fedakarca ve özverili bir şekilde çalıştığını belirterek, “Sağlık çalışanlarımız gerçekten her türlü takdiri ve övgüyü hak ediyor. Bu süreçte çok emek harcadılar, çok özveride bulundular. Allah hepsinden razı olsun, ben bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti olarak bugüne kadar hep sağlık çalışanlarımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

Öz Sağlık-İş Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çakır'a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Çakır, sendika ziyaretinin ardından bölgede bulunan esnafları ziyaret ederek, esnafların talep ve sıkıntılarını dinledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Emekçi (2 yıl önce)
    Sağlık sistemi ile ilgili yanlış bildikleriniz. 1. Malatyada sadece 1 tane 2. Basamak hastane var. Onunda kapasitesi belli pandemi etkisi ile ötelenmiş tedavi bekleyen hasta yığılırsa tabi ki de Diş hastanesinde de Devlet hast. de de mhrs randevu bulamazsınız. 2. Özel hastane hepimizin malumu 1 doktor muayenesi tetkiklerle beraber nerdeyse bin lira tutuyor. Mecburen eskiden özele giden hastada Devlet hastanesinin yolunu tutuyor. 3. Suriyelilere kimsenin öncelik verdiğini görmedim. Bunu hastanede çalışan biri olarak söylüyorum uydurmayın saçmalamayın da 4. Özel hastane kimseyi parayla tutmuş değil veyahut ta gizli bir siyasi güç yok uzun yıllardır. Çalışan biri olarak söylüyorum inanılmaz bir yoğunluk var. Her gördüğünüz sıkıntıda altta bir neden aramayın. 5. Ortalama bir hekime 5 dk. da bir mhrs açıyorlar yanlış anlamayın ama ben 5 dk da derdini anlatabilecek babayiğit göremiyorum. Bu da hekimin ne kadar yoğun olduğunu gösterir. 6. Son olarak Heyet hastalarında inanılmaz bir yoğunluk var onlar çoğu tetkik birimini tıkıyor. Poliklinik hastasını mağdur ediyor. Bu da sistemin bir çarpıklığı bunada bence denilebilecek bir sey yok. Bi de malatyada herkesin ya acil işi var yada durumu çok acil. Gelen hastanın yarısından fazlası aile hekiminin yazacağı ilaç ile tedavi olabilir. Ama nedense bi tatminsizlik var. Onu da siz bi ton yorum yapmış çok bilmiş büyüklerime bırakıyorum. Nede olsu siz herseyi daha iyi biliyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu adam neci ya da nerde yasiyo o gün acilde sira aldim 180 kişi vardı önümde Kıyamet kopsun diye dua ettiriyosunuz artik
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazılı (2 yıl önce)
    Yanınızda hep aynı reklam yaptığınız parti çatısı altında bir yerlere yerleştirdiğiniz insanlarla reklam yapıyorsunuz.. Geçen yıl üniversitede güvenlik alımına başvuru yaptım işkur asıl listede ismim çıktı ama ne hikmetse yedeğe bırakıldım nereye başvuru yapsak ismimiz çıksa da bir türlü giremiyoruz Bi şekilde eleniyoruz dayısı olanlar giriyor alım gücü yok herşey 3 4 katı olmuş eskiden paramız değerliymiş kıtlık varmış şimdi bolluk var ama alacak para yok insanlarda işsizlik hat safhada.. Artık milletin dayanacak gücü kalmadı.. Şimdi kalkıp troller yorum yapar herkesin elinde telefon var herkes şöyle herkes böyle diye ama alt tabakayı gören kimse yok rabbim yardımcımız olsun ona sığındık o herşeyin en iyisini bilendir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Eskiden birgün hastane önünde kuyruk beklerdik aynı gün muayene olurdukşimdi bir cildiye polikinliğine 20 gün sonra ya sıra aldım durumun aciliyetinden borcharc özel hastaneye gitmek zorunda kaldım gittim bir muayene tahlil ultrasyon derken bana 400 TL ye mal oldu hani sağlıkta devrim vardı hicbir şey değişmemiş malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Eskiden en azından kuyrukta sıramız gelince muayene olabiliyorduk. Şimdi 8 aydan evvel randevu alamıyorsun sen ne konuşuyorsun ya ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Soner (2 yıl önce)
    Çakır ne zaman bülten girse bazı zevatların maşa trolleride devreye giyor yapmayın bunlar ucuz, basit kişiliğini tamamlayamamış kişilerin işi kendinizi geliştirin arkadan konuşup beste yapacağınıza Adamı bulun yüzüne düet yapın ☺️☺️☺️
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    makarnayı çok kaçırmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa TÜRK (2 yıl önce)
    Ülke battı sağlık battı dolar fırladı hastaneler bitti işinize bakın beyler laf olsun diye konuşmayın burda yazanlardan kaç tanesi randevu almak için hastaneye gitti ayıptır devlet bu kadar kötülenemez o kadar hastane yapıldı bir kezde alkışlayın laf olsun diye konuşmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    şimdi randevi alamıyoruz emar ve ultrasyon bir ay sonra sıra veriliyor şimdi özel hastanelerin önü açıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Öz (2 yıl önce)
    Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden çocuğuma göz polikliniğinden doktorun çağırdığı tarihten ancak bir buçuk ay sonrasına randevu alabildim. Randevu muayene tarihinden bir gün önce doktor çalışmadığı için iptal edildi. Diğer iki doktora sordum muayene edemeyiz dediler. Ben de istemediğim halde özel hastaneye gitmek zorunda kaldım. İşin özeti sağlıkta birkaç yıl öncesine göre geriye gidiş var.
    0
    0
    Yanıtla
  • İŞÇİ (2 yıl önce)
    bayram değil seyran değil önce tüfekçi şimdide çakır hak-iş sendikasında?? siz önce asgari ücretle hastanede çalışan işçilere sahip çıkın çalışma ve sosyal güvenlik bakanı bilgin inönü üniveristesini adını vererek kamu çerçeve protokolüne uymak zorunda dedi ama rektörlük kamoyu yanlış bilgilendiriliyor diye bildiri yayınlıyor. siz malatya sözde milletvekilleride ne bakanınıza nede işçiye sahip çıktınız. bu işçidede biraz nefis varsa bu yapılanları unutmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    sayın çakır sizin dünyadan haberiniz yok şimdilerde tedavi olmak nerdeyse imkansız emar ulturason bunların sırası çekimi sonucu iki üç ayı buluyor sonrasında doktora göstermen bir aydan fazlada o sürüyor tabii hasta ölomezse anlayacağın sıranın kralı var sanki insanları özel hastanlere yönlendirme takdiği
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın Çakır siz hala 20 yıl öncesinden mi bahsediyorsunuz. Oy kullanacak gençlik o günleri görmedi merak etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • cıhan (2 yıl önce)
    aaaaa eskıden kuyruk sıraları varmıs ben hasta oluyorum 15 gun sonra randevu verıyorlar eger doktor röntgen emar ulrtrasaon ısterse 1.5 ay sonraya gun veriyorlar eger surıyeli isen anında saglık sıstemı devreye gırıyor hemen tedavı edılıyo bız kendı ulkemızde ıkıncı sınıf vatandas olmya devam edıyoruz nereye kadar bakalım kuyruk varmısss vay beee guzel tesbıt.... tsk edıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çoban (2 yıl önce)
    Çok doğru sıra vardı siz şu an devlet hastanelerine uğramiyorsunuz ki bilesiniz çocuk acile gittim benden önce muayene olmayı bekleyen 81 kişi var insanlar bu havada çocuklarıyla disarda bekliyor ki muhtemelen içeride daha beter hasta olma riskleri var yetişkin devlet hakeza yeminle Kasım yırtıldı acilde alçıya aldılar devlet hastanesi 15 gün sonra muayene için gün verdi muayene olsam 2 ay sonrasına mr sırası var gerçekten sağlıkta ilk dönem iyiydi ama şimdi ipin ucu kaçtı hastahaneler ekipmanlar yetmiyor tabi sayın helvacı sizin devlet hastanesi ile işiniz olmaz ki bilesiniz niye çünkü siz milletin vekili siniz seçilmiş bir insansınız o yüzden millet le dalga geçer gibi bizden önce sıra vardı demeyin vallahi o sıra bugün de var....
    0
    0
    Yanıtla
  • Goktug (2 yıl önce)
    Halen var kuyruklar eskiden film çektirmeye gününde giderdik biterdi şimdi saolun şehir hastanelerinizle haftalar sonrasına randevu veriyorlar bu kadar yalan yanlış bilgi olur mu
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Issizlik yokluk aclik gecim yag benzin kuyruklari basladi bunlara care bulunun
    0
    0
    Yanıtla
  • Keremcan (2 yıl önce)
    İnsanları salak yerine koymayın artık eskiye döndük bunu anlayın hala kuyruk ve kalabalık ve haddinden fazla randevu alamıyoruz 2 ay sonraya gün veriyorlar dalgamı geçiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa murat (2 yıl önce)
    Ne kadar mubarek bir insan gecen mecliste yolsuzlukla ilgili yaptigi konusmadan sonra bu karara verdim gercek bir halk kahramani ayni zamanda durustluk abidesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    3 aydır göz polikliniğine randevu açılmıyor. Gitmediğimiz için kuyruk olmuyor . Bir de AKP liysen hemen sıra alırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    pandemi döneminde 10 bin uzman hekim istifa ederek yurt dışına gitmiştir ...akıllıca ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alarga (2 yıl önce)
    Yorumların içinde laf olsun konuşan milletvekilini haklı bulan bir yorum göremedim. Pandemi ortamında randevusuz muayene sırası vermedikleri için ancak randevusunu alabilenler hastane koridorlarında görülebilir. Randevu almak bile bir hafta sonrasına oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Boşver sen vatandaşı. Zamsız şeker alabildin mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasta (2 yıl önce)
    Romatoid bölümüne randevu bile bulamıyoruz Malatyada.Koronadan sonra çoğu bölümlere hiç randevu bulamaz olduk.Ne değiştiyse.Torpili olana ve göçmenlere sıkıntı yok.Doktor sayısı mı, yetersiz poliklinik mi yok?
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (2 yıl önce)
    on gün önce 1 aralık çarşamba gününe devlet hastanesi ortopedi bölümüne randevu aldım,ancak dün mesaj geldi randevu iptal diye özel hastaneye gitmeye niyetlenirken bugün aradılar randevu istiyorsanız 13 aralık gününe randevu verdiler.Yani sayın vekil hastanede sıra beklemiyoruz ama evde 25 gün sıra bekliyoruz,yirmi yıl önce teknoloji bu kadar ileri değildi özel hastane yoktu yada bu kadar yaygın değildi bizimle dalga geçmeyin siz bunları anlatırken yanınızda bulunanlarda kuzu kuzu dinliyorlar sesleri çıkmıyor itiraz eden yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman Demir (2 yıl önce)
    Ahmet Çakır Bey yine bombayı patlatmış. Bu söylediklerini, beyanatlarını bilmeden mi söylüyor, bizimle dalga mı geçiyor anlamadım. Hastaneye normal bir hasta olarak gitsin de görsün, aynı gün tedavi olabiliyor mu anlasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    eskiden kuyruk vardı ama muayene oluyordun. şimdi sıra almak kat kat zor sıra alıyorsun gidiyorsun doktor yok muayene oluyorsun ultrason istiyor onuda bekliyorsun.vb vb çok olay var bence. özel hastaneye yönlendiriyorlar insanları onlarda zaten üç kuruş para kazanıyor kat kat fazlasını özele ödüyorlar sağlık bu ihmalle gelmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Yeter yahu yeter yeter,babanızdan kalan servetle icraat yaptınız da ondan...senin görevin hizmet beyefendi.mecbursunuz hizmet etmeye.lakin hayat sartları pahalilıkta ortada.buyrun övünün eserinizle
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Gülü (2 yıl önce)
    Vekilim çok şakacı hastanede çalışan biri olarak diyorum. Torpili olmayan 15 günden önce muayene olamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    Şimdi yok çünkü muyane sırası verilmiyor.Millet özel hastanelere muhtaç ediliyor.Girdin çıktın 400 tl masraf oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (2 yıl önce)
    Şimdi kuyruklar evde.Bir ay sonraya gün veriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (2 yıl önce)
    kuyruklar şimdide telefonun başında
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    20 yıl önce teknoloji günümüze oranla çok gelişmediginden randevu sistemi yoktu. Dolayısıyla hastanelerde bir yığılma oluyordu. Ancak şimdi vatandaşlar evde kuyrukta bekliyorlar zira bugünden bir randevu almak isteseniz ancak 10 gün sonraya alabiliyorsunuz. Eeeee değişen ne var. Ayrıca sistem sizi özel hastanelere öyle bir mecbur kılıyor ki şu ya da bu şekilde onların kucaklarına düşüyorsunuz. Yani demem o ki olan yine garip gurebaya,fakire oluyor. Size göre ne var tuzunuz kuru..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Hadi ordan
    0
    0
    Yanıtla