SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim Malatya Kültürümüzde Var"

0
Güncellendi - 2016-07-25 04:40:25
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’daki darbe karşıtı gösteriler esnasında önüne yattığı askeri tankı durduran Malatyalı Metin Doğan’ı Malatya bağrına bastı.

15 Temmuz Cuma gecesinden itibaren başlayan “Mili İrade” nöbetine kararlılıkla devam eden Malatyalılar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın daveti üzerine memleketine gelen Metin Doğan ile valilik meydanında buluştu.

Memleketi Malatya’da büyük ilgiyle karşılaşan Metin Doğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ninde katılımıyla gerçekleşen protesto gösterilerinin onuncu gününde Valilik önündeki alanı tıklım tıklım dolduran vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Türk bayraklarıyla süslenen alana gelirken vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektiren Doğan’ın alkışlar altında çıktığı platformda göz yaşlarına hakim olamadığı ve duygulandığı gözlendi.

Diz üstü yere oturup vatandaşları selamlayan Metin Doğan, “Aynı olay yüz kere yaşansa yine aynı hareketi yapıp tankın önüne yatarım. Biz bu ülkeye, bayrağa ve milletine aşık insanlarız “ diye konuştu.

“DEVLETİNE SAHİP ÇIKMAK BİZİM MALATYA KÜLTÜRÜMÜZDE VAR”

“İşte Komutan İşte Yaveri”, “ Malatya Seninle Gurur Duyuyor” tezahüratları altında vatandaşlara seslenen Doğan, şahsına gösterilen ilgi ve destek nedeniyle teşekkür ederken, “Hayatımda ilk kez böyle bir konuşma yapıyorum. Siyasetçi değilim, mikrofonu tutmayı bile bilmiyorum. Öncelikle bu darbe girişimini sadece din ile ilgili bir saldırı olarak görmeden vicdanının sesini dinleyerek  alanı dolduran tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bu saldırı devletin varlığına ve bağımsızlığına yapılmıştır. Ben o tankın önüne Allah’ın yardımıyla yattım, şu anda aynı olaylar tekrarlansa benim yaptığımı bu ülkeyi seven milyonlarca insan yapardı. Darbeye teşebbüs edenler bunu hesap edemedi. Benim çocukluğum Malatya’da geçti, bana aşılanan devlet kültüründe ‘Devletine, milletine, bayrağına, Cumhurbaşkanına, Başbakanına sahip çıkıp, sevmem’ öğretildi. Bu kültürü Malatya’da öğrendim. Tankın önüne yatarken işte bu duygularla hareket ettim, yani Malatyalılık bana bunu yaptırdı.  Sahneye çıkarken çok duygulandım ben bir tek Allah’ın önüne secde ederim ama sizlerin huzurunda alnımı yere koymamak için zor tuttum kendimi. Hepinizi çok seviyorum” dedi.

Bir vatandaşın ‘sana ölürüm’ diye bağırmasından sonra Metin Doğan, “ Allah, millet ve sevdiğiniz değerler için ölün” diye karşılık verdi.

BAŞKAN POLAT, “METİN DOĞAN, TÜRKİYE’NİN KAHRAMANIDIR”

Metin Doğan’ı Türkiye’nin kahramanı olarak nitelendiren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Battalgazi’nin, Somuncu baba’nın, Niyaz-i Mısri’nin torunları her zaman olduğu gibi yine hürriyetine özgürlüğüne sahip çıkıyor, sizin gibi özgürlük savaşçısı, hürriyet direnişçileriyle gurur duyuyoruz. Tankların önüne korkmadan, sinmeden, geri çekilmeden ‘canım bu ülkeye feda olsun’ diyerek vücudunu koyan Metin Doğan hepimizin, bu ülkenin kahramanıdır. Bu kardeşimiz aziz milletimizin, sizlerin ve Malatyalıların bir evladıdır. Onunla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

PLAKET VERİLDİ..

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Yazıhan- Epreme köylü Metin Doğan'a kahramanlığından dolayı hemşehrileri tarafından plaket verildi.

FETÖ'nün darbe girişimini engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan, Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneğini ziyaret etti.

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya, Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yazıhan'ın mahallelerinin bir dernek çatısı altında toplandığını kaydetti.

Epreme köyünün kadınının da erkeğinin de yiğit olduğunu vurgulayan Doğan, "Ben sadece yakın bir mesafedeydim. Bunu hepimiz yaparız, buna inanıyorum. Bundan sonra bir şey olduğu zaman da kimse düşünmeden aynı şeyi yapacaktır. Beni sevindiren şey, herkeste bir millet, devlet sevgisinin uyandırılmış olmasıdır." dedi.

Doğan'ı alnından öpen Çatalkaya, kahramanlığından dolayı dernek adına plaket takdim etti.

Hayatında ilk defa plaket aldığını belirten Doğan, bu plaketin kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Doğan'a köyünün çerçeveli fotoğrafı da hediye edildi.

Bülten- AA

Pano02

metindoğan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Bizim inancımızda ve Türk kültüründe geleneğinde Vatan için bayrak için can; Baş için de baş verilir...
    0
    0
    Yanıtla