SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İnsanlara Mübah da Bize Gelince mi Günah?!"

0
Güncellendi - 2019-02-06 19:31:29
A- A+ PAYLAŞ

  • SP Büyükşehir adayının ziyaret ettiği Pütürge'nin AKP'nin yeniden aday göstermediği Belediye Başkanı yine saydırdı..

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Bakan Adayı Osman Cemali Marasalı ve ilçe adayları Pütürge temasları kapsamında, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat’ı ziyaret etti. Türkiye’deki 1994 ruhunun çağırma ile gelmeyeceğini ifade eden Marasalı, “Bu ruhu bugün temsil eden Saadet Partisi’dir” dedi. Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ise Malatya’da bir takım ayak oyunları oynandığına dikkat çekerek, şahsına ve Pütürge halkına saygısızlık yapıldığını iddia etti.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Cemali Marasalı beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, Pütürge Belediye Başkan Adayı Kasım Tilbaç, Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Sinan Erarslan, Doğanyol Belediye Başkan Adayı Osman Solmaz ve parti teşkilatı ile birlikte, AKP'den yeniden adaylık için başvuran, ancak aday yapılmayan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat’ı makamında ziyaret ederek, 31 Mart Yerel Seçimleri konusunda istişarelerde bulundu.

PÜTÜRGE HALKINA SAYGISIZLIK YAPILDI

Saadet Partisi adaylarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, AKPMalatya il teşkilatının şahsına ve Pütürge halkına saygısızlık yaptığını belirtti.

Polat, “31 Mart yerel seçimleri Türkiye için çok büyük önem arz etmektedir. Geçmişte refah partisi ile başlayan, belediyecilikte çığır açan bir olayın şahitleriyiz. Bu bayrağı devralan Adalet ve Kalkınma Partisi olmuştur. Önümüzdeki seçimlerde Pütürge özelinde ise şahsıma bir haksızlık yapıldı. Pütürge halkına da bir saygısızlık yapıldı. Ben mevki makam hırsı içerisinde değilim. Hizmet için buradayız. Ama bunu bir şekilde partime zarar verecek, liderimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza zarar verecek, davaya zarar verecek bir takım oluşumlar ve ayak oyunları sonucu görev bize tevdi edilmedi.” diye konuştu.

“BAŞKA KADIN VE KIZIMIZ YOK MU?”

Polat, partisine ve liderine bağlı olduğunu, kendisi hakkında disiplin ve ihraç gibi söylemlerin gündemde olduğunu hatırlattı, buna hiç gerek olmadığını, gerekirse kendisinin istifa edeceğini belirterek şöyle konuştu;

“Bu bir bayrak yarışı diyorlar. Peki eğer bu bir bayrak yarışı ise bizim Malatya’mızda yetişmiş kadın ve kızımız yok mu bu bayrağı devralacak. Dört dönemdir kendileri vekillik yapmaktalar. Bazıları da ayrıca il başkanlığı, milletvekilliği, tekrar il başkanlığı, il başkanlığı, belediye başkanlığı tekrar il başkanlığı bu bayrak bu sürekli insanlarda olunca mübah da bize gelince mi günah oluyor? Ciddi bir haksızlık yapılmıştır. Ama ben şahsen partime, liderime, davama bağlıyım. Disiplin ve ihraç gibi bir takım söylemler var. Eğer bu haksızlık üzerine, yapılan hizmetlere ve fedakarlıklara rağmen bir cezalandırma olacaksa da hiç gerek yok, kendim istifa etmeye hazırım.”

Tavrının partiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olmadığının altını çizen Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat; “Pütürgemin kanat önderleri toplandırlar, beni de çağırdılar, bu duruma seyirci kalamayacaklarını, Pütürge’nin kararını, Pütürge’nin halkı verir, Pütürge’nin evladı verir, kimse masa başlarında Pütürge üzerinde hesap yapamaz, dediler. Bende partime ve liderime yanlış yapmayacağımı bildirdim. Benim tavrım, sadece Malatya’da bizim adımıza bu kararı veren, bu ayak oyunlarını yapanlaradır. Herhangi bir partiye geçmeyeceğimi, aday olmayacağımı, talep olmasına rağmen bağımsız aday da olmayacağımı, Malatya’mız ve Pütürgemiz ne karar verirse buna da saygılı olacağımı deklare etmişidir. Mevcut Pütürge adayı ile de çalışmayacağımı da halkıma beyan etmiş bulunmaktayım.” ifadelerini kaydetti.

Saadet Partisi’de seçim sürecindeki çalışmalarında başarılar dileyen Polat, “Bütün siyasi partiler bu kulvarda çalışmaktalar. Saadet Partisi de çalışmalarını sürdürmektedir. İlçemizde bugün seçim bürolarını açtılar bizleri de ziyaret ettiler, ülkeye hizmet için varlar, kendilerine çok teşekkür ediyorum. 2019 yılı seçimlere ülkemize hayırlı olsun. Saadet Partisi’ne de hayırlar getirsin. Pütürge halkı hiçbir zaman dayatmaları kabul etmez. Haksızlığı hiç kabul etmez, bize yapılan haksızlığı hukuksuzluğu da göz ardı etmez. Biz halkımıza güveniyoruz. Rabbimize güveniyoruz. Hepinizin yolu açık olsun.” Dedi.

“1994 RUHU ÇAĞIRMA İLE GELMEZ BU RUHU TEMSİL EDEN SAADET PARTİSİDİR”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı ise Polat’ın Pütürge’de güzel hizmetler yaptığını söyledi. Marasalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli Türkiye’deki 1994 ruhuna atıfta bulunduğunu ve bu ruhu temsil edenin Saadet Partisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu;

"Biz daha önce de defalarca geldik, gittik Pütürge’de Mehmet Polat Başkanımızın çalışmalarına bizzat şahidiz. Her ne kadar rakibiz olan bir partide rakibimiz olan bir belediye başkanı da olsa yiğidi öldür hakkını teslim et derler. Biz yiğidi öldürmeden hakkını teslim edelim. Bu bölgede hizmetler hepimizi memnun etmektedir. Türkiye’de 1994 yılı konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız da atıfta bulunuyor. 1994 ruhu çağırma ile gelecek bir ruh değildir. 1994 ruhunu bugün temsil eden parti Saadet Partisi’dir. Nedir bu görüş? Halka hizmeti, hakka hizmet olarak benimseyen görüş. Bu lafta değil, icraat olarak yapan, buna gerçekten inanarak yapan, davaya hizmet olarak gören bir görüş. Fakat maalesef massa, nisa ve kasa imtihanını kaybeden insanlara tekrar gel sıfırdan başa dön, yeniden 1994 ruhuna sahip ol deme ile bu ruha sahip olamayacaklarını kendileri de biliyorlar. Ben inanıyorum ki Pütürge’nin üzerinde konsensüs sağladığı, halkın adayı olan Kasım Tilbaç’ı Pütürge’de Mehmet Başkanımız tecrübeleri ile inşallah destekleyecektir. Eksiklerini söyleyecektir, tecrübesi ile kendisine yol gösteren bir ışık olacaktır. Kendisinin ekibi de sağlam bir duruş gösteriyor. O ekibe de hasetten teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği geride hoş bir seda bırakalım meselesi var. Mehmet ağabeyin gerçekten arkasında hoş bir seda bıraktığını biliyoruz. İnsanların; Allah razı olsun geldi başkanlık yaptı ama güzel hizmetler de yaptı, arkasından güzel hizmetler bırakarak gidiyor” denilen örnek bir belediye başkanı olduğunu da görüyoruz. Kendisine bir kez daha içtenlikle teşekkür ediyoruz."

SP Bülteni- malatyahaber.com

FOTO: SP'liler, Pütürge Belediye Başkanı Polat'ı makamında ziyaret ettiler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • OĞUZCAN (5 yıl önce)
    Ecdadın ifadesi ile "Körler ve sağırlar birbirlerini ağırlar." Saadet Partililer 2014 de Mehmet Polat'ın karşısına aday çıkaran siz değil miydiniz? Övgülere sığdırmaya çalıştığınız başkan yaptığı hizmetine güveniyorsa neden istifa edip sizin adayınız olmadı? 1994 ruhu sizde ise 2002 ye kadar başörtüsü yüzünden ülkenin öz evladına hayatı dar edenlerle nasıl birliktesiniz? Durumunuz trajikomik. Siz Mehmet Polat aynı soruları size de soruyorum. Ayrıca 2014 de 12 tane pırıl pırıl Pütürge evladı ile yarışarak bugün seçilemediğiniz aday belirleme metotlarıyla seçildiniz. Bunu çok mu hak etmiştiniz? Hiçbiri böyle tepki göstermemişti. Arkanızda hoş bir seda bırakmak istiyorsanız partinizin tüm kişi ve kurumları ile candan el sıkışarak seçim çalışmalarına katılmalısınız. Sana bu yakışır. Değilse istifa edip ayrıl. Böyle bir durum için oy vermemiştik sana. İki aylıkta olsa oylarımızı kirletme hakkınız yok. Vallahide hakkımızı helal etmeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tansel (5 yıl önce)
    Sayın POLAT,31 Mart 2014 tarihinde başlamış olduğunuz "Pütürge Belediye" başkanlığı görevi, AK Partinin sizi aday göstermesi ve halkın teveccüh ile bu makama geldiniz. Yapmakta olduğunuz görev süresi boyunca, Malatya ofisiniz Gazi Parkı, İstanbul Pasajı ve 11:00 -15:00 saatleri arasında Pütürge ofisinde geçirdiğiniz zaman aralığında. AK Parti Belediyeciliğinin temel düsturu olan; millete Hizmetkarlık,gönül kazanma, insan odaklı kibir ve gururdan yoksun olma felsefelerine tamamen ayaklar altına aldığınız bu 5 yılda esnaf bile sizi 3. yılınızda görmek şerefine erişti. Cuma namazına bile makam otosu ve koruma ile giden. Sizi o koltuğa getiren insanları ,yaşlı annelerimizi makamdan korumalar eşliğinde attırdığınızı, Yaptığınız veya yaptırmak istediğiniz projelerde halk ile beraber değil halka rağmen projeler olması. Bugün Ak Parti tarafından düşünül memeniz hakkında size azıcıkta olsa em pati yaptırmıyorsa kusura bakma başkan geldiğin gibi gideceksin, geride hoş bir seda bırakmayacaksın. Yaptığın açıklamaları memleketten uzak hemşehrilerimize yutturabilirsin ama bize ASLA...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (5 yıl önce)Tansel isimli kullanıcı yorumuna
    Peki mehmet polat chp den almadımı memet polat chp nin elinden almadımı belediyeyi türkiye de rekor kırmış bir belediye başkanı resmen roman yazmışsınız ama altını dolduramamışsınız ben malatya merkezde oturuyorum pütürgeliyim ama siz bi habersiniz pötürgeden belli oluyor çamur at iİ kaldın malatyada oturan bürün pötürgelileein taziyesine gider gelirdi karekteri dğzgün adam gibi adamdır mehmet polat bugün malatyada gerçekleri doğruları kimse konuşamazken gerçekleri bir bir haykırıyor sonuna kadar arkasındayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ak Saçlı (5 yıl önce)
    İnsanlarımız ve Seçmen memnunsa buna rağmen Seçmenin tercihine ipotek koyanlar sandıkta karşılığını alacaklardır....
    0
    0
    Yanıtla
  • memleketim (5 yıl önce)
    Malatya da ki ayak oyunları her alanda hissedilmektedir. Yerel siyasiler isimler üzerinde anlaşamadığından liyakatsiz Malatya dışından atamalar olmaktadır. Zamanın birinde Elazığ'a atanan bir vekil kardeşi göreve başlayamamış tekrar ataması iptal edilerek Malatya ya yapılmıştır. Çevre illerin tüm siyasileri Malatya ya yapılan atamalarda etkili ama Malatyalı siyasiler iç ayak oyunlarının peşinde... Malatya trafiği keşmekeş bir tane otopark yapmamışlardır. Araçlar, yayalar kuralsızca trafikte hareket ediyorlar. Eski Belediye binası meydan projesi resimlerini astılar modern bir görüntüsü varken şimdi kilit taş mezarlığı gibi... Malatya da insanlar artık tekele alınmış siyasi aktörlerden sıkıldı ve gerekeni yapacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    yıllardır söylüyoruz bunu.malatya siyaseti 2-3 kişinin elinde.şu belediye başkanı adayı diyorlar,o aday gösteriliyor.şu olmayacak diyorlar o aday gösterilmiyor.sayın cumhurbaşkanının halk iradesi dediği olaydan malatyada eser yok.temeyüller dikkate alınmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürge (5 yıl önce)
    2014 seçimlerinde sizde tepeden geldiniz son geceye kadar aday çetin beydi o zamanda sizi getiren öznur hanımdı geldi 2019 adayı tepeden getiren yine öznur hanım ne değişti 2014 seçimide 2019 adayı da yanlış ınsanlar seçti puturge ne halde goruyoruz sizde bisey yapamadınız bu şahısta yapamayacak ahlanip vahlanmanin anlami yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (5 yıl önce)
    Haksızlık varsa niye istifa etmiyorsunuz partimiz sizi istememiş neyin zararından bahsediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (5 yıl önce)
    Başkan ağzına sağlık sana ve haci uğur polat a yapılan bu yanlışı dava adamları unutmayacak gerçek ak partililer unutmayacak hiç bir zaman gün gelecek bahsettiğin şahıslar bu memlekete ayak bile basamayacak hale gelecekler düz duvar yıkılmaz Allah ına kurban pötürgeli biri olarak duruşundan onur duydum grurşandırdın bizi kimse masa üstünde pütürgeye ayar çekemez
    0
    0
    Yanıtla
  • ne hacı uğur polatı kardeşim. büyükşehir de ilçeler de doğru adaylar olduğunu biliyoruz. biri gider chpden aday olur öbürü sanki kendi başarısıyla gelmiş gibi hava yapar. 31 martta görürsünüz gününüzü
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Veli (5 yıl önce)kasım isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru adaylar öyle mi? Son mart akşamı Kuluncak,Arapgir,Pütürge Doğanyol ve Akçadağ ın nasıl el değiştirdiğini göreceksiniz.Arguvan ile Hekimhan ı saymıyorum bile. Emine Akkurt u bile harcadınız be.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (5 yıl önce)
    Sayın başkanım sizi bu onurlu duruşunuzdan dolayı tebrik ediyorum. Ortada bir haksızlık kesinlikle var ancak kol kırılır yen içinde kalır. En azından birileri gibi yapmadınız onurunuzu ve saygınlığınızı yücelttiniz. Yolunuz açık olsun...
    0
    0
    Yanıtla