SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boğaziçi Üniversitesi'ne Malatyalı Rektör

0
Güncellendi - 2021-08-24 01:54:14
Boğaziçi Üniversitesi'ne Malatyalı Rektör
A- A+ PAYLAŞ

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, Malatyalı bilim adamı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Resmi Gazete'nin 21 Ağustos 2021 tarihli nüshasında yayınlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melih Bulu'nun görevden alınmasından sonra, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'yi, bu göreve asaleten atadı.

Pütürge'den Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne...

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, 3 Kasım 1965 tarihinde, Pütürge'nin Tepehan Mahallesi Arguça mezrasında doğdu.

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü'nde, doktorasını Heriot-Watt Üniversitesi'nde fiber optik sensörler alanında yaptı.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde doktora yaptı.

1994'te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde önce yardımcı doçent, sonraysa doçent oldu.

1998-1999 yıllarında Gunma Üniversitesi'nde konuk araştırmacı olarak çalıştı.

1999-2005 yılları arasında altı yıl, Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesinde profesör oldu ve 2014-2018 yılları arasında Fizik Bölümünün başkanlığını yürüttü. 15 Temmuz 2021'de Melih Bulu'nun görevden alınması üzerine Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör vekili olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile 21 Ağustos 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne asaleten atandı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • FFM (2 yıl önce)
    Malatyalı olsun kim olursa olsun gurur duyarım rektörüğe kadar gelmiş bir sırada bir i değil Allah başarılarını daim etsin Siyasi gözlükle bakan körlere de diyecek bir söz yok Malatyalı birbirine malatyalı olarak bakmalı siyasi değil Malatyalı olmak emek yetenek insanlık mertlik ister
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Kendisine hemşehrimiz oduğu için başarılar dileriz. Keşke Boğaziçili hocaların oyları ile o makama gelseydi. O şekilde daha iyi olurdu. Hakederek ve liyakat ile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinirli (2 yıl önce)
    Şu yorumların bir kısmını okudukça Allah'ım çok okumamız çok eğitim almamız lazım diyorum, Betül hanım gereken açıklamayı yapmış zaten ama kavşak içi geçiş üstünlüğünü öğrenemeyen bir kesimden çok da akılcı bir yorum beklenemez gibi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Bir Malatya'lı olarak bu haberin benim için zerre kadar bir önemi yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    Değerli hemşehrimize yeni görevinde üstün başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (2 yıl önce)
    malatyalı olmanın atanmak için yeterli olmadığını bilmeyen varmıki liyakatten önce olması gereken vasıf herkezin malumu Allahınıza gurban malatyalılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (2 yıl önce)
    Hemşehrimize başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)
    Dün su parası geldi 100 tl 40 tl kullanım gideri mevcut:atık su:36.83 sayac bakım:1.50 çtv evsel atık:14.50 kdv:6,59 sayın gürkan turkiyenin en ucuz suyunu malatylarına sundudugunu iddia ediyordu
    0
    0
    Yanıtla
  • Betül (2 yıl önce)
    @GerçekMalatya nickli kişinin yorumuna ithafen: Hayatımda bu kadar cehalet bilgisizlik eğitimsizlik kokan bir yorum görmedim . Yani şu yorumunuzu utanç duyarak okudum ki bu yorumu da akademi dünyası için yaptınız ya pes ! Ayrıca ancak bir pütürgeli yapar nedir yaa nasıl bi yorum. Oldu olacak Boğaziçi Üniversitesi önünde 3 gün 3 gece bütün Malatya halay çekelim.. Allah aşkına yani Allah rızası için kendi kaleminiz olmayan şeylere ne yorumda bulunun ne de herhangi bir şey söyleyin mümkünse bari şu konularda bi uzak durun ya ... Cehalet değil midir zaten her şeyin düşmanı yemin ediyorum şu yüzyılda şu yorumu midem bulanarak utanarak okudum.. Katlanamıyorum sizin gibi cehalet dolu insanlarla şu dünyada yaşamaya ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir millleti yok etmek için atom bombasına gerek yok eğtim vermeyin o yeterli Beyni olmayanlar nere koşacağını bilmez Bir malatyalı rektör olarak en iyi uni layık görülmüş ne kadar gurur duysak az başarılar dileriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (2 yıl önce)
    Bugün den itibaren İstanbul da ne kadar derneğimiz var ise, özel de olabilir, Boğaziçi üniversitesi rektörlüğünü çiçeklere boğmalıyız. Hatta Malatya lı dernekler federasyonu çok kalabalık bir şekilde hayırlı olsun ziyaretine gitmeliyiz. Boğaziçi üniversitesini ancak bir Pütürge li yola getirir. Bizlerde rektörümüzün yanında olduğumuzu cümle aleme hissettirmeliyiz. Biliyorsunuz ki, Malatya insanı birşeyi kafaya koyarsa yapar. Rektörümüz de o yürek var, yeter ki, biz yanında duralım. Hani Rahmetli Özal diyordu ya. Akılı kayısıdan aldım. Yürekli olmayıda Pütürge den aldım. Allah rektörümüzün yar, yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sonra Malatya niye gelişmiyor? Yoruma bak.. hatta Pütürge’den otobüs kaldırıp 300-500 kişi kampüs girişine dizelim olur mu? Akademi Türkiye’de zaten çöp oluyor gitgide demiyor ki bu rektör şöyle donanımlı şöyle bilim adamı bunu. Yerine adam etmekten kavgadan bahşediyor.. sizin gibilerle yaşamaktan vallahi billahi tallahi utanıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (2 yıl önce)Haso isimli kullanıcı yorumuna
    Haso bey, yorumu dikkatli olursanız, çiçeklere boğmalıyız, hayırlı olsun ziyaretine gitmeliyiz, Malatyalılar olarak yanında olmalıyız diyorum. Kavgadan, vurmaktan, kırmaktan bahsetmiyorum. Akademisyenler 7-8 aydır devletten maaş alıyor, ama görevlerini yapmıyorlar. O para helal mi? Bizler çocuklarımıza helal lokma yedirmeye çalışıyoruz. Onlar daha derin okumuşlar, haramı helali en az benden daha iyi bilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • “Boğaziçi üniversitesini ancak bir Pütürge li yola getirir.” Ne demek istiyorsun ? “Akademisyenler 7-8 aydır devletten maaş alıyor, ama görevlerini yapmıyorlar” Nereden biliyorsun ?
    0
    0
    Yanıtla
  • haberi okumamıssın yada okudugunu anlamamıssın...naci hoca gökten zembille gelmedi 2005 yılından beri BOĞAZİÇİ üniversitesinde prof ünvanı almıs.bilmem anlatabildimmi!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek malatyalı kardeşim,sanki milli mücadele icin kuvay i milliye hazırlığı yapıyorsun.Rektörümüzde canımız ordaki genç öğrencilerimiz de canımız,kimi kim ile tehdit veya tavır icin şova hazırlıyorsun.biraz yapıcı olun.ayrıca Atanan rektörün bilim insani olması zaten kendini her türlü idamede sorunsuz olacağını gösteriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Oranın yolu düzgündü bozdular.Orada ülkenin en iyi öğrencileri okuyor.Bu iş yürek işi değil vicdan işi.Düzgün yöneteceksin yoksa seninde eline papucunu verir gönderirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaptığı yoruma bak ya, şu üniversiteleri bir kendi haline bırakamadınız Melih Bulu ne ise bu da o kukla maksatları bir iki üniversite kaldı onuda bitirmek Boğaziçi üniversitesini düşüneceğize önce İnönü ye bakın burdaki rektör beyde varsa yoksa sağlık bilimleri diğer fakülteleri kapatalım o zaman şu üniversiteye katma değer katacak yatırım yapın kaliteli hocalar getirin kaliteli laboratuvarlar yapın argeye önem verin bölümlerin başına kafasının içi örümcek ağı dolu sözde profları getirmeyin yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Laf ola beri gele (2 yıl önce)Gerçek Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Boş beleş konuşma laf ola beri gele diye konuşmuşsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrik edilebilir,Kurumsal ziyaretler yapılabilir.Bunun dışında konuyu sulandırmanın hiç bir anlamı yoktur.Bir pötürge tepehanlı olarak Allah sizi ıslah etsin diyeceğim. Sayın hemşehrimiz Prof.Dr.Mehmet Naci İnci hocamıza da yeni görevinde başarılar dilerim..
    0
    0
    Yanıtla